Священики з Буковини повернулися з зони АТО, де служили капеланами

Священики з Буковини повернулися з зони АТО, де служили капеланами

05.10.2015, 19:22

Священики Чернівецько-Буковинської єпархії 5-го жовтня повернулися з зони АТО, де перебували з капеланською місією. 

Про це повідомляється на сайті Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ КП.

Віталій Мензак – настоятель храму Василія Великого у селі Дорошівцях Заставнівського благочиння та Юрій Кав’юк – настоятель храму св.Миколая у Кіцмані перебували безперервно в зоні АТО понад місяць. Їздили по лінії розмежування від одного українського військового підрозділу до іншого. Розмовляли з нашими закисниками на духовні теми, в потрібний час звершували богослужіння. 

"Поміж капеланів, які є на фронті, найбільше священиків Київського Патріархату. Якщо військові зустрічають представника Московського Патріархату, то вони його проганяють і не хочуть слухати. Це, щоб уникнути провокацій,зізнаються військові", - розповіли капелани.

Буковинським капеланам довелося служити в одній з церков села Троїцьке Попаснянського району. Храм залишився без настоятеля, який покинув свою паству і навіть родину, та втік до сепаратистів. Зрештою, буковинські священики знайшли спільну мову з місцевими парафіянами. Виняткова толерантність, терпимість і увага дали свій результат. Православні троїцького наприкінці Служби Божої у храмі казали до капеланів з Буковини – “Слава Україні”.

1