'Свободівці' зацікавилися скільки евреїв в парламенті

"Свободівці" зацікавилися скільки евреїв в парламенті

22.03.2013, 23:45

Фракція ВО "Свобода" подала запит до Голови ВР з вимогою надати інформацію про національність народних депутатів VII скликання.

У партії зазначають, що інформація про національність становить "значний суспільний інтерес" і є частиною біографічних відомостей про особу, згоду на оприлюднення яких нардепи надали під час реєстрації, саму ж інформацію про національність - при оформленні на роботу до ВР, повідомляє прес-служба політсили.

"Українці та представники національних меншин потребують інформації про те, чи серед народних депутатів України є представники їхньої національності, задля того, щоби звертатися за захистом їхніх національних прав. Тому інформація про національність народного депутата України, яку він зазначає в особовій картці при поданні документів до Апарату Верховної Ради України, є суспільно необхідною інформацією", - цитує прес-служба одного з авторів запиту, свободівця Леонтія Мартинюка.

Він відзначає, що на народних депутатів попередніх скликань така інформація надавалась.

"Питання національного складу керівництва держави є не просто "цікавістю", а питанням державної ваги, в першу чергу - національної безпеки України", - наголошує Мартинюк.

Нагадаємо, 22 березня під час засідання Верховної Ради було оголошено запит народних депутатів від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Леонтія Мартинюка та Андрія Мохника до Голови ВР з вимогою надати відомості про національність чинних народних депутатів України.

Укрінформ

1


КОМЕНТАРІ (6)

Якби все так було прпосто - знайти іновірця та визнати його винним у всіх власних негараздах.

avatar

Розенберг

22 березня 2013 21:44

Но тогда, лидеру свободы, надо начать с себя...дедушка с фамилией Цегельский, бабушка Фройтман... вопрос, а кто по национальности Тягнибок?

avatar

гость

23 березня 2013 13:23

Но тогда, лидеру свободы, надо начать с себя...дедушка с фамилией Цегельский, бабушка Фройтман... вопрос, а кто по национальности Тягнибок?

avatar

гость

23 березня 2013 13:24

"до Голови ВР з вимогою надати відомості про національність чинних народних депутатів України"

Странный заголовок в статье -

"Свободівці" зацікавилися скільки евреїв в парламенті   "

" В запросе от  ВО "Свобода" спрашивается только о национальном составе. Ни о какой конкретно ниции не спрашивается. С другой стороны, мне бы тоже это интересно знать. Может тогда проясниться, почему нас преследует кривляние украинского языка из уст высоких чиновников. Что просто недопустимо. Постоянно будоражится вопрос второго государственного языка. Что тоже совершенно недопустимо. Государственный язык в Украине только один - это украинский язык. Хочется, чтобы интересы Украины отстаивали украинцы. И по паспорту и не по паспорту. 

avatar

Василий

23 березня 2013 14:23

Букнюс, вам мало би бути соромно за жовтизну і замовність. Колись вас поважали. А більше нема за що.

avatar

Редакції

24 березня 2013 02:47

В працівників BukNews при згадуванні ЗВИЧАЙНОГО і НЕЙТРАЛЬНОГО слова "національність" чомусь зразу мізки зіскакують на єврейську тему... На злодієві шапка горить?

avatar

Киянин

25 березня 2013 02:25