'Свобода' і громадський сектор розчаровані кадровим призначенням Ратуші (оновлено 09.05.14)

"Свобода" і громадський сектор розчаровані кадровим призначенням Ратуші (оновлено 09.05.14)

08.05.2014, 23:16

7 травня 2014 року, під час роботи конкурсної комісії з призначення голови управління освіти Чернівецької міської ради, депутат міськради свободівка Олена Калмикова заявила про неприпустимість призначення на цю посаду представника старої номенклатури, замішаної в корупції. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької обласної організації ВО "Свобода".

"Не можна в питанні нових призначень, особливо на таких важливих напрямках, як освіта, керуватися старими корупційними принципами. Знецінення будь-якої інтелектуальної праці, прихована зневага до викладачів, які оцінюють не знання, а грошовий внесок до власної кишені та,як наслідок – відсутність в учнів реальних знань – ось ціна корупції в освіті. Це шлях у нікуди", – зауважила депутат-свободівка.

За її словами, система освіти потребує якісно иншого підходу. А номенклатурники, сформовані старою системою, за визначенням нічого змінити не спроможні. Потрібні ті, хто, незважаючи на тиск, протистояв системі, а не пристосовувався до неї, роблячи кар'єру.

"На моє глибоке переконання, поспіх у питанні призначення очільника управління освіти неприпустимий. Треба дати можливість за умови широкого учительського обговорення взяти участь у конкурсі всім охочим реально очистити освіту від корупції. Це мають бути патріоти України, віддані своїй професії, які чітко усвідомлюють відповідальність і готові взяти на себе цю нелегку справу", – сказала Олена Калмикова. Вона запропонувала поки що не призначати нікого, дочекатись закінчення виборів міського голови і в червні провести відкритий конкурс, за результатами якого демократично обрати достойну людину.

Чернівецька "Студентська Свобода" закликала не призначати Г.Олійника начальником управління освіти міськради

"Кандидатуру Георгія Олійника вважаємо неприпустимою. Не можна будувати нової країни зі старих прогнилих кадрів, місце яких – у в'язниці. Абсурдно робити відбір лише за критерієм професійности, інакше "професійним" вийде лише розкрадання майна міста. На цьому 8 травня 2014 року наголосив очільник Чернівецької обласної молодіжної громадської організації "Студентська Свобода" Андрій Ілюк.

Свободівець закликав секретаря міської ради відхилити пропозицію конкурсної комісії. Він також повідомив, що до "Студентської Свободи" неодноразово зверталися викладачі й просто громадяни і повідомляли про факти корупційних схем команди колишнього начальника управління освіти Чернівецької міської ради Валентини Малишевської. Як відомо, з 2011 року Г.Олійник обіймає посаду першого заступника керівника управління освіти міськради. Прес-служба Чернівецької обласної організації ВО "Свобода".

Витяг з протоколу № 9 засідання Президії ради Чернівецького обласного об’єднання «Майдан» від 8 травня 2014р.

Порядок денний:

ІІ. Про результати конкурсу на заміщення вакантної посади начальника управління освіти Чернівецької міської ради.

Рішення:
1. Президія ради Чернівецького обласного об’єднання «Майдан» категорично заперечує можливе призначення Олійника Г.С. на посаду начальника управління освіти за результатами конкурсного відбору від 7.05.2014р. без здійснення громадської люстрації на черговому засіданні ради ЧОО «Майдан» та безумовного врахування думки громади при призначенні на цю суспільнозначиму посаду. (Дату засідання ради ЧОО «Майдан» буде узгоджено додатково).

2. Президія ради ЧОО «Майдан» висловлює недовіру конкурсній комісії Чернівецької міської ради з призначення начальника управління освіти на підставі того, що неодноразово змінювалась дата проведення конкурсу, а також змінювали голову конкурсної комісії.

3. У випадку непризначення на посаду начальника управління освіти за результатами конкурсного відбору від 07.05.2014 р., Президія Ради ЧОО «Майдан» пропонує оголосити конкурс на заміщення вакантної посади начальника управління освіти Чернівецької міської ради після обрання Чернівецького міського голови та широкого громадського обговорення серед освітян міста,   компетентності та морально-патріотичних якостей, якими має володіти претендент відповідно до професійно-кваліфікаційних характеристик даної посади.

4. У разі ігнорування думки громадськості, яка представлена у ЧОО «Майдан», залишаємо за собою право використати засоби громадського впливу стосовно усіх, хто причетний до кадрових призначень.

5. Дане рішення довести до відома секретаря міської ради п. Кушнірика Я.Д. та опублікувати його у засобах масової інформації для громадського обговорення.

З оригіналом вірно
Секретар виконкому ЧОО «Майдан»                                          8.05.2014р.

Певне розчарування призначенням висловили також активні представники громадського сектора:

"Сьогодні конкурсна комісія в міськраді визначила нового-старого керівника освітянської галузі міста. Ним виявився заступник Малишевської. На жаль, надії на те, що щось зміниться в освітянській галузі, котру очолив заступник людини, до якої дуже багато запитань, а можливо (сподіваюсь) й проваджень, мало. Про це в відкритій групі Чернівчани написала журналістка Надія Бабинська. 

все ж перед оголошенням результатів конкурсу я від імені освітянської групи наших чернівчан озвучила напрацьовані нами рекомендації. секретар міської ради Ярослав Кушнірик сказав, що ці рекомендації після опрацювання юридичним відділом будуть оформлені в доручення управлінню освіти.

отож, наші рекомендації, що були сьогодні озвучені місцевій владі:

Пропозиції від освітянської групи

1) доручити управлінню освіти зібрати інформацію щодо створених громадських організацій при школах/садочках та створити реєстр з вказанням назви ГО, школи, при якій діє, контактні дані. інформацію розмістити на офіційному сайті управління освіти.

2) доручити юруправлінню прописати механізм і розіслати його директивою до навчальних закладів щодо того, аби всі кошти, які надходять до ГО і з ГО на потреби школи йшли через банківські рахунки, батькам, коли ті здають кошти, видавались квитанції, а за витрачені кошти були надані відповідні звіти. в механізмі прописати, опираючись на закон про діяльність ГО, нормативні акти, які регламентують фінансову дисципліну, звітність, відповідальність за неправильне ведення бухгалтерського обліку тощо (ми наразі теж шукаємо юристів, які могли б порадити, як це зробити)

3) на сайті управління освіти для кожної школи/садочка створити окремі розділи, де по кожному закладу має міститись інформація про надходження/витрати коштів, які надходять з бюджету (постатейно, до кожної копійки),інформація про надходження/витрати коштів, які надходять від батьків (постатейно, до кожної копійки)

4) в самій школі/садочку (в приймальні, до прикладу) повинен бути доступ до документації, що стосується надходження/витрати коштів, які надходять як з бюджету, так і від батьків."

1


КОМЕНТАРІ (1)

Думка однієї людини- це не думка всієї Свободи

avatar

олена

09 травня 2014 01:23