Т.в.о.начальника патологоанатомічного бюро Володимир Беседінський: 'Буковинській медичній громаді потрібна консолідація'

Т.в.о.начальника патологоанатомічного бюро Володимир Беседінський: "Буковинській медичній громаді потрібна консолідація"

07.07.2016, 20:20

Складну та руйнівну ситуацію, яка склалась в галузі охорони здоров’я Буковини прокоментував т.в.о. начальника ОКМУ «Патологоанатомічне бюро», член координаційної ради Асоціації патологів України Володимир Беседінський.

6 липня у приміщенні ОДА відбулась прес-конференція з участю громадських організацій, Департаменту охорони здоров’я, постійної комісії з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх родин, громадських організацій, яка на мою думку є відображенням тієї ситуації, яка склалась у медицині нашого краю сьогодні – зазначив Володимир Беседінський – Дуже прикро, що лікарі не можуть знайти спільної мови ні між собою, ні з владою. Шановні колеги, зупиніться та пригадайте, що ви робите, коли у вас є діагностично важкий випадок. Правильно, збираєте консиліум до складу якого входять прості лікарі та завідувачі відділень, досвідченні колеги та молоді спеціалісти, начмеди лікарень та співробітники Буковинського державного медичного університету. Кожен може висловити свою думку і думка кожного почута. Так споконвічно діяли як в нашій крайні, так і за кордоном, оскільки суб’єктивізм в медицині може призвести до необоротних наслідків. У такій ситуації головною метою є правильний діагноз і життя хворого, тому ви не звертаєте увагу на те, хто отримав грамоту Департаменту охорони здоров’я до Дня медичного працівника, хто чий брат, сестра, кум, кума, сусід. Одним словом ви консолідуєте всі свої зусилля, досвід старших колег, науковий потенціал співробітників медичного університету. І такий підхід до проблеми дає гарні результати, ви рятуєте життя хворого.

То чому зараз, коли мова йде про життя та здоров’я медичної галузі нашого краю замість консиліуму влаштовується балаган, де ніхто не може висловити свою думку та почути думку іншого? Сьогодні задля реформування медицини ми повинні об’єднати зусилля практичних лікарів, Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації, постійної комісії з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх родин, громадських організацій та співробітників Буковинського державного медичного університету. Давайте зупинимось та прислухаємось до ідей один одного, з повагою будемо ставитись до своїх колег та вчителів, у першу чергу будемо думати про потреби пацієнтів, зрозуміємо позицію адміністрацій лікарень та врахуємо потреби лікарів, будемо пам’ятати про законодавчу базу, багато національність нашого краю та споконвічну толерантність один до одного. Тільки така консолідації медичної громади Буковинського краю принесе свої результати. Згадаймо девіз Чернівців – «Спільними зусиллями!».

З глибокою повагою

т.в.о. начальника ОКМУ «Патологоанатомічне бюро», член координаційної ради Асоціації патологів України Беседінський В.І.

1


КОМЕНТАРІ (9)

Подивіться на роду цього алкоголіка!

avatar

Петро

07 липня 2016 17:53

Прошу вибачення у колег, яких обмовив у статті-зверненні Качмарського С. Текст статті повністю мій. Стаття подана Качмарський за вказівкою начальника департаменту ОЗ (звичайно всі витрати, і майбутні теж, мої). Прошу вибачення у колег, на яких до останнього часу чинив моральний тиск. Дані дії вчиняв з метою отримання посади начальника бюро, хочаб на 2 роки. Але враховуючи складну та руйнівну ситуацію, великі фінансові витрати та неспроможністю сприяти реформуванню патологоанатомічної служби, змушений, у найближчий час, зняти свою кандидатуру на начальника бюро. Дякую колегам, які мене підтримували.

avatar

Володимир

08 липня 2016 01:43

А я тебе говорил Володя, что наше время прошло!

avatar

Юрий

08 липня 2016 01:54

Знову в коментарах аморальні представники похоронного бізнесу починають брехати. До речі як завжди.Підписуються іменами порядних людей.  Що їм ще лишаються, коли весь план реформування патологоанатомічної служби  - це перетворення бюро в похорону контору. Сподіваємось Беседінський вас зупинить. Ганьба!!!!!!!!!!!

avatar

Василь

08 липня 2016 06:47

Василь! Не влаштовуй балаган!

avatar

Петро

08 липня 2016 09:05

Аморально те, що колишній регіонал Коваль та колишній комуніст Беседінський збираються реформувати галузь.

avatar

Олексій

08 липня 2016 09:28

Прошу начальника патологоанатомічного бюро пригласити голову ОДА в секційний зал, нехай побачить в яких умовах працюють патологи. Можливо дадуть грошей на ремонт, або підскажуть трунарям дати трохі грошей для гідних умов праці патолога. 

avatar

фермер

08 липня 2016 11:47

Не много - и вообще никак - неуважаемые Петри, Володимири, Олексії, Василі, Фермери! Если сложно представить, что можно искренне переживать о деле, которому служишь; быть готовым к конструктивным действиям; хотеть руководить и знать, что можешь, ради дела, а не только ради кресла - если все это сложно представить, то не лучше ли заткнуться, а не изображать из себя "радетелей" о правде и реформах.

avatar

Арина

09 липня 2016 09:32

Ну, як завжди, порядна людина, чудовий спеціаліст з розумними ідеями, а людям б лише у коментарях обхаяти.
avatar

11 липня 2016 13:50