«Свобода» заявляє про масове фальшування на місцевих виборах на Буковині

«Свобода» заявляє про масове фальшування на місцевих виборах на Буковині

28.10.2015, 16:30

Місцеві вибори в Чернівецькій області пройшли з численними порушеннями виборчого процесу. Як повідомив голова обласного осередку ВО "Свобода" Віталій Мельничук, під час виборів мали місце як технічні погрішності, так і факти зловживань, а саме підкупи та використання особливих чорнил для голосування. Також незрозумілим залишається затягування підрахунку результатів волевиявлення. 

Про це він розповів у вівторок, 27 жовтня, на прес-конференції, пише БукІнфо.

"Обласна організація ВО "Свобода" звернулася з відкритим звернення до державницьких політичних сил, громадськості та засобів масової інформації. Кому вигідний такий процес підрахунку? Практика останніх місяців політичної діяльності в Україні, передусім перед виборчим процесом і під час підказує, що в такій "мутній воді" можна вигідно далі залишатися при владі колишнім представникам Партії Регіонів і тим, хто за півтора року відчув смак влади. Тобто представникам олігархічних партій. Звичайно, в такому випадку вони хочуть, щоб процес затягувався без присутності громади, політичних сил, спостерігачів. І змінити хід голосування в правильному для себе напрямку", - зазначив Мельничук.

Як зауважив Віталій Мельничук, "свободівці" рішуче засуджують будь-які види махінацій та маніпуляцій, які втручаються в хід волевиявлення громадян України та фальсифікують справжні результати виборів.

Також ВО "Свобода" закликає правоохоронні органи включитися в процес дотримання порядку та належного проведення виборів, зокрема, другого туру голосування за мерів. Та оперативно реагувати на всі факти зловживань та маніпуляцій збоку недобросовісних кандидатів.

Наголошуючи на проблемах забезпечення результатів волевиявлення виборців в Чернівецькій області очільник свободівців області зазначив: " В районах дані протоколів до обласної ради опрацьовують надзвичайно повільно. Сам факт відсутності в обласній територіальній комісії на 13 годину сьогоднішнього дня жодної з місцевих територіальних комісій з районів області та Новодністровська дає всі підстави допускати наявність маси фальсифікацій".

"Ми пережили дуже важкі часи, в країні війна, а на даний час виходить так, що прорегіоналівські партії, за мовчазним спостеріганням теперішньої влади, знову можуть отримати владу і вкинути українське суспільство в черговий виток протистоянь та громадського хаосу" - додає у спілкуванні з журналістами свободівець.

Віталій Мельничук наголосив: "Ми звертаємося до державницьких партій, правозахисних громадських організацій та засобів масової інформації зробити все можливе, щоб застерегти виборця про недопустимість підкупу та фальсифікації та не реально сприймати захмарні обіцянки про олігархічних партій. Будьте свідомі у своїх діях, адже всім нам жити у власній Державі".

Нагадаємо, у Чернівцях політичні сили, які за попередніми даними проходять до міської ради, рішуче засудили факти підкупу виборців.

1