Святослав Померанцев розповів, яким буде третій Meridian Czernowitz (фоторепортаж)

Святослав Померанцев розповів, яким буде третій Meridian Czernowitz (фоторепортаж)

04.09.2012, 18:51

Із 6 по 9 вересня у Чернівцях відбудеться ІІІ Міжнародний фестиваль «Meridian Czernowitz». Про родзинки форуму говорилося на сьогоднішній прес-конференції у дворику Ратуші. «У організації фестивалю задіяні посольства Німеччини, Австрії, Швейцарії, США, Польський інститут та різні закордонні організації і фонди, – повідомив президент «Meridian Czernowitz» Святослав Померанцев. – Генеральним організаційним партнером виступає Чернівецька міська рада. Основною сценою «Meridian Czernowitz» залишається наше місто, однак заплановані письменницькі десанти до Хотина і Кам’янця-Подільського. Кожен бажаючий може купити квиток сісти до автобуса і проїхатися туди, скажімо, у товаристві Юрія Андруховича чи Оксани Забужко. За чотири дні у рамках фестивалю відбудеться близько 50-ти різнопланових культурних подій: це не тільки поетичні вечори, автограф-сесії, а й концерти, виставки, і навіть театральне дійство за творами Ігоря Померанцева. В один із днів відбудуться поетичні читання для дітей. Посол Німеччини нагородить чернівецького перекладача Петра Рихла. Окрім того, ми відновимо з попелу несправедливо забуте ім’я Йозефа Шмідта. Словом, зробимо все можливе, щоби Чернівці вчергове підтвердили статус однієї з європейських культурних столиць».

Однією з найважливіших подій фестивалю стане книжкова виставка. «На виставці будуть представлені книжки різних видавництв з України та інших країн, – каже директор «Meridian Czernowitz» Ірина Вікирчак. – Серед них і твори, які вийшли у нашому «НЕвидавництві». Ми презентуємо книги Оксани Забужко, Юрія Андруховича, Гриця Семенчука, Андрія Любки, Дмитра Лазуткіна та Остапа Сливинського». Закінчиться фестиваль 9 вересня на Цецино поетично-музичним виступом Грицька Семенчука та Юрка Іздрика. Усі необхідні відомості про «Meridian Czernowitz» можна отримати від чарівних муз фестивалю в інформаційному центрі у приміщенні Чернівецької міської ради та в центральній частині міста.

"Цифри псують настрій", - так лаконічно віповів організатор фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ Святослав Померанцев на запитання, скільки коштів дав головний спонсор фестивалю, компанія Дмитра Фірташа, повідомляють «Чернівці. Коментарі». Водночас, за його словами, цих грошей вистачить для того, щоб фестиваль пройшов на високому рівні, а Чернівці утвердилися як літературна столиця України. ІІІ Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ пройде 6-9 вересня 2012 року. Навідміну від попередніх років, фестивальні події проходитимуть не лише в Чернівцях, а й в Хотині і Кам`янці-Подільському. Очікується участь багатьох відомих поетів, письменників, музикантів, серед яких Юрій Андрухович, Оксана Забужко, Ігор Померанцев, Ірена Карпа та багато інших. На фестиваль запрошені представники дипломатичних кіл європейських держав.
«Чернівці. Коментарі»

Програма ІІІ Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ

1


КОМЕНТАРІ (4)

Цифрм псують настрій. Коли вони шокують розум
avatar

Антон

04 вересня 2012 14:09

Потерпите.После 9-го воздух будет чище

avatar

Черновчанам

05 вересня 2012 02:19

геніальні коментарі. Де в Чернівцях такі дибіли ходять, які потім до компів кидаються свою глупість на вентилятор кидати? Йдеш, дивишся в очі, нібито ніяких ознак дегенерації. А в душі подивишся?...У Чернівці привезли фестиваль, приїжджають кращі українські літератори, про єропейських вже не кажу, ні, якась воша кусає когось. Віршів бояться?

avatar

чичичитач

05 вересня 2012 08:35

чичичитачу, це ви своїм "високим мистецтвом" таких дибілів виховали.

avatar

без поваги

05 вересня 2012 22:22