«Свободівець» Ілюк, якому підіграв Забродський, заслужив «Оскар» за вдало зіграну роль опонента Білика і партії «Рідне місто»

«Свободівець» Ілюк, якому підіграв Забродський, заслужив «Оскар» за вдало зіграну роль опонента Білика і партії «Рідне місто»

06.11.2016, 18:13

П’ятничне театралізоване дійство – засідання регламентної комісії, яке відбулося в 202-му кабінеті Чернівецької міськради – дало зрозуміти, що ніхто не збирається позбавляти депутатського мандату за прогули «рідномістянина»-втікача і підозрюваного у скупці голосів виборців, що вже великою ціною обійшовся для партії Василя Продана – Ростислава Білика.

Якби у Чернівцях роздавали «Оскари», то одну із статуеток (скажімо, за кращу чоловічу роль), безумовно, отримав би улюблений пасажир колишнього «смотрящого», «свободівець» Андрій Ілюк. Юний політик вдало зобразив із себе ледь не головного опонента партії «Рідне місто», закликавши членів постійної комісії проголосувати за направлення до керівництва партії заяви з проханням про початок процедури відкликання депутата Білика. Настільки переконливо виконати роль «прокурора» раніше не вдавалося ані Аліні Олевич чи Богдану Ковалюку, ані будь-кому іншому з «інопартійної» когорти депутатів оточення Продана.

Зі своєю місією на засіданні справився і відомий ненависник чинної української влади та «кулявлобів» Василь Забродський. У звичних для себе манерах він намагався досягнути галасливості і фарсу на депутатському засіданні - сперечався з Ілюком щодо його пропозиції, та захищаючи Білика, перебивав членів комісії вигуками про «банду Яценюка-Бурбака, котра розграбувала Україну…»

Що ж до Бурбака, то «винуватець» зібрання Ростислав Білик назвав його як одну з тих причин, через які депутат був змушений покинути Україну, а згодом і лікуватися.

«Перша причина – мій особистий конфлікт з паном Бурбаком за 400 мільйонів гривень, які бюджет недоотримав», - сказав Р. Білик, нагадавши, що він, мовляв, був єдиним у попередньому скликанні міськради депутатом, який не побоявся підняти це «делікатне» для багатьох питання.

А ось слова про своє лікування депутатові підтвердити не вдалося. Бо, як виявилося, має він ще й проблеми з пам’яттю – від середини липня, коли Білик повернувся додому, обранець все забував принести до мерії медичну довідку.

Як наслідок – міськрадівські «актори» і їхня свита, влаштувавши шоу для кількох місцевих телеканалів, розбіглися без жодного прийнятого рішення. Бо, мовляв, відсутність довідки на цьому засіданні є підставою для того, аби перенести розгляд питання прогулів Білика на наступному зібранні комісії.

Власне, пропозицію рекомендувати відкликати Білика підтримали депутати Андрій Ілюк та Юлія Сафтенко. Депутат від "Самопомочі" Аліна Олевич, яка також є членом комісії, проголосувала "проти", Володимир Сєхов від "Солідарності" утримався. Отже, сплановане театралізоване збіговисько місцевих політиканів пройшло з позитивним наслідком для їхнього політичного «хазяїна».

Хоча, навіть якби регламентна комісія ухвалила рішення не на користь «Рідного міста», важко уявити, що це могло би хоч якось вплинути на процедуру позбавлення депутатських повноважень Білика. Практики відбирання мандатів у депутатів місцевих рад в Україні поки ніхто не застосовував. Та й внаслідок недосконалості виборчого законодавства, коли у такій процедурі останнє слово – за керівництвом політичної партії, навряд чи комусь це вдасться. Особливо у Чернівцях, де «Рідне місто» вважається «місцевою політичною силою», керівний склад якої пащу порве за свого однопартійця.

Микола КОБИЛЮК

Джерело: http://42.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (7)

Сехов ще той заднєпрохідний

avatar

Олежка

06 листопада 2016 16:34

тема депутата Билыка интересна только молодому брехунцу и навозному понту

avatar

кобыле-в-люк

06 листопада 2016 16:47

навозный понт - не "украинська влада", это антинародная банда мародеров.

avatar

06 листопада 2016 16:49

тема де-білика ще цікава прокуратурі!

avatar

ви не праві

06 листопада 2016 17:41

Ви неправі-отсосите пожалуйста.

avatar

06 листопада 2016 18:20

Роздули мильну бульбашку з нічого! #деБілик цікавить виключно Бурбака!))) А пробурбаковські змі по вказівці ХАЗЯЇНА кричать про це на кожному кроці...
А #БіликЄ ! І у сторони обвинувачення проти Білика нічого немає, жодного доказу, так як справа вигадана і висцана з пальця! Це політична розправа Бурбака над Біликом за 400 мілйонів гривень, які Добробут не сплатив місту, а Білик хоче щоб ці кошти справедливо були повернуті громаді!)))

avatar

Людмила Дудченко

06 листопада 2016 20:24

Уберите нах... этого сосунка из СМИ.  После такой ихней "деятельности" ВО "Свобода" на следующих выборах будет в большой Жопе! В самом забитом селе им никакое депутатство не светит.  Обосрали всю идею "Свободы" за последние 20 лет. Тягнибоку стоит приехать и разогнать эту проституирующую шоблу нахер! Иначе Свободе с такими задротами на Буковине ловить нечего

avatar

Сашконоч

06 листопада 2016 20:43