'Свобода' і 'Майдан' цькують педагога, який оголосив про наміри навести лад з благодійними коштами в освіті

"Свобода" і "Майдан" цькують педагога, який оголосив про наміри навести лад з благодійними коштами в освіті

09.05.2014, 20:31

Георгій Олійник, якого на конкурсі на заміщення посад обрали керівником міського управління освіти розповів molbuk.ua, що насамперед хоче навести лад із благодійними коштами в освіті.

– Перше завдання, яке стоїть перед нами – це прозорість благодійних коштів. Багато є скарг від батьків, які збирають кошти для першого класу, на ремонти тощо.

Ми вже перші кроки зробили в цьому напрямку. У початковій школі батьки повинні були купувати додатково зошити з усіх предметів. А це коштує чималі гроші. У квітні я зібрав нараду заступників директорів і ми чітко визначили, які зошити потрібні для навчання. Для першого класу потрібно чотири зошити, для других-четвертих лише один зошит із природознавства.

Обов’язково запровадимо звітність перед батьками, скільки коштів виділяють із бюджету на школу. У березні у всіх школах на видному місці розмістили кошториси видатків по кожному закладу. Скільки грошей виділили на школу, на зарплату, харчування, медичне обслуговування. Але скажу одразу, що гроші дуже мізерні.

Щодо класних грошей можу сказати, що класи в нас добре зроблені. І та гонитва, яка є в школах, не завжди доречна. Ми розбиралися із цього приводу в березні-квітні з окремими навчальними закладами, де вчителі перших класів хотіли купити необов’язкові для школи речі.

Але вирішувати ці проблеми з коштами потрібно спільно – освітянам і батькам. Маю на меті зібрати батьківський актив шкіл і поговорити, що потрібно робити, а що ні. І якщо люди зрозуміють це – буде нормально для всіх.

Джерело: molbuk.ua

Раніше ми повідомляли:

"Свобода" і громадський сектор розчаровані кадровим призначенням Ратуші 

1


КОМЕНТАРІ (2)

Блядь прекратіть займатись поборами у школах через так звані фонди!!! Це приховані хабарі вчителям і керівникам шкіл!. В Україні освіта в школах безкоштовна!!

avatar

Чернівчанин

10 травня 2014 01:38

та не з благодійними коштами треба розбиратися. а з тим, що за все платити треба: за І місце в олімпіадах для учнів, за місце у конкурсі "Вчитель року", за атестацію, за грамоту, за перевірку, за влаштування на роботу! З благодійними коштами то не ваша парафія.
avatar

небайдужа

11 травня 2014 20:10