Священика московського патріархату звинувачують у розкраданні сотень тисяч з церковної каси (оновлено 19.08 о 10.08)

Священика московського патріархату звинувачують у розкраданні сотень тисяч з церковної каси (оновлено 19.08 о 10.08)

29.08.2013, 04:00

Стосунки з отцем Ярославом (Мурганом) церковна громада села Погорилівка Заставнівського району з’ясовує вже майже три  місяці. А почалося все з ревізії фінансової  діяльності настоятеля Святомиколаївського храму навесні цього року. Перевірку було проведено чи не вперше за понад двадцять років служіння священика в цьому селі.  Парафіяльні збори, до слова, так само не проводилися жодного разу.  Члени контрольно-ревізійної комісії зажадали від батюшки пояснити, на які потреби були використані значні суми з церковної каси. Проте відповіді, за їхніми словами, так і не дочекалися.  Громада нарікає також на завищені ціни, які священик встановив за справляння їхніх церковних  потреб: поховання, вінчання, хрещення. Зиновій Рудан запевняє, що священик також був помічений у побитті людей, а ще у вживанні ненормативної лексики на адресу дітей. Та ще й такої, якої вони ніколи не чули.   

 За час, що минув з моменту виявлення розтрати,  вгамувати пристрасті покликані були митрополит Чернівецький і Буковинський УПЦ Московського патріархату Онуфрій, а також світська влада району. Однак  дійти порозуміння сторони так і не змогли. Відтак у сільському клубі скликали сходку громади, на якій переобрали членів церковного комітету та контрольно-ревізійної комісії. Новий комітет поставив питання про передачу ключів від церкви і усунення отця Ярослава від церковних коштів. Водночас питання про заміну настоятеля поки що не стоїть.

Серед конкретних звинувачень, які лунають на адресу священика, зокрема, такі:

Говорить мешканець села Погорилівка Зиновій Рудан, колишній член ревізійної комісії (відео MVI_0006):

- Колишній член, тому, що коли ми оприлюднили те, які кошти пропали з церкви, священик зробив усе, щоб усунути мене з комісії… Гроші пропадають з церкви за згоди священика. Можу довести це на конкретних фактах.  Ми стоїмо на церковному подвір’ї, де навколо ростуть прекрасні туї. Це ініціатива священика проти якої ніхто не заперечував – посадити тут ці прекрасні дерева. Але коли він став посеред храму і оголосив, що вартість однієї туї від 300 до 350 гривень, хоча реально вони коштують 60, а може й менше, це по правді він вчинив?

З тильного боку церкви у нас збудований сільський туалет розміром півтора на два метри. Але його вартість 15 тисяч гривень. Не думаю, що у вас хтось хотів би такого туалета за такі гроші вдома. Коли ми поставили ці фінансові питання, як таке може бути, а у нас стоять тільки фінансові питання,  то священик почав називати нас бунтарями розкольниками. Це неправда!

Ми хочемо, щоб розцінки в нашій церкві були такими ж, як в інших церквах. У нас, щоб занести покійника в храм і винести обходиться в тисячу гривень. Наші діти змушені брати шлюб по інших церквах, лише не дома, дітей хрестять по інших церквах, бо у нас священик встановив такі розцінки, що люди просто неспроможні їх платити.

Ми стоїмо на фоні прекрасного храму. А ревізія виявила, що при фарбуванні фасаду украдено дуже багато грошей. Схема була дуже проста. Просто священик не міг повірити, що це буде обнародувано і все викриється. При закупівлі фарби і всіх матеріалів кошти за них були проплачені ще в жовтні минулого року.  А з каси кошти на це бралися також в січні і лютому 2013 року.  До того ж по одних й тих самих документах.  У січні фарбу взяли нібито по касових ордерах, які отримали на хімзаводі, а у лютому - по накладних. А це одне й те саме!  По документах на цей фасад нібито пішло 700 кг фарби плюс 170 кг грунтівки. Хоча насправді храм малювали розбавляючи фарбу грунтівкою за один раз.  Чи можливо, щоб після витрачання на це 900 кг він так погано виглядав?

НА ВІДЕО Зиновій Рудан ОПИСУЄ СХЕМУ ВІДМИВАННЯ КОШТІВ ЗА ФАРБУ:

Проте священик не хоче цього визнавати. А ми лише хочемо навести фінансовий порядок у храмі. Бо люди зневірилися і не жертвують кошти на завершення дзвіниці, по тій причині, що всі гроші осідають у священика, - продовжує Зиновій Рудан.

При його заплаті в три тисячі гривень на місяць він ще тисячу бере додатково, щоб сплачувати до пенсійного фонду. Я не розумію, чи у нас закони не для всіх однакові? Що податки знімають з зарплати, а не нараховуються окремо до зарплати. Ще 400 гривень він бере з церковної каси для сплати комунальних послуг свого власного будинку. Разом щомісяця набігає 4 тисячі 400 гривень.  Я думаю, що при такій зарплаті, інших доходах, можна самому платити ці 400 гривень за комунальні послуги.  Він читає в церкві акафіст – гроші за це забирає собі, править єлеопомазання – забирає собі, записки – забирає – собі. Словом, яка є копійка у касі – все осідає в кишені священика.

Ми зібрали зроби у клубі, запросили людей, хотіли це все донести до них. Бо люди у всьому зневірилися.

За словами Дмитра Васильовича Бойка, колишнього члена контрольно-ревізійної комісії, який перевіряв фінансову звітність отця Ярослава, на ремонт церкви люди збирали тепер по 650 гривень. А до того грошей у касі нібито не було. Але за сім попередніх років, коли ремонт не робився, гроші ніхто ні на що не витрачав. Хоча я точно  знаю, що церква щомісця отримувала щонайменше 10 тисяч гривень доходу. За рік - це 120 тисяч. Нехай 40 тисяч з цієї суми йшло на потреби утримання храму. А де решта 80 тисяч щороку у касі? За 5 років - це мінімально 560 тисяч. Але їх у касі не виявилося! Ми побачили, що гроші забираються з каси. Ми це побачили і обнародували. Нам кажуть - борг. Поясніть за що, який борг? Куди пішли гроші? 

На відео говорить Бойко Дмитро Васильович, колишній член контрольно-ревізійної комісії, який перевіряв фінансову звітність отця Ярослава.

Говорить Микола Новак (відео MVI_0008):

- Наші люди навіть не вимагають, щоб його вигнати. Нехай він залишається служити Богу і людям, але воля народу має бути виконана. Тому ми зібралися у клубу на збори, де були присутні 150 чоловік, і прийняли рішення про те, щоб переобрати голову комітету, касира, двадцятку, і зменшити плату за похорон, за шлюб за хрестини. Останнім пунктом дописали, що в разі невиконання наших вимог,  буде поставлено питання про заміну священика.  Минулої неділі (11 серпня) у Заставні була зустріч голови адміністрації, районної ради, начальника міліції, благочинного, священика і нас чоловік дванадцять. Коли ми розказали це все керівництву району, вони кажуть: що, хлопці, ви хочете там бійку зчинити? Начальник міліції каже, мене викликали в село. Але коли ми за дві години все розказали, то вони буквально хапалися за голови. Слів не знаходили. Але влада тут не може наказати. А тільки попросила священика: все залежить від вас – виконайте волю народу, нехай приступає нове керівництво до церкви, ключ передайте і питання буде знято. Двічі виступав благочинний, просто просив священика. Закінчилося тим, що священик утік. Сказав, що виконає лише те, на що благословить владика...

Тепер як виявилося статут церковний зареєстрований ще в 1991 році. За ці роки мінялися закони і цей статут повинен був мінімум двічі бути перереєстрований. Проте цього не було зроблено.  Тоу так виходить, що храм побудували діди і прадіди, утримували його 120 років люди, у 2004 році вже ми завершили всередині ремонт, тепер назовні, люди  витратилися. А все звелося до того, що розпоряджатися має владика, священик, а всі просто мовчати… 

Так обурливі випадки у нас були, що померлого заносять до церкви, а священик каже ти ще не дав гроші на то, або на то – 200-300 гривень. І люди бігають тут по селу, щоб принести віддати. Жінка ховала свого сина…, вона оплатила як могла, а священик каже треба ще 250 гривень.  

Цілу зиму, мисочку, яку пускають по церкві за пожертвами, поверталася двічі. Що таке? Виявляється, так збирають гроші на опалення за газ у церкві. А коли хлопці зробили ревізію, то виявилося, що за січень 500 гривень заплачено за газ, за лютий 500. Хіба це такі великі гроші? При тім, що в січні 37 тисяч люди заколядували. Ще були надходження. Для чого було ще додатково збирати на газ?  А в касі на початок місяця - 300 гривень, на кінець – 400 гривень.  52 тисячі гривень кудись розійшлося.

Фінансовий скандал, який виник між ним і деякими членами церковної громади,  отець Ярослав трактує як спробу залякати його, щоб захопити контроль над селом, а також відвернути увагу від власних оборудок. А ще, за словами отця Ярослава - це помста за те, що він виступив проти  проведення у сільському клубі дискотек, де молодь також нібито вживає наркотики. 

- Звинувачення у розкраданні може висувати лише прокуратура, - сказав настоятель церкви.

Тож насамкінець він порадив скаржитися на нього до прокуратури, а виправдовуватися йому нема в чому.

На відео священик Ярослав Мурган

ПОЗИЦІЯ владики Онуфрія: (розповідає  мешканець села Погорилівка Зиновій Рудан MVI 006 5 хв. 42 сек. запису):

-          Ми розуміємо, що такий конфлікт повинен вирішувати владика. Прийшли ми до владики з цим питання, що у нас в церкві є серйозні порушення і ми би хотіли якось навести з цим порядок. Які саме? Дмитро Васильович Бойко відповів: тому, що всім коштами керує священик. Нам владика відповів: цим має керувати лише священик і більше ніхто. А коли Дмитро Васильович уточнив, а при зарплаті три тисячі гривень може досить ще брати з церковної каси, владика дослівно відповів: скільки священику потрібно для утримання своєї сім’ї, стільки він буде брати. Ну, ви розумієте, наше село  - це не село суцільних мільйонерів, що ми можемо так легко розкидатися грошима.

Говорить Микола Новак (2 хв. 50 сек. відео MVI_0008):

-          Ми їздили до владики, а владика буквально сказав таке:  тільки священик має розпоряджатися касою і витрачати гроші, і брати собі на проживання, скільки йому потрібно.

Дмитро Чорнописький  прямо каже, що піп краде гроші. І наводить приклад, як з подвір’я храму зникла бляха. Про пропажу він запитав священика, проте той відповів, що це не його справа.

Мешканець Погорилівки Дмитро Чорнописький   припускає, що отець Ярослав ділився грошима з владикою Онуфрієм:

-           Якби вони не ділилися, так не було б. Він тільки за три місяці вкрав 57 тисяч, а що було за 20 років.

Степан Костинюк також вважає, що «вони (владика і священик. - авт.) на одну кишеню працюють».

На основному фото: мешканець села Погорилівка Зиновій Рудан, колишній член ревізійної комісії

 

1


КОМЕНТАРІ (83)

Нєхіла собі. Це якщо одна церква у ненайбагатшому селі має такі доходи, то можна собі уявити скільки бабла загалом викачують з України московські попи. Цифри вражають!!!

avatar

Місцевий

18 серпня 2013 16:59

і що то за позиція - не міняти священика? та кому він вже тепер? мав би сам  подумати і поїхати від позору, замість щодня людям в очі дивитися

avatar

Віра

18 серпня 2013 18:25

Спочатку слід звернутись до податкової, скільки було заплачено за отримані священником доходи, а потім звертатись до прокуратури та суду.
avatar

Адвокат

18 серпня 2013 19:52

Таких випадків у парафіях Московського Патріархату  безліч. Тльки не всі оприлюднюють. Тому парафіяни масово йдуть до громад  УПЦ Київського Патріархату та греко-католицьких. Добре було б в такому разі преходити не одноосібно, а цілими громадами , з відповідним перепідпорядкуванням храмів.

avatar

Марія

18 серпня 2013 20:08

Я не прихильник мос патру але стаття як і ситуація брехня! У селі борються між собою два сімейні клани за право престижу бути у "церковному комітеті"ю Сотень тисяч у сільській церкві можна назбирати за 200 років а якщо священик зорікрав сотні тис. то їх мало бути міліони. Брехня. У саередньому таца може бути у селі 800 - 1000 гр + пожертви 1000-2500=29-30 тис. за 20 років - розходи дяк, хор , світло , аренда пожертва бідним хворим  потерпілим   ремонти споруди і ін. розходи то як можна вкрасти ще сотні тис.? Я бачив туалет цей і там запросто піде 1500$. Викопати і забетонувати яму цегла цемент накритяі штукатурка. Зробити церкву отак як на фото мінімум 80 - 1000 тис гр робота риштовка матеріали. А оці на відео і фото комуняки з яких не вийшов і не вийде ніколи компартійний злий дух.

avatar

Увійти

18 серпня 2013 22:27

А на відіо таки компартійні шакалині морди.

avatar

Увійти

18 серпня 2013 22:34

Отож священик нехай і прозвітує, куди і на що пішли кошти. Чому він цього боїться?

avatar

Одарка

19 серпня 2013 17:27

Марiя,а ви знаэте .що люди працювали задурно.А скiльки людей не комунiстiв ходять по других селах до церкви.Мати свою церкву,а ходити в iнше село,а старшi люди якi не мають можливостi поiхати, сидять дома.ПОЗОР!А скiльки людей говорять поза очi,тому що бояться ПОПА!Скiльки вас прихильникiв попiвських 20,при населенню бiльше 1000.Комунiстiв треба лише на пожертви.Всi знають,що Пiп злодiй роками,а заговорили лише тепер.Позорники попiвскi ви виступили проти всiх жителiв села,якщо хочете,то носiть йому грошi.але не розписуйтесь за всю громаду.

avatar

Богдан

20 серпня 2013 13:47

Репортаж чистої води заказуха. За що забашляли те і висвітлили. Матеріал взагалі за вуха притягнутий. Журналюг замовили, привезли власним же авто і відвезли, вони, до речі, навіть посвідчень не мали. Підкрадається сумнів чи взагалі вони мали право щось знімати. ЗАКАЗУХА. Оббріхування, наклепи і провокація.
avatar

Іван

20 серпня 2013 20:46

Я добре знаю отця Ярослава з моменту як він вперше прийшов служити в село Погорилівка. Моя мама з цього села.

Отець Ярослав - порядна і високодуховна людина. яка служить церкві  і людям!!! А цей заколот в селі роблять "руховці" бездарні які вперто рвуться до власті.(видно і по їх лицях. що вони і церква речі не сумістні. А про гроші і все інше знають як то кажуть :Одна баба сказала..." Мені дуже шкода що ці люди брешуть і не бояться Бога, так оббріхувати отця Ярослава!!!!

     А скільки хороших справ зробив священник цього села - вони мовчать. НЕ ВІРТЕ ТАКИМ ЛЮДЯМ . які навіть руки протягають до священника - це стид і позор! А людям села раджу підтримати отця Ярослава і не піддаватися таким ПРОВОКАЦІЯМ!

 

 

 

 

 

 

avatar

.Тетяна

21 серпня 2013 15:04

Iван,ПiП-високодуховна людина?Ти що говориш т....о!Люди брешуть, ,де  грошi якi пенсiонери здавали,а вони не доiдали складали йому на ще одну квартиру,так?

За хорошi справи йому дали хату,а вiн пiсля того кинув усiх.Твого порядного Попа вигнали з села Брiдок i дали до нас-це також брехня i провокацiя.Так,яким людям вiрити, ти .......

Вiн тобi пообiцяв списати борг?

avatar

Богдан

21 серпня 2013 19:15

ВСІ ХТО ПРОТИ ОТЦЯ ЯРОСЛАВА БУДУТЬ ВІДПОВІДАТИ ЗА ВСЕ  Ж....Й. ЗІБРАЛАСЯ ТРІЙКА БЕЗБОЖНИКІВ І ЗА БУТИЛКУ ГОРІЛКИ ПРОДАЮТЬ "РОДНУЮ МАТЬ" , НЕ ТО ЩО СВЯЩЕННИКА. НІ ОДНА ПОРЯДНА, ВІРУЮЧА ЛЮДИНА, НЕ ПІДЕ ПРОТИ СВЯЩЕННИКА, ЯКИЙ 23 РОКИ СЛУЖИТЬ В ОДНОМУ СЕЛІ. НЕ СМІЙТЕ ЧІПАТИ ЦЕРКВУ, ДО ЯКОЇ ВИ НІКОЛИ НЕ ХОДИТИ І ДЛЯ ВАС ЦЕРКВА, ЦЕ ТАК "МУЗЕЙ"!!!

     Є ВПЛИВЛВІ ЛЮДИ, ЯКІ МОЖУТЬ ВИРІШИТИ ВАШІ БЕЗГЛУЗД І ПИТАННЯ  І ВИСИЛИТИ ВАС ЗА МЕЖІ СЕЛА! А ТИ  богданчик іди на ...............! Таких же бик як і всі, І твій дід здавався з німцями у другій світовій війні. Зрозуміло, яка ти с...ка!!!!!!!!!!!!!! 

avatar

Василь

21 серпня 2013 20:10

На разі не підтримую жодну зі сторін конфлікту, але з діяльністю цього так званого священника знайома не з пліток чи здогадок. Це тільки вершина айсберга, яку чомусь саме зараз "помітили" жителі села Погорілівка. Громада допускала в минулому цього священника за аналогічними грошовими схемами проводити газ в село, займатися водогоном. Нічого йому за це не було і не буде, бо в нього кум в прокуратурі, а люди в селі наївні. Не виженуть зараз - не виженуть ніколи. А зі своїми опонентами священник по одному розбереться. В нього для цього є достатньо часу, хитрощів, щоб скористатись наївністю людей(він це вже не раз робив),зв'язків і, найголовніше, грошей, які громада йому вже стільки років збирала, збирає і схоже на те, що буде ще довго збирати.  

avatar

Агафія

21 серпня 2013 23:36

Шановне паньство коментуючі! Для того, щоб сказати «Нєхіла собі…» чи щось взагалі прокоментувати, треба знати ситуацію насправді і причини від самого кореня. Чогось цими русофобними щирими українцями закладається у людей псевдоідеологія, що всі священики канонічної УПЦ злодюги. Першим, хто прибрав нехилу купку грошей, був Михайло Денисенко «патріарх Київський Філарет», які він отримав на зберігання від комуністичної партії та всі гроші тодішньої УПЦ, перекинувшись до розкольників. За ці грошики і розгорнув свою діяльність по створенню УПЦ КП та захопленню храмів канонічної православної церкви на Україні. Вони називають себе помісною церквою, автокефальною. То чому ж жодна із помісних православних церков не співслужить і не спілкується з УПЦ КП? Бо самозванці і розкольники. Тепер щодо села. Хай кожен із цих діячів, які називають священика злодієм, озирнеться в своє минуле і пригадає, ким вони були раніше і які вчинки у них за плечима. І оскільки їм вистачило наглості вилити стільки бруду на невинну людину та ще й мало не на всю державу це опублікувати, а пан Богдан обзиває людей попівськими позорниками, і спостерігати за цим всім вже не вистачає витримки і терпіння, то скажу правду таку. Двох із цих панів спіймали на спилюванні дубів в лісосмузі, за що їм світила холодна. Один пан із іншим районним паном обдерли державу на 1,2 млн. грн. державних коштів, за що один з них взяв все на себе та мав теж отримати термін і опинитися за гратами. Тільки от не задача, оцей піп-злодій їх і відмазав. Перші двоє обійшлись переляком, а інший отримав умовний термін. От це їхня подяка за врятовану шкуру. Третій же пан, стидав би ся, хоча який там стид коли для нього не існує ні Хреста (Хрест то шибениця), ні попа, ні Владики, як він сам і каже, так от цей пан в колгоспі, давненько так, накрав повну комору комбікорму, теж не отримав по заслузі. Решта панів були керівниками колгоспу, який вони і розпродали, розікрали, розфітькали. Так хто ж злодій? І як каже народна мудрість, «ПОДІБНИЙ БАЧИТЬ ПОДІБНЕ!» Якщо ж копнути глибше, то ниточки цієї ситуації ведуть від цих «газдів» до голови сільради, а звідти до районних (а може і вище) посадовців. Вони ж і смикають за ниточки, бо мають на батюшку «зуб». А ситуація от така. Незабаром вибори. Деякі і хочуть зіграти на цій створеній же ними ситуації, щоб отримати електорат, забравши церкву до пана Денисенка (Філарета). Хоча ці діячі б’ють себе в груди і кричать: «Ми не до розколу!» А от позаочі вже двічі їздили до благочинного КП проситися під їх «омофор». А їх відшили: «Наведіть порядок з собою, бо якщо вам і цей піп не вгодив, то ніякий не вгодить». Дійсно, якби запитати пана В.І. скільки священиків ці старі «газди» вижили із села? Тож обстановка таки дійсно політично-конфесійна. Тепер далі. Коли почався у 2012 р. ремонт куполів і покрівлі, і люди здали частину грошей, батюшка просив їх, тодішніх членів церковного комітету, хлопці беріть керуйте, гроші в руки і в добру путь. Бо знав, які люди (за роки вивчив), і що знову будуть різні брехні по селі літати. Довго просив. Наші вельмишановні газди-комітетчики навіть словом не обмовились, що я берусь, з мене і спитаєте; тупо опускали очі долу і мовчок. А пани Зіновій Рудан і Дмитро Бойко на кожних зборах комітету співали: «Батюшка, крім вас ніхто це не зробить». А тепер кричать на всю Івановську: «Піп - злодій!». От вони добре продумали ситуацію і як потім на ній зіграти. І вичікували. В кінці 2012 р. зробили ревізію, все путьом, а тут раптом розкрадання. Тоді вони що сліпі були? Ні просто ситуація не вигідна, ремонт не закінчений був. Не крав священик грошей ні людських, ні їхніх, ні церковних. Це все БРЕХНЯ!!! Брехня злісних комуняків, які ще червоні квиточки не здали, так на всякий пожарний. «Збори» вони зібрали парафіян церкви. 140 чол. було. 30 з присутніх справжні православні, які бачать правильно ситуацію, і не є їхніми прихильниками, прийшли щоб бути в курсі подій. 80% з решти – це ці «газди-комітетчики» з їхніми членами сімей, інші 20% – «парафіяни», які в церкві раз в рік, а то і раз в два роки, які не знають як в церкві двері відчиняються, до того ж деякі, м’яко кажучи, підігріті оковитою. Інші люди, а прихожан є близько 1000 людей, взагалі не вірять жодним наклепам цієї когорти. Тому на збори і не прийшли, не бачили потреби і не сприймають це серйозно. Ось такі «збори» прихожан вони зібрали, щоб судити священика, обрати новий (свій) комітет, та встановити ціни на послуги. По церковному це ТРЕБИ. Та цього слова в їхньому лексиконі немає. Фарисеї. Ціни в церкві зависокі. До вашого відома, саме ці люди в селі мають техніку. Тож ціни на оранку, культивацію, сівбу та збирання урожаю у них теж найвищі в районі. То хто шкуродер? А запитайте їх, хто запропонував священику 3000 грн. зарплату? То я вам скажу – Зіновій Рудан. Хто підтримав? Комітет. Бойко Дмитро в тому ж числі. А зараз – «…піп бере 3000 зарплати, нам скоро треба кредити в банку брати, щоб його утримувати». Тепер про туї. Біля церкви висаджені туї західні сорту «Smaragd». Їх ціна 320 – 370 грн за дерево висотою 1 – 1,5 м. Саме такі туї і висаджувались. Не менші. Тож і ціна 350 грн цілком правдива. А ті, хто не шарить в якихсь певних темах, хай стулить пельку і мовчить та не виставляє себе на посміховисько за брехню. Ти ,Богданчику, не обзивай людей. Видно хто є who. Ти хоча б знаєш, куди в церкві двері відкриваються? Чому ти не ходиш в церкву. Боїшся попа? Чи своєї безбожності? Скільки, ти кажеш, прихильників священика? 20? Де ти був, коли ці заказні журналюги приїхали? Ти бачив, скільки людей стояло за батюшкою? Ти бачив, скільки було твоїх хвальних наклепників-фарисеїв? Так, ти правий, при населенні близько 1000 вас розкольників, б.у.комуняків та рухівців (гримуча суміш) якраз і буде горсточка. То ж дійсно не розписуйся за всю громаду. І то ви виступили проти жителів села. А ти що для цього села зробив?
avatar

Ortodox

21 серпня 2013 23:57

Після такиго безчинства, піду до греко-католиків на службу!

avatar

сусіднє село

22 серпня 2013 11:19

ортодокс ти часом не фсбешник російський?

avatar

парафіянин КП

22 серпня 2013 11:20

Прихожанин КП, а ти часом не шовініський неонацист? А може бандеровець чи націоліст? Чи ти впевнений, що більший патріот? Я ж точно знаю на 100%, що не російський та на 200%, що не фсбшник. Тільки не зрозуміло твій коментар. З чого ти то взяв? Я розповів те, про що знають в селі всі. А ти якби цікавився історією православної церкви та канонами церковними, то б не був засліплений меркантильними націоналістичними ідеями, а мав би істино духовні православні погляди та не підписувався прихожанином кп. Патріотизм і націоналізм це різне. Не варто плутати тепле з м'яким. Ніціоналізм та сатанізм мають спільне походження - бунтарство, та і батько в них один - диявол. А патріотизм завжди шанувався на Русі. В державних органах юстиції вже було зареєстровано УПЦ, тому Філарет не міг так же назвати свою релігійну орг-ю, а назвав УПЦ КП. Масло масляне. Чому нема РПЦ МП, ГПЦ АП та ін? Чи ти думаєш, що я не за українську церкву? Тільки добиватись цього треба не таким чином. Всі помісні церкви мають визнати та підтвдрдити ту церкву, яка хоче автокефалії. А от КП НЕ ВИЗНАЛА жодна церква. Та сила православ'я в єдності. Розділяй і володарюй, то девіз диявола. Тому я за віру дідів-прадідів, істинну віру православну з слов'янською мовою, мовою предків наших. А ідея піти до греко-католиків "чудова", до папи - латинського єретика. Тільки нюанс. Наші прадіди козаки унію на дух не терпіли і боролись за чистоту своєї віри. Гнали вони унію і єресь латинську. Палили зрадників православ'я, а уніятських ксьонзів на палі саджали. "Ще як були ми козаками, А унії не чуть було, Отам-то весело жилось!..Аж поки іменем Христа Прийшли ксьондзи і запалили Наш тихий рай. І розлили Широке море сльоз і крові, А сирот іменем Христовим Замордували, розп'яли. Поникли голови козачі, Неначе стоптана трава. Украйна плаче, стогне-плаче! За головою голова Додолу пада. Кат лютує, А ксьондз скаженим язиком Кричить: “Te deum! алілуя!..” "Т. Шевченко. А тепер що маємо? Уніяти (греко-католики) - національна церква. Князь Володимир відповідав німецьким католикам: "Повертайтеся назад; отці наші не приймали віри від Папи і ми не будемо”. Хоча явного поділу між християнами західного римського і східного обрядів ще не було. Та от певно істини вже в римській церкві вже не було. І це відчували русичі. А от найсильніше та найсприятливіше враження на послів Володимира справило богослужіння греків у константинопольському храмі Святої Софії, Премудрості Божої. "І не знаємо ми – на небі ми були чи на землі, бо на землі не можна побачити такої краси”, – розповідали посли після повернення до Києва. Вислухавши їх, бояри сказали князю Володимиру: "Якби поганий був закон грецький, то не прийняла б його бабця твоя Ольга, яка була наймудрішою...”. Бережімо нашу віру, православні. Її приніс на Русь ще апостол Андрій.
avatar

Ortоdox

22 серпня 2013 20:38

Звісно, знайдуться і такі, які заперечать:  канонічна Українська православна церква , яку очолює  митрополит Володимир (Сабодан), в Україні вже є. Щобільше УПЦ (МП), а йдеться саме про неї, налічує ледь не в двічі більше приходів, ніж так звані неканонічні українські православні церкви УПЦ КП та УАПЦ разом узяті. Відповідно 10 тисяч, 3 тисячі та майже 1 тисячу приходів. Кількість зареєстрованих на Буковині релігійних громад УПЦ давно перевалила чотири сотні, у той час як релігійних громад УПЦ КП тут лише трохи більше 150. При цьому не варто також забувати про те, що у разі об’єднання усіх православних общин України під омофором одного Патріарха саме Українська православна церква з її майже 15 тисячами приходів автоматично стала б найбільшою православною церквою світу. (На Російську православну церкву припадає лише 27 тисяч общин, включно з нинішніми 10 тисячами УПЦ МП).

Можливо, прислухатися до їх думки справді було б варто, якби не події, які мали місце одразу після смерті патріарха РПЦ Алєксія Другого (Рідігера) та обрання на його місце 63-річного митрополита Смоленського і Калінінградського Кіріла (Гундяєва). Окремо тут слід згадати спочатку позицію архієреїв УПЦ, які не скористалися зручною нагодою і фактично відмовилися просити Москву про затвердження на Помісному соборі РПЦ дарованих їхній церкві ще восени 1990 року незалежності і самостійності в управлінні та прав широкої автономії, а згодом – поведінку патріарха Кіріла, який під час своїх візитів в Україну чітко дав зрозуміти, хто насправді в українському церковному домі господар. До слова, навіть не автономістські настрої у середовищі власної церкви, а одне лише прохання до Помісного собору РПЦ, який проходив взимку 2009 року, затвердити існуючий статус УПЦ чи не найгучніше розкритикував митрополит Чернівецький і Буковинський УПЦ (МП) Онуфрій (Березовський). За що журналісти навіть зарахували його, так само як і ще двох критиків впроваджуваного митрополитом Володимиром курсу – митрополитів Одеського і Ізмаїльського Агафангела (Саввіна) та Донецького і Маріупольського Іларіона (Шукало) – до своєрідного “церковного ГКЧП”. Відтак скільки б соціологи не фіксували зростання в Україні кількості вірних, а не зареєстрованих релігійних приходів, зорієнтованих саме на київський, а не московський центр православ’я, здавати свою канонічну територію, віднедавна означену патріархом Кірілом, як “русский мир”, “третій Рим”, яким уявляє себе Москва, просто за гарні очі не стане.

Головним козирем у цій грі, поза сумнівом, залишається канонічність УПЦ (МП), а відтак – можливість колоти очі вірним решти “неканонічних” церков, яких в Україні ледь не більше половини усіх, хто називає себе православним християнином, тим, що вони перебувають поза благодаттю. Можливість євхаристичного спілкування УПЦ (МП) з єпископатом інших церков також займає далеко не останнє місце у переліку її переваг над іншими українськими православними церквами. А тепер тільки уявіть собі бодай на хвилину, що в Україні раптом з’явилася нехай і не автокефальна помісна українська церква – визнана усіма церквами світу, а хоч і автономна від Константинополя, але канонічна православна церква. Ото ж бо й воно! Саме на цю роль, нагадаю, бодай на словах, нині претендує тільки УАПЦ. Відтак національний характер цієї церкви, підкріплений дарованою Фанаром канонічністю, можуть стати тим каталізатором, який спричинить новий переділ всього українського православного світу. В тому числі й на Буковині. І даремно в УПЦ (МП) сподіваються, що переділ обмине їхню паству. Якби не згадана “канонічність” цієї церкви, її “стадо” на Буковині, особливо за умови посилення тиску офіційної Москви на Україну, вже давно значно поріділо б. А що буде, як у краї постане ще один канонічний центр православ’я? Та й заяви ієрархів Румунської православної церкви, що час від часу нагадують про можливість відродження на теренах Буковини митрополії, яка існувала тут до 1940 року, ігнорувати не варто. Особливо з огляду на те, що кожна четверта парафія УПЦ (МП) в краї – румуномовна. (Нетерпимість, яку ієрархи УПЦ (МП) демонструють у ставленні до вірних інших православних церков України, чомусь не заважає їм закривати очі на те, що частина їхніх власних релігійних громад вже давно святкує церковні свята за румунським григоріанським, а не московським юліанським церковними календарями. Але це так, до слова). До чого може призвести ігнорування проблеми, засвідчує приклад сусідньої Молдови, для якої патріарх румунської церкви заснував навіть окрему митрополію. Перейшовши з-під юрисдикції Російської православної церкви до РумПЦ, митрополит Петро, який її очолює і утримується на кошти РумПЦ, спочатку включив до свого офіційного титулу митрополита Бєльцького, Хотинського та всієї Бессарабії назву міста, яке знаходиться на теренах суверенної України. Лише після протестів української сторони він вилучив назву Хотина з офіційного титулу, хоча й тепер час від часу навідується до Чернівців. Не можна ігнорувати також і те, що поки ієрархи православних церков чубляться між собою, кількість офіційно зареєстрованих громад новітніх протестантських церков на Буковині вже на кілька десятків перевищила число приходів УПЦ (МП).

avatar

буковинське православ’я між Києвом, Константинополем, Москвою і Бухарестом

22 серпня 2013 21:40

Годі спамити. Теж мені велике діло скопіювати чиюсь суб'єктивну маячню.
avatar

Іван

22 серпня 2013 23:14

Шановні коментуючі, ви себе чуєте чи бачите, що ви пишете.Я згідна з тим, що за все потрібно відповідати, але скажіть, будь-ласка, а ці борці за праду не повинні відповісти перед Богом і людьми. Коли самі працювали у колгоспі, то крали все, що можна було вкрасти: цукри, зерно,худоба,свині, корми. поприхватизовували та посписували всю техніку, на заводах працювали - так само крали, за чужі труди квартири купляли і приватизували, а сьогодні не мають де брати, то за церкву взялися. Розумна людина вміє і для людей зробити і собі мати, а що ви зробили...... для людей, для села..........

avatar

Калина

23 серпня 2013 22:44

Немає дороги,

дороги до храму,

якщо немає дороги,

дороги до душі.

Це слова А. Демиденка до пісні.А коментуючі вже так далеко від теми відійшли.Змішали праведне з грішним, лише б священника випрадати. Від того, що ви так каламутите водичку він чеснішим і чистішим не стане. Котлети окремо а мухи окремо. Змішали політику,комерцію, корпоративні інтереси,поначіплювали ярликів у прорадянському стилі і пішло і поїхало як у баби Палажки і у баби Параски з відомого твору. А забули найголовніше: ПРО ДУХОВНЕ: НЕВЖЕ ПОЛІТИКА,КОМЕРЦІЯ,АМБІТНЕ ПРАГНЕННЯ ДУХОВНОЇ ОСОБИ МАТИ АВТОРИТАРНИЙ ВПЛИВ НА СВІТСЬКЕ ЖИТТЯ ГРОМАДИ МАЄ ЩОСЬ СПІЛЬНЕ ЗІ СЛОВОМ БОЖИМ?! 

Про які добрі вчинки священника ви говорите? Газ проводив, церкву ремонтував? А В СПОНСОРИ КОГО ВЗЯВ? ПЕНСІОНЕРІВ, ОДИНОКИХ, ВДІВ, БЕЗРОБІТНИХ? ЦЕЙ "ДОБРОДІЙНИЙ" СВЯЩЕННИК НЕ ПОСОРОМИВСЯ ХОДИТИ ПО ХАТАХ І З ЦИХ ЛЮДЕЙ БРАТИ ГРОШІ І ТО ЧИМАЛІ. А ХТО НЕ МАВ, ТО ЇХНІ ПРІЗВИЩА НА СОРОМ У СПИСКАХ НА ЦЕРКВІ ПОНАЧІПЛЮВАЛИ. ВАШ "ДОБРОДІЙНИК" ЗАМІСТЬ ТОГО ЩОБ ПРАВООХОРОНЦІВ ВИКЛИКАТИ НА ЗДІЙСНЕНЕ ПРАВОПОРУШЕННЯ З БОКУ ОДНІЄЇ МОЛОДОЇ ЛЮДИНИ, ПОБИВ ЙОГО ДО КРОВІ, ПЕНСІОНЕРІВ НА СУД ПОДАВАВ. КОМЕРСАНТ, ЯКИЙ МАЄ СВІЙ БІЗНЕС, А НЕ ПІП.ОТО ЗНАЙШЛИ ДОБРОДІЙНИКА. ЗА ВАШІ ГРОШІ ДОБРО РОБИТЬ.А У ВАС САМИХ КЛЕПКИ НЕ ВИСТАЧАЄ ЗА СВОЇ ГРОШІ ТЕЖ САМЕ ЗРОБИТИ? СЕРЕДНЬВІЧЧЯ.ТЕМНОТА.ТОДІ ТЕЖ ЖИЛИ РОЗКОШУЮЧИ І ПРАВИЛИ НАРОДОМ, ВЕРШИЛИ ЙОГО ДОЛЮ ФЕОДАЛ(ПАН) І ПІП. А НИНІ ЧАСИ ЗМІНИЛИСЯ. МІСЦЕ ПОПА У ЦЕРКВІ: СЛОВОМ БОЖИМ НАРОД НА ПРАВЕДНУ ДОРОГУ НАВЕРТАТИ, А ЦЕЙ ДО СЛОВА СКАЗАТИ "СВЯЩЕННИК" ЩОПРОПОВІДІ ПРО ГРОШІ З ПАРАФІЯНАМИ ГОВОРИТЬ. ТОМУ Й ЛЮДЕЙ МЕНШЕ СТАЛО ХОДИТИ ДО ЦЕРКВИ. ТУТ ЗОВСІМ РІЧ НЕ В ПРОТИСТОЯННІ МП І КП, ЯК ЦЕ ХОЧЕ САМ СВЯЩЕННИК, ЩОБ ЦЕ ТАК ТРАКТУВАЛОСЬ. ВІН СЕБЕ ХОЧЕ ПРИПІДНЕСТИ ЯК ЖЕРТВУ ПОЛІТИЧНИХ РОЗБОРОК, ЩОБ УНИКНУТИ ЯК ЗАВЖДИ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗА СВОЇ "ДОБРІ СПРАВИ". НЕ ДАЙТЕ ЙОМУ ЦЕ ЗРОБИТИ, ЯКЩО СПРАВДІ ХОЧЕТЕ СПРАВЕДЛИВОСТІ, ЯКЩО ХОЧЕТЕ МАТИ ВИСОКОДУХОВНОГО СВЯЩЕННИКА, І НАЙГОЛОВНІШЕ - ЯКЩО ХОЧЕТЕ МАТИ ХРАМ І МИР В ДУШІ.  

avatar

Агафія

24 серпня 2013 21:13

Люди добрі це якоби священник ,а за рясами справжній диявол. на його місці я би виїхав з країни не тошо з села. нехай цей батюшка розкаже де він заробив на дві квартири вартістю 55тис. доларів і 65тис.доларів.Нехай розкаже за свої два Vito нових моделей які як мінімум коштують 30тис. доларів нехай розкаже про свої дві маршрутки, про свій ресторан, про свії магазин про роботу його дочки в сільські бібліотеці .Яка за2 роки була один раз на роботі а отримувала так, як і багатодітна мати яка ходила кожного дня на роботу. У 2012 році по словах батюшки він вивіз якоби 90 тис. грн. у Єрусалим. Нехай розкаже як він бив свого односельчана який йому задав питання про газ а у відповідь був побитий. розкажіть шановний батюшка як ви побили дітей.як побили охоронця у лікарні. Та що там говорити про те що ви били чужих людей як ви били власну жінку і дітей. Розкажіть свої дружині як ви у Німеччині з моїм другом ходили у бардель. Чи ви не пам:ятаєте як три роки  назад про ваші зради дружині говорив цілий район. як ваша дружина жила у сусідів. як ви не хотіли ховати потійника доки вам не заплатили гроші.  Як ви погрожували людям що хто вам не буде підчинятися то ви будети читати молитви їм на смерть.Розкажіть як вам по цій ситуації задавав питання і просив прислухатись до слів громади Василь Дмитрович Копчук голова адміністрації, а у відповідь ви як першокласник втекли з кабінету не давши ніяких пояснень. Ці як ви кажити комуністи не хочуть ніякого розколу вони просто хочуть щоб ви повернули гроші.Ви знаєти що ці люди були добрі до тих пір поки мовчали,але кожні казці приходи кінеці. Амінь.....

 

avatar

коваль

24 серпня 2013 21:36

Це все, що сталося 19 серпня, це наклеп. Вони всі забули, коли батюшка приїхав, і всі просили, щоб їм газ провели? 8 чоловік - це хіба все село уже? Яке вони мають право за усіх вирішувати? те, що батюшка краде - неправда, просто комусь захотілося його з парафії вигнати, оскільки він має великий вплив на думку людей.

avatar

Прохожий

24 серпня 2013 23:03

А про старі ікони з церкви чому ніхто не згадує.  Де вони нині? Громада про це знає? А я знаю де вони...

Ось і пішли перші розправи над опонентами попа. Народ у нас дрімучий, що й казати. Вірять більше у ворожбитські здібності попа, аніж у Бога. Вже погрози пішли декільком опонентам попа, що буцімто будуть великі проблеми у їхніх родичів , які на заробітках за кордоном та у них самих із здоров'ям. Деякі уже перелякалися і здалися. Невже Бог священника і на ворожбитські справи благословляє. Ви, люди, десь у Святому Письмі таке знаходили? Я - ні. 

avatar

Агафія

24 серпня 2013 23:44

Прохожий - ти ідолопоклонник? Нащо ви із попа святого ліпите? У вас самих голова, руки, ноги на місці? Навіщо просили попа газ проводити? Він і тут нагрів руки, нажився на вас. А ви йому готові за це ручки-ножки цілувати і молитися на нього.У сусідніх селах попи газ не проводили і людям він дешевше обійшовся, і скандалів не було. Дивись коментар Коваля і вирішуй хто є хто.Якщо спроможний.

avatar

Агафія

25 серпня 2013 13:01

Агафія, а Вам особисто священик на який мозоль наступив? Ви так завзято його обливаєте багном?
avatar

Іван

25 серпня 2013 16:54

Агафія, проаналізувавши Вашу манеру подачі інформації та висловлювання думок, припускаю, що ви вчителька. І що найімовірніше Погорілівської школи
avatar

Макс

25 серпня 2013 17:14

Агафіє, а яке вам діло до священника, і його сімї. Вам мало те, що сталося з вашою дитиною?

 

avatar

ПРИХОЖАНКА

25 серпня 2013 20:57

Батюшка! Схаменіться! Відступіть від церковної каси, продовжуйте будувати дзвіницю і таким чином будете повертати гроші у церковну казну і навіть люди не будуть розуміти звідки беруться гроші.Таким чином Ви повернете до себе увагу і тоді знімете з себе вину перед людьми, які так обожнювали Вас, а сьогодні розчаровані у Вашій чесності. Перестаньте так страшенно ненавидіти людей села Погорілівки. Покажіть свою Бого-боязнь, щоб мали можливість Вам вірити і наслідувати Вас, а не йти блудним, брехливим і ненависним шляхом. Моліться за себе та свою сім*ю, яка була прикладом в селі, а насправді виявилась фальшивою, крикливою, брехливою та несправедливою.Дайте самі собі зрозуміти, що чим більше Ви нагнітаєте обстановку в селі разом з своєю дружиною та дочками Марією та Наталкою своїм криком, тим більше вас ненавидять люди і говорять про це відкрито. Не лякайте людей, бо люди бояться Бога, а не ПОПА!!! А Бог- справедливий суддя, судить по справедливому: "Хто кому, а Бог йому", якщо говориш не правду, так і Бог тобі дає.Не прикривайтесь Владикою, який не знає Ваших несправедливих справ, а зробіть МИР в церкві, який був роками у нашому селі. Приверніть людей до церкви, поки ще не пізно, поки люди ще гірше не озлобились, не робіть посміховисько з себе і з церкви, в якій воює козацьке товариство, яке навіть не служило в армії, не користується авторитетом у селі, а користуються деякі із козацтва справками із психіатричної лікарні, щоб відмазуватись від армії, а сьогодні хочуть наводити порядок у селі. Обкладіться більш авторитетними людьми, бо Ваш авторитет заслуговує на більше. Почніть свою справу з нового листка і тоді Ваші Бого-служіння будуть прийняті Богом і людьми на славу Божу. Хай Бог благословить Вас і людей  села Погорілівка на многії і благії літа! Хай Бог допомагає Вам розібратись МИРНО і РОЗУМНО в усіх Ваших справах. Залишайтеся з БОГОМ!!!

avatar

26 серпня 2013 15:05

Знаєте, Агафія, цитуючи класиків ви не здастесь розумнішою чи мудрішою. Питаючи чи у людей голова, руки, ноги на місці ви їх зневажаєте. Ви думаєте люди не спроможні вирішити хто є хто? Ви думаєте люди слабоумні? Ви думаєте вони настільки осліпли як і ви? Ви взагалі в церкві коли востаннє були? Вас цікавлять старі ікони? На хори підніміться. Більшість там. Деякі на горищі в церкві акуратно поставлені чи повішані. Частину люди взяли додому. У сусідніх селах попи газ не вели і він їм настільки дешевше обійшовся, що дотепер дровами взимку гріються. А ви пане Коваль особисто бачили документи на ту власність, яку перерахували, що вона дійсно належить священику? Ви бачили що він бив людей, жінку й дітей? Чи це так ОБС-новини? А може ви заздрите чорною заздрістю? У мене є знайомий, якого я добре знаю багато років. Так он він говорить що в Іраку воював, хоча за межі держави ні разу не виїхав насправді. Таке саме і ваш друг – брехун. Чому скажіть на милість одним людям села дозволено не підкорятися закону, будучи при владі. Чи знаєте ви скільки бабосів заробляє наша голова СР за вихідні незаконним шляхом? То їй можна? Чи бачили ви що твориться у вихідні в селі вночі? Чи знаєте ви що на дискотеці продається підпільно горілка? Чи ви думаєте що 10 тис. грн. за вихідні заробляються лише за послуги дискотечних музичних розваг? Чи ви бачили скільки машин з’їжджаються в село чуть не зо всієї області. У них що своєї горілки нема? Чи ви хоч раз в 6.00.-6.30. проходили біля клубу коли там ще не прибирали? Ви бачили що там твориться. Все можна знайти: пляшки від горілки, більшість розбиті (там гойдалки були, пісочниці, діти грались, все завалено осколками битих пляшок), бульбулятори, дівчачі колготки, труси, презервативи, шприци… Молодь злигається мало не до ранку як собаки в тічку по троє хлопців на одну, дівчата причому навіть школу не закінчили. Вам відомо що ця угарна юрба вже всі закутки в сусідніх від клубу людей обгадила? Люди дихати не мають чим. А про сон вночі взагалі мова не йде. Народ туди ходять і ваші діти. Тут що всім медом намазано? Навіть з Чернівців приїжджають. Там що своєї горілки нема чи дівок? Ні, вони тут дохід теж мають, на наркоті. То такий бардак це нормально? І причому це все під патронатом голови СР. Нема ні совісті, ні людської гідності, ні богобоязності, ні моралі. То їй дозволено обзивати людей? Їй дозволено погрожувати людям? Їй дозволено державні кошти привласнювати і махинаціями займатись? Чому двері в садочку вже скільки років не замінені на нові, а от двері в клубі гарненькі? Що малеча це тьху, а от прибуток – основне? А скільки років діти мерзли через старі прогнивши вікна? А куди дівались ті гроші, що кожного року Гута дає на село, а це по 50 тис. грн. щороку? За такі гроші можна вже давно і в садочку було навести порядок, і медпункт нормальний побудувати, а не той хлів, і в сільську бібліотеку купити комп’ютери та провести інтернет… І коли священик підняв питання дискотеки, зразу ж почалося… Обвинуватили у всіх гріхах які є. Та що казати.
avatar

Вірянин

26 серпня 2013 16:49

Галина Григорівна, Зіновій Зіновійович, Дмитро Васильович і ко, припиніть цькувати священика!!!
avatar

Іван

26 серпня 2013 18:22

Залиште їх: вони сліпі поводирі сліпих, а коли сліпий веде сліпого, то обидва впадуть в яму. (Св. Євангеліє від Матвія 15:14) Останнім часом багато людей говорять брехливо, зухвало зневажають і насамперед - засуджують священство. Для них не є законом ні прийняті соборно рішення і постанови, ні застереження Святих Отців Церкви, ні благодать священицького чи єпископського благословення. Це не інакше як спроба підриву Церкви зсередини, чи робиться це ними усвідомлено або з причини хворобливого стану спокуси (прелести – слов.). Через таких нерозумних людей ворог діє проти Церкви. Вселити недовіру, посіяти спокусу, викликати глузування, позбавити страху Божого людей - його мета. А далі - роби з цими людьми що хочеш, веди в будь-яку сторону і вони підуть, тому що поведуть їх власні пристрасті, з яких гординя і зарозумілість - перші. Якщо бачите горду людину, яка засуджує священика - не вірте їй. За хитросплетенням слів і великою кількістю цитат ховається брехня. Не може бути нічого доброго від того, в кому немає страху Божого. Якщо хворий брат твій чи сестра твоя - допоможи йому, напоумляючи лагідно і молячись за нього посилено, щоб Господь зняв полуду з очей його. Але не слухай при цьому того, що каже брат твій у хворобі і не дозволяй йому вводити в спокусу інших. Цим ти врятуєш його душу, і не візьмеш гріх потурання їм на себе. Свята Церква застерігає: не осуджувати нікого, а найбільше священика Божого. За засудження священства 121 правило Номоканона (який посилається на 4 Вселенський собор) гласить: «Не можна просто докоряти священика, або бити його, або поносити, або обмовляти, або викривати в обличчя навіть у тому, що істинно суть. Якщо ж хто наважиться це зробити, то мирянин да проклянеться (тобто відданий буде анафемі), та буде вигнаний з Церкви, чи відлучений такий від Пресвятої Трійці, і посланий буде в іудине місце. Тому що написано в Писанні: князю людей твоїх не скажеш зла, також і настоятеля НЕ безчествуй». Серце наше є джерелом добрих, привітних і розумних промов, але з нього ж виходять богозневага, наклеп і осуд. «Добра людина з доброго скарбу добре виносить, а лукава людина зо скарбу лихого виносить лихе» (Мф. 12, 35), - говорить Спаситель. Так мова людини вказує на його духовно-моральний стан. Всі ми пам'ятаємо слова: «Не судіть, і не судимі будете», але гріх осуду такий «легкий», звичний і розповсюджений, що абсолютно не помічається нами. Існує моральний закон, знайомий і використовуваний криміналістами, педагогами та професійними психологами. Стародавні формулювали його так: подібний бачить подібне. В одному з «Патериків» є притча: три людини, яких ніч застала в дорозі, побачили перехожого. Кожен по-своєму визначив причину, що змусила його покинути свій будинок в настільки пізню пору. «Ця людина вийшла на нічне злодійство», - подумав один. «Він іде на таємне побачення з блудницею», - вирішив інший. «Цей благочестива людина піднявся настільки рано, щоб встигнути до заутрені в сусіднє місто, там нині велике свято», - подумав третій. Як видно тут і грошолюбство першого, і блудні помисли другого, і благочестя третього. Точно так само і ми видаємо себе, висловлюючи судження про ближнього. Святитель Феоліпт пише: «Отже, мій сину, слідуй своєму пастирю, слухай спасительне слово, що виходить з уст його, і не применшуй його повчання з причини злої підозри на нього, засіяної в тобі ворогом чи злою людиною.» Преподобний Макарій Оптинський (1788-1860) каже: «Вівця пастиря не судить, який би він не був. Судити священика значить судити Самого Христа; якомога цього стережіться!» «Особисті людські немочі не можуть відняти благодаті рукоположения. Під час здійснення таїнств священик є лише знаряддям у руках Божих. Всі таїнства невидимо здійснює Сам Христос. Який би не був батюшка грішний, навіть якщо йому уготовано у вогні геєнському горіти, тільки через нього ми можемо отримати відпущення наших власних гріхів». Преподобний Серафим Вирицький (1865-1949). Між православними є багато спокусників та наклепників, через яких діє нечистий, останні звичайно усіма заходами намагаються розлучити перших з Православною Церквою і для цього озброюють їх проти священиків. Трохи помітять найменший проступок за православним пастирем, зараз же і пішли всюди сурмити: «Дивіться, який у вас пастир: що робить, як живе? Хіба можна такого слухати? Можна на дух до такого ходити?» і т.д. І простаки з православних часто піддаються злим (навіюванням проти своїх духовних отців, залишають їх і від Церкви біжать і, стаючи розкольниками; разом стають і самі хулителями ієреїв Христових. Щоб злим огудникам загородити вуста, а вас, братіє, огородити від їх хульних навіювань і наклепів на пастирів, св. Іоанна Златоуст, пише як належить поважати ієрея: «Якщо Ієрей, - говорить св. Златоуст, - право вчить, не на життя його дивись, але слухай вчення його. І не кажи: чому ж він мене вчить, а сам того не виконує? - На ньому лежить обов'язок вчити всіх, і якщо він не виконує, за це він Господом осудиться. А якщо ти не будеш слухати його, також будеш осуджений, бо так сказав Господь: «Хто слухає вас, Мене слухає; а хто відрікається вас, Мене відрікається; та хто вас хулить, Мене хулить». Не справа , братіє, вівцям хулити пастиря; він за вас і за братію вашу кожен день службу приносить; вранці і ввечері у церкві і поза церквою Бога молить про вас. Про все це розмишляйте і шануйте його, як отця. Скажеш: «він грішний і злий». Та тобі що за діло? Якщо і добрий за тебе молитиметься, яка тобі користь, якщо ти хибний? А якщо ти вірний, то тобі анітрохи не зашкодить його негідність. «Благодать від Бога подається. Ієрей тільки уста відкриває, а творить все Бог» . Чи не ясно звідси, братіє, що всіма священиками Бог діє, хоча б і недостойні були. Розмишляйте: хто нас рятує: священик чи Бог? Хто нам подає благодать в таїнствах? Хто приймає молитви наші в церкві? Чиє слово читає чи каже священик у храмі? Очевидно, Боже і, очевидно, що все наше спасіння в руках Господньої, а не священика. І при тому: якщо вже ти справді хочеш врятуватися через священика, так шукай у такому випадку священика безгрішного. А знайдеш чи такого? Жаль, всі ми грішники від першого до останнього. Ніхто не є чистий від скверни, навіть і якщо єдиний день життя його на землі. Тому, чим священиків осуджувати, які б вони не були, та від священиків бігати і через них від Церкви, чи не краще бігти від їх хулителів? Поки ти будеш в Церкві, то і з грішним священиком завжди, якщо захочеш, спасешся, а з хулителями поза Церквою завжди пропадеш, бо, як би не здавалися вони тобі святі, все-таки ніколи не забувай, що немає у них ні Церкви, ні таїнств, а, отже, і благодаті Божої. Амінь». У Псалтирі написано: «Не прикасайтеся помазанным Моим, и на избранных Моих не глаголите зла». Пс. 104,15. Відомі численні випадки, коли засудження архієреїв і священиків закінчувалося падіннями і бідами для тих, хто необережно вимовляв над ними свій суд. Господь виразно карав людей за засудження священика, а священиків за засудження архієреїв і навіть один одного, наче з їхньої мови зривалися не слова, а полум'я, яке потім поверталося до них і палило їх самих. Вони говорили, що борються за правду, в більшості випадків у їхньому засудженні присутня якась таємна насолода чужими недоліками. Зазвичай борються за правду ті, хто молиться за чинячих гріх і з любов'ю закликають грішників до покаяння. За кожне пусте слово, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня (Євангеліє від Матвія 12:36). Краще оминати непотрібного марнослів'я, апостол Павло пише: «... не виправданий ти, кожний чоловіче, що судить іншого, бо тим же судом, яким судиш іншого, осуджуєш себе, тому що, судячи іншого, робиш те ж» (Рим. 2,1). Особливо тяжкий гріх - гріх осуду влади та духовенства. «Нехай кожна людина кориться вищій владі, бо немає влади не від Бога», - говорить апостол Павло (Рим. 13, 1). Ставлення до Церкви визначається ставленням до духовенства, до життя Церкви. Засудження священика або єпископа - є засудження ієрея Божого, чиїми руками Господь у Таїнствах подає нам рятівну благодать. Таке засудження є зазіхання на церковну ієрархію. Церква наша будується не за принципом демократії, а за прикладом Царства Небесного. Царства, в якому Архангели не засуджують дій Херувимів, а Серафими не обговорюють волі Божої, а виконують її. При посвяченні священик дає клятву бути у послуху в єпископа, і якщо він порушує її, то є клятвопорушником і в результаті позбавляється сану, вивергається з нього, так само, як неслухняні ангели були вигнані колись з неба. Засуджуючи священика, ми зазіхаємо на саму Церкву, а значить, і на Господа. Тому що «кому Церква не мати, тому Бог не отець». Православна Церква вважає своїм головою Ісуса Христа, а себе — Його Тілом. Вона вірить, що пастирські повноваження і Благодать Божа безпосередньо сходять на православних єпископів і священиків через покладання рук (Таїнство Священства) — обряду, започаткованого апостолами, і що цей безперервний історичний та фізичний зв'язок є обов'язковим елементом істинної Церкви. Кілька разів, коли зростали єретичні ідеї і загроза для православної віри, скликалися загальні наради (Вселенські собори) з усіх наявних єпископів. Церква визнає сім перших соборів (проведених між 4 та 8 століттями) найбільш важливими. Проте були й інші, зокрема Константинопольські Собори (879-880,1341, 1347, 1351, 1583, 1819 та 1892 років), Ясський Собор (1642) та Всеправославний Собор у Єрусалимі (1672), які теж допомагали визначати позицію усього Православ'я. Усі ці собори не створювали доктрину Церкви, а переважно порівнювали нові ідеї з традиційною вірою Церкви. Ідеї, що не підтримувались традицією Церкви, називались єрессю і вивергалися з Церкви (піддавались анафемі). Вселенські собори мали демократичну форму, де кожен єпископ мав право голосу. Присутні на соборах члени імператорської (Римсько-Візантійської) влади, настоятелі, священики, монахи та миряни мали лише можливість виступити перед Собором, але без права голосу. І потрібно вірити, що кожна постанова, правило чи доповнення, ухвалене і прийняте на Соборі, походить від Св. Духа, як апостоли на своєму Соборі сказали: «зволилось Духові Святому і нам» (Діян. 15:28). І кожен наступний Вселенський, чи помісний Собор, проходив під керуванням Духа Святого, за посередництвом святої молитви. Св. Василій Великий в 91 правилі, взятому з 27 глави його творіння про Св. Духа, говорить: «З дотримуваних в Церкві догматів і настанов ми маємо деякі в письмовому вигляді, а деякі прийняли від апостольського передання - за спадкоємством у таємниці. Ті й інші мають одну і ту ж силу для благочестя, і цьому ніхто, навіть малознаючий в церковних установленнях, не стане перечити. Бо якщо наважимося відкидати неписані звичаї, як незначні, то неодмінно пошкодимо Євангелію в самому головному, та від апостольської проповіді залишимо пусте ім'я без змісту». У наступному, дев'яносто другому правилі Св. Василь знову повертається до значення переказу: «Думаю, що це Апостольське правило, щоб ми трималися неписаних переказів, як каже апостол Павел: Похваляю вас, браття, що ви все моє пам'ятаєте, і заховуєте передання так, як я передав вам (1 Кор. 11:2), і в іншому місці: браття, стійте й тримайтеся передань, яких ви навчились чи то словом, чи нашим посланням» (2 Сол. 2:15). Канони є саме тим церковним переданням, про яке пише Св. Василій Великий в наведених вище правилах. Збори канонів посвідчено VI Вселенським Собором, а потім доповнено і підтверджено правилами VII Вселенського Собору. До Книги Правил після того увійшли ще прийняття всією Церквою на сто років пізніше правила дворазового Помісного Собору, що відбувся в Константинополі в 861 р. і Константинопольського Собору 879 р. На сьогоднішній день, багато християн особливо у сільських місцевостях, ставлять свої власні інтереси, амбіції та традиції, які часто не співіснують з Православними канонами, понад дозволеного. Багато обов'язків покладено на рамена людей, що знаходяться в числі церковної ієрархії, які зобов'язані їх дотримуватись, і особливо священнослужителів, обов'язки яких далеко перевищують обов'язки кліру. А що на сьогоднішній день спостерігає Свята Православна Церква у своєму лоні? Непокору простих мирян церковним постановам. Де все частіше зустрічаються випадки коли християнин, життям своїм і ще більше серцем є далекий від Бога, а в церкві намагається весь причет підпорядкувати своєму авторитету, а не рідко і особу в сані дозволить собі облити брудом. Такі люди ставлять власні інтереси вище канонів церковних, якими вже 2000 років керується Свята церква, вище єпископського та священицького благословення. Не знаючи меж дозволеного у власній поведінці, миряни намагаються контролювати або ж встановлювати межі поведінки починаючи від диякона і закінчуючи митрополитом. Та подібна поведінка «бундючного» народу не новина сьогодні, і в часи св. Апостолів траплялось подібне. Чому і святі Собори винесли свої постанови для того, щоб усмирити пристрасті людські, та підпорядкувати тіло духу. 6 Вселенський Собор 64 правило. Мирянину не дозволено навчати народ, і брати на себе учительське достоїнство. Мирянин, який не підпорядковується своєму єпископу, повинен бути відлучений. Апостольське правило 56. Якщо хто із причту зневажить пресвітера чи диякона нехай буде відлучений від спілкування церковного.
avatar

Ortodox

26 серпня 2013 18:49

Яка різниця чи Агафія вчитилька чи доярка вона говорить правду.Чому церковні ікони у людей дома? А тому що вони вивезені до Італії. Чи привести вам пана Миколу щоб він вам нагадав як він їх вивозив? Якщо голова сільської ради така погана то чому її не показують на кожному каналі і не оприлюднюють в кожній газеті про її недоліки в роботі, як Отця Ярослава про його махінації. Чому батюшка не дає конкретних відповідей на запитання,які задають йому люди,а тікає від правди як спрінтер.

avatar

Руслан Скрилюк - осел Погорілівського козацтва

26 серпня 2013 19:16

Шановний (вiрянин),ти не вiдвертай вiд себе увагу,тепер мова йдеться про церковну касу,Про наркотики:якщо б там хоть раз була чутка про наркоту Мiлiцiя давно б прикрила точку,але мiлiцiя не раз перевiряла. Там працюють зараз розумнi люди i на провокацii не йдуть.Вони вiрять громадi i йдуть на зустрiч молодi(де молодi вiддихати?Знову iхати на другi cела,тодi точно не буде спати все село-будуть переживати за дiтей)А мiшае лише поповi,а 23 роки не мiшало.Зробили ревiзiю i перестав спати.А звинувачуэ дискотеку.

А за державнi кошти-якщо б це була правда,давно б посадили.(З державою не пожартуэш.Там перевiряэ Фiнвiдiл,КРУ,Казначейство).Гута давав грошi i громадi на церкву,а забирав пiп.Скiльки Гута тримаэ паi (а даэ 10 тис в рiк ,так що можна за цi грошi побудувати?),а голова працюэ третiй рiк,а зробила бiльше нiж ii попередники за надцять рокiв.

Люди не виганяйте його,а хто грошi вiдробить.Заберiть лише церковну касу.

avatar

Fishka

26 серпня 2013 20:22

Otordox це розумні слова,але якщо дотошно керуватися Апостольськими правилами то Отця Ярослава першого треба кидати в пекло. Бо він перший не дотримується ні слів Апостолів ні Заповідей Божих.

avatar

Микола

26 серпня 2013 20:38

Так як по розказах коментуючих то цей батюшка як мінімум порушує 5 ЗАПОВІДЕЙ БОЖИХ.

avatar

Адвокат

26 серпня 2013 21:08

Шановний вiрянин,якщо ти такий тугий i не мае логiчного мислення то  запитай у людей, чого у садочку не мае нових дверей?А в будинку культури стоять новi дверi i вiкна, тому що там працюе приватний пiдприемець.

Чому б не запитати попа де грошi громади i пожертвувати грошi на новi дверi у дитсадку та купити новi комп"ютери та провести iнтернет у бiблiотеку,добудувати дзвiнницю.Це ж нашi грошi.

Приватнi пiдприемцi зробили гойдалки, а старий Ковальчук iх пообпилював,е свiдки,але через сусiдцтво не хочуть свiдчити.

На сьогоднiшнiй день наш пiп ставить своi власнi iнтереси та амбiцii,якi не спiвiснують з Православними канонами,понад дозволеного,а не люди.Перший розкольник у нашiй церквi -це пiп.Через нього люди ходять у другi церкви маючи свою,а тих хто хоче навести порядок ,вiн  називае розкольниками,

 

avatar

Голубий Руслан

27 серпня 2013 19:36

Ortodox,а не подумав ти про те,що зарплату повисили тому щоб втратити "Пешку", а потiм попустити КОРОЛЯ.

Чекайте 1 вересня нового скандалу.

avatar

Rolle

27 серпня 2013 19:46

Повністю згіден з Ortodox-ом. І не розумію бунтівного настрою громади. Якщо подивитись на стан церкви і прилеглої території, то таку чистоту і охайність в нашому районі я ще не бачив. Які претензії до о.Ярослава ви ставете? ГРОШІ? Так вам владика сказав, що "тільки священик має розпоряджатися касою і витрачати гроші, і брати собі на проживання, скільки йому потрібно", чи не кращеб було вам змиритися і покласти все на Божий Промисл, а ніж оттак виносити бруд на люди. Жителі с.Погорілівка постають не в кращому світлі. А отже є над чим працювати кожному в громаді. Тим більше після слів Ortodox-а, як каже сам Спаситель:«Помните слово, которое Я сказал вам: раб не больше господина своего. Если Меня гнали, будут гнать и вас; если Мое слово соблюдали, будут соблюдать и ваше. Но все то сделают вам за имя Мое, потому что не знают Пославшего Меня. Если бы Я не пришел и не говорил им, то не имели бы греха; а теперь не имеют извинения во грехе своем. Ненавидящий Меня ненавидит и Отца моего.» (Ин. 15:20-23) Всі хто прочитав Ortodox-са не зможуть сказати що, не чули, не знали, тому краще схаменіться, поки не пізно, чи ви можливо, вороги самим собі, тоді будь-ласка – вперед, як кажуть «прапор вам в руки…».

 

    Є такі ситуації в житті, коли від нас скриваєтся істинний стан речей, для нашогож спасіння. Согрішав в цій ситуації священник, чи ні, для нас, віруючих це не важливо, це не допоможе ділу спасіння безсмертної душі. Ті «гроші» їх вже не повернути, так само як тепер не можливо повернути мир в душі людей, але що дорожче гроші , чи мир душевний. Тому прошу вас схаменутися, доки не сталося чогось гіршого.

 

avatar

Іван

28 серпня 2013 00:07

Іван, не тупи і не розказуй про ніяке спасіння душі.Нехай продає свої квартири і буси і повертає гроші, бо він добре знає ,що він їх украв нехай бере маскірок у руки і самий мурує дзвіницю, а нє він рубає дурачка,і думає що йому це так просто мине. Він обклавси козаками-дураками і мели їм небелиці і ті йому вірять ,але з розумними людьми так не пройде.

avatar

Микола

28 серпня 2013 14:19

Батюшка Ярослав,  простіть їх, і помоліться за них. Їхні очі наповнені тією гординею і невірюванням. Це для вас є даний Богом час, щоб укріпити свою духовність, та духовність православних християн. Справжній православний християнин ніколи не буде рахувати ті гроші, які дає як пожертвування на храм. Не по грошах Бог буде судити людей, а по діяніях їхніх. Не ті діянія, які творяться для публіки, а ті, що від душі. Прийде час, коли вони прийдуть до вас за благословінням і молитвою, коли на плечі їхні впадуть диявольські муки. І дай Бог щоб вони покаялись, і попросили прощення у Бога. А на рахунок дискотек, як я тут прочитав, що бідним дітям нема де відпочити вночі. Куди напрямлені очі батьків? На спасіння, чи на падіння їхніх дітей? То відкрийте вночі церкву,     проведіть службу, чи багато тих дітей прийде до вас? Чи відпочине під музику їхня душа? Закрити ту дискотеку потрібно! Виховуйте своїх дітей в духовному напрямку. Чи може хтось буде сперечатися з моїми словами? 

avatar

Дмитро, Олександр, Ірина

29 серпня 2013 00:09

Печерского монастыря,Архимандрите Алипии (Воронове). Благословение для коммунистов. Однажды два областных финансовых работника прибыли в монастырь, чтобы проверить доходы. Алипий спросил их: – Кто вас уполномочил? Предписания на бумаге у них не оказалось. – Нас уполномочил народ! – Тогда на завтрашней службе мы попросим вас выйти к амвону и спросим у народа, уполномочивал ли он вас, – предложил Алипий. – Нас уполномочила партия! – уточнили проверяющие. – А сколько в вашей партии человек? – 20 миллионов. – А в нашей Церкви – 50 миллионов. Меньшинство большинству диктовать не может. В следующий раз финансовые работники пришли уже с предписанием. Алипий ответил им, что несмотря на предписание, он может разрешить проверку только по благословению владыки епархии. Тогда те связались с владыкой епархии и получили «благословение». – Вы коммунисты? – спросил их Алипий. – Как же вы, коммунисты, могли брать благословение у духовного лица? Я сейчас позвоню в обком партии, вас завтра же из партии выгонят. Эти «товарищи» больше не приходили.
avatar

Ortоdox

29 серпня 2013 19:03

Ortodox  ти шо дибіл разом цими Дмитром ,Олександром та Іриною шо ви тут людим бульки пускаєти за комуністів та фарисеїв гроші най верни людим і церковну касу. Чого Ortodox не даш коментар про церковні гроші а стараєшси відхилятиси від теми як наш батюшка-антихрист.

avatar

Юра

29 серпня 2013 22:54

Юра, не тобі людей судити, а Богу! Якщо тобі потрібні гроші, або в тебе їх вкрали, ти скажи, допоможу чим зможу! Але ніколи не суди і не обзивай інших. 

avatar

Дмитро

30 серпня 2013 20:04

Для загального розвитку http://www.nikoladarino.ru/sunday_reading/1422.php

avatar

Іван

31 серпня 2013 19:27

(1 Кор. 4, 9-16; Мф. 17, 14-23). "Сей род изгоняется только молитвою и постом". Если сей род изгоняется молитвою и постом другого лица, то тем более войти не может в того, у кого есть собственный пост и молитва. Вот ограда! Хоть бесов бездна и весь воздух набит ими, но ничего не смогут сделать тому, кто огражден молитвою и постом. Пост - всестороннее воздержание, молитва - всестороннее богообщение; тот совне защищает, а эта извнутрь устремляет на врагов всеоружие огненное. Постника и молитвенника издали чуют бесы и бегут от него далеко, чтобы не получить болезненного удара. Можно ли думать, что где нет поста и молитвы, там уже и бес? Можно. Бесы, вселяясь в человека, не всегда обнаруживают свое вселение, а притаиваются, исподтишка научая своего хозяина всякому злу и отклоняя от всякого добра; так что тот уверен, что все сам делает, а между тем только исполняет волю врага своего. Возьмись только за молитву и пост - и враг тотчас уйдет и на стороне будет выжидать случая, как бы опять вернуться, и действительно возвращается, как только оставлены бывают молитва и пост.
avatar

01 вересня 2013 22:20

Авва Исаия, увидев однажды брата, грешащего срамным грехом, не обличил его, но сказал: если Бог, создавший его, видя это, не пожигает его, кто я, чтоб обличить его?

avatar

02 вересня 2013 13:06

Ви що в ті Погорілівці всі дураки, так ваш батюшка купив ще одну квартиру у новобудові, ви думаєти ті гроші не ви йому дали (дураки) та гоніт його в шию,яка він свята людина, він махінатор.

avatar

сусіднє село Вікно

07 вересня 2013 13:14

Если Бог хочет наказать, он лишает разума. Мне часто кажется, что вся страна наказана. Как в фантастическом рассказе вижу сияния над головами людей. Это не знак святости, Это признак разложения на уровне морали, Убеждений, принципов, идей Запах гниения уже привычен для ноздрей, Трупные пятна на лицах взрослых и детей. Самоликвидация на ментальном уровне, Нация прыгает в пропасть с криком «чур меня». Скоро мы вымрем все как мамонты. Молодые мамы с ягуаром и парламентом. Кто что мутит, тот то и выхватит, Каждый будет наказан по своим прихотям. Древний змей полосует небо языком алым, Его дыхание рябью в сетке телеканалов. Через призму экрана телевизора, оживляет голема, создаёт призраков. В черепах тех, кто съел свою душу И выблевал её с палёной водкой равнодушно В снег зимой или летом в пыль. Два абьюзанных типа сняли это на мобильный Смотри в сети, ищи по тэгу вырожденцы, дрочить, Сосать, кончает, секс с младенцами. Я жду последний пожар, а ты беги. Тут не исправить уже ничего, Господь, жги! Огонь! Очистит золото от примесей! Огонь! Кто верит в истину выстоит!
avatar

12 вересня 2013 19:27

Реальна мжливість вирішення конфлікту заміна священика.Не обовязково з Московського патріархату.Знайдіть гідного ПАСТИРЯ,а ЗЛОДІЙ нехай вимітаєтся до Онуфрія .Не терпіть такого .Ви не РАБИ...ГРІХ мовчати...

avatar

василь

12 вересня 2013 23:41

avatar

спостережлива

17 вересня 2013 23:57

Реальна можливість допомогти у вирішенні конфлікту - не боятися говорити правду потрібним людям. Так звані потрібні люди - це в першу чергу місцева влада та її побічники (Галина Григорівна зі своєю родиною та їхні друзі рухівці і комуняки)Ви всі свого часу були на високих службових посадах в селі запитується :-чому ви всі такі чесні та поважні газди не зробили для села нічого,а натомість зруйнували та розграбили і те ,що було???Галино Григорівно та Зіновію Зіновієвичу з синами,що ж ви робите доброго,сієте безлад та сварки у сім"ях,наставляєте на шлях розпусти та безчинства,прививаєте тягу до наркотиків та п"янства?І все це заради свого збагачення.Вам таким чесним та порядним на молодь м"яко кажучи наплювати,вас турбує тільки  власна кишеня і ніхто і нічого більше.Ви шановна голова сільської ради займіться безпосередньо своїми справами-наведіть порядок у селі,а в селі є над чим працювати: 1)Найголовніше ЗАБЕРІТЬ СВІЙ БАР ІЗ БУДИНКУ КУЛЬТУРИ 2)ПОРЕМОНТУЙТЕ ДОРОГИ НА ТІ ГРОШІ ,ЯКІ ВАМ ВИДІЛЯЄ КОЖЕН РІК ПРИВАТНИЙ ПІДПРИЄМЕЬ ГУТА 3)ПОРЕМОНТУЙТЕ ПАРКАН БІЛЯ БУДИНКУ КУЛЬТУРИ4)ПРИБЕРІТЬ АВТОБУСНУ ЗУПИНКУ  СИЛАМИ БІРЖОВИКІВ(ЯКІ ЗА ГРОМАДСЬКІ РОБОТИ ПОЛУЧАЮТЬ ГРОШІ)    І таких пунктів ще є багато...Не шукайте там де не загубили,не задивляйтеся під ліс,а краще подивіться під свій ніс і ви я впевнена багато чого побачите.
      ГАЛИНО ГРИГОРІВНА СЛЬОЗИ ЛЮДСЬКІ НА ЗЕМЛЮ НЕ ПАДАЮТЬ ,ВАМ ЗА ВСЕ ПРИЙДЕТЬСЯ ВІДПОВІДАТИ.
НЕ ОДНА МАМА І НЕ ОДНУ НІЧ ПРОПЛАКАЛА.СХАМЕНІТЬСЯ БУДЬТЕ ЛЮДИНОЮ!!!

avatar

спостережлива

18 вересня 2013 01:01

Ти хую бородати ти скуповуєш квартири а ще говориш шо хтос наживаєси та би тебе турки в очко лупили. ПІП-ЦЕ ЛУЗЕР ВОНЮЧИЙ

avatar

РУСЛАН СКРИЛЮК

19 вересня 2013 00:01


Схаменіться!будьте люди,бо горе Вам буде!!!
Не цькуйте один на одного собак.
Ніхто не без гріхів
І кожен відповість за вчинене.

avatar

спостережлива

27 вересня 2013 08:24

Друже, в тебе ще пальці не відвалились, язик не відпав? Бо мозги бачу висохли раз ти називаєшся іменем іншої людини та пишеш такі речі. Зрештою кожен говорить про те в кого що рідніше. Ти тут щось про очко згадуєш. Ностальгія? Рідним запахло? Ти такі речі не просто про священика пишеш, а про священицький сан. А священицтво це помазання Боже. Ти обізвав не тільки його, а й самого Бога. Почитай Ортодокса за 26 серпня. Чекай, Господь тебе навідає...
avatar

29 вересня 2013 17:15

Попы хотят полностью контролировать нашу жизнь! Дожили, каждый поп строит себе церковь!

avatar

Украiнець

29 вересня 2013 17:41

Нехай покаєтся священик і залишить геть село.Священників не бракує...

avatar

василь

29 вересня 2013 20:34

А у чому йому каятись? І перед ким? Перед тобою? Він свою роботу гідно виконує. І владика бачив хто на прийом до нього прийшов і як вони себе поводили. він все добре сказав і правильно. Владика знає своїх священиків і, якщо б о. Ярослав був б злодієм, то певно давно б був вивержений з сану. Владика мудрий чоловік. Хто з ним спілкувався , той знає. А хто не визнає самого владику і не кориться як справжній християнин його рішенням, той себе відлучає від Церкви Божої, тому АНАФЕМА!!! (Ап. 31; II всел. 6; III всел. 3; IV всел. 18; трул. 31, 34; гангр. 6; сердик. 14; антиох. 5; карф. 10, 11; двукр. 14, 15). 

avatar

30 вересня 2013 15:26

Українських школярів вчитимуть з повагою ставитися до людей з іншим кольором шкіри і іншої сексуальної орієнтацією. З початку наступного навчального року в українських школах введуть факультативний курс – “Толерантність”, який розробили фахівці програми розвитку ООН.

Гавайська вечірка:
 Курс розрахований на 40 годин, уроки будуть у формі тренінгів і рольових ігор. Педагоги та психологи, спеціально навчені для проведення цього курсу, будуть в ігровій формі вчити дітей розуміти й приймати чужу культуру, релігію, звичаї, сексуальну орієнтацію, ставитися толерантно до тих, хто має інші політичні погляди і якимось чином відрізняється від них самих, сказала “Сьогодні” керівник проекту ООН «Створення безпечного середовища для молоді України» Оксана Гарнець.Наприклад, як випливає з методичного керівництва, діти будуть грати в гавайську вечірку (гавайці – народ, що відрізняється неймовірною гостинністю). За умовами гри, на головні убори деяких хлопців завдадуть букву “Х” (чому саме цю букву, в методичці НЕ пояснюється), що означатиме їх приналежність до нижчої касти, тобто ізгоїв – а решті запропонують ставитися до них соотвественнно, тобто ображати , не торкатися і не заговорювати першими. Потім дітей попросять розповісти про свої відчуття, ті, кого позначили літерою “Х”, розкажуть, що відчували, будучи “покидьками суспільства”, а решта, нормальні – чи було їм приємно чи неприємно знущатися над “міченими” меншинами.

 

Розробники проекту поки що не планують залучати до проведення уроків толерантності представників сексуальних меншин або іноземців з іншим кольором шкіри в якості наочних посібників. “Я думаю наші психологи справляться з цим завданням самі”, – сказала “Сегодня” менеджер з питань соцбезопасності молоді проекту ООН«Створення безпечного середовища для молоді України» Наталія Лещук.

Втім, українські геї не проти самі стати наочними посібниками для дітей. Почувши від “Сегодня” про новий шкільний факультатив керівник проекту  “Гей-форум України” Святослав Шеремет, заявив, що вони виступлять з офіційним проханням до Міносвіти з метою отримання дозволу гомосексуалам  виступати перед школярами: “Я б зробив так: одна година веде спеціаліст з питань толерантності, а на наступному уроці виступає або темношкірий, або єврей, або гей. Я б свій перший урок провів у школі, в якій сам вчився – у Львові “.

ПРОТИ. ООНівський курс розкритикував керівник руху “Любов проти гомосексуалізму” (http://love-contra.org/index.php/)Руслан Кухарчук: “Тут ця поважана організація змішала грішне з праведним. Одна річ, поважати людей з іншими вродженими ознаками – чорношкірих і так далі. Але геями не народжуються, ними стають, гомосексуалізм – збочення. Навіщо вчити школярів толерантно ставитися до збоченців? Ми будемо закликати батьків не пускати дітей на такі уроки “.

avatar

30 вересня 2013 15:40

З кінця 2011 р. по всій країні розпочалась кампанія зі збору згоди на обробку персональних даних громадян України, що охопила всі підприємства, установи, навчальні заклади, аж до дитячих садків і ясел. Збирачі згоди стверджують, що відповідно до Закону України № 2297-VI від 01.06.2010 р. «Про захист персональних даних», ведення бухгалтерського, податкового, статистичного чи кадрового обліку нібито стало незаконним без нашої згоди. Однак, поглянемо, чи це так, і що відбувається насправді. У керівних системах, системах зберігання і обробки даних (різних базах даних, картотеках, обліках і т.д.) кожна людина представлена у вигляді персональної інформації. До цих пір будь-яка людина, адаптуючись до життєвих умов, керуючись своєю волею, самостійно розпоряджалася своїм життям, що неминуче призводило до зміни персональної інформації про неї і відбивалося в системах зберігання інформації. Наприклад, зміна роботи, одруження, народження дитини, придбання житла, продаж машини і т.д. – всі ці дії залежали від волі людини і відображалися в системах обліку персональних даних. Тобто до недавнього часу адаптація та зміна персональних даних залежали від волі людини і без неї не здійснювалися. Важливо відмітити, як вищезгаданий Закон визначає, що таке обробка персональних даних. Виявляється, що ця обробка включає в себе не тільки збір та зберігання, а й адаптацію, зміну, використання та поширення персональних даних, які представляють собою будь-яку інформацію про людину. Тобто якщо ми даємо згоду на обробку персональних даних, то ми погоджуємося на їхню адаптацію, зміну і використання, у тому числі ми даємо згоду на використання наших персональних даних вже змінених системою. У цій ситуації система зберігання даних фактично стає системою управління вашими даними. У разі отримання нашої цілковитої згоди всі зміни будуть здійснюватися без нашого відома. В цій системі взаємин вже не ми будемо приймати рішення у життєво важливих питаннях, а отримаємо готовий результат «обробки». Неважко здогадатися, які можливості відкриває така система управління персональними даними. Наприклад, вам призначать місце роботи на шкідливому виробництві, оскільки у вас міцне здоров’я і ви не належите до вищих верств суспільства. Тоді приймуть рішення відібрати у вас одне з двох дітей, тому що ваш дохід на цьому виробництві не дозволить дати повноцінне виховання обом дітям. Сенс отримання згоди на обробку персональних даних полягає у тому, що в разі його отримання такий варіант подій робиться законним, адже „в демократичній державі джерелом влади є народ”, точніше, воля народу. Ці побоювання знаходять підтвердження в існуючому законодавстві. Зверніть увагу, що вперше регулювання відносин між суб’єктами, що стосується персональних даних, з’явилося в 1992 році в Законі «Про інформацію» № 2657-12 від 02.10.1992 р., за яким «Забороняється збирання відомостей про особу без її попередньої згоди, окрім випадків, передбачених законом». Також ст. 32 Конституції України від 28.06.1996 р. № 254к/96-ВР вказує: «Не допускається збір, зберігання, використання та розповсюдження конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, лише в інтересах національної безпеки, економічних благ та прав людини. Зазначені норми введені більш десяти років тому, і весь цей час для потреб бухгалтерського, податкового, статистичного обліку збиралася персональна інформація про громадян без їх письмової згоди. Це було законно, тому що різні види обліку відносилися до «випадку, визначеного законом». Виходить, що з кінця 2011 року «випадок» вже перестав бути таким, хоча в законодавчому регулюванні нічого не змінилося. Це – по-перше. По-друге, політика застосування штрафних санкцій чітко вказує на важливість виконання того чи іншого закону. Давайте порівняємо: стаття 188-10 Адміністративного кодексу за порушення у сфері контролю якості медичних засобів накладає штраф до 340 грн.;стаття 188-18 за порушення у сфері ядерної та радіаційної безпеки – штраф до 1700 грн.; стаття 191 за порушення зберігання, носіння, перевезення вогнепальної зброї і боєприпасів – штраф до 85 грн. А ось за ухилення від реєстрації баз персональних даних передбачено штраф від 8500 до 17000 грн. Іншими словами, з вище наведених даних можна зробити висновок, що здоров’я громадян, їх безпека, в тому числі і ядерна, – ніщо в порівнянні з веденням бухгалтерського обліку. Очевидно, що мова йде не про бухгалтерський або якийсь інший нешкідливий облік, але про створення системи управління людиною.

Шановні співвітчизники!

Духовні старці давно попереджали, що в останні часи людей будуть зваблювати за допомогою «підступної брехні і жахливого обману».

Правда про наших законодавців або хто впливає на внутрішню ситуацію в державі

Дорогий українцю!

ЩО ТОБІ ПОТРІБНО ЗНАТИ:

В ці дні по всій Україні у всіх приватних та державних установах відбувається масовий збір підписів на твою добровільну згоду для накопичення і обробки всіх твоїх персональних  даних (ПД)! Щодо законів, які зобов’язують збір підписів і мають назву:

1«Про захист персональних даних» № 2297-VI, прийнятий 1 червня   2010 р. ;

2«Про доступ до публічної інформації», який набрав чинності 10 травня 2011 р.,

Та їхні доповнення. Ці всі закони були ініційовані на замовлення Євросоюзу, щоб зробити Україну підвладною собі!

ХОЧЕШ  БУТИ ОБЄКТОМ МАНІПУЛЯЦІЇ?

Увага!!! Вся інформація про тебе, згідно цих законів, буде збиратися, накопичуватися, змінюватися без твого відома, її можуть поширювати          (розповсюджувати, передавати) на розсуд того, хто володіє інформацією. Доступ до твоїх даних може мати будь-хто, включаючи і іноземних суб’єктів! (див. закон « Про захист персональних даних» ст.29 ч. 1 і 2)

Володільці інформації про тебе можуть на свій розсуд розголосити її, за це вони не підлягають юридичній відповідальності! Навіть незважаючи на порушення своїх обов’язків (ст.11 закону «Про доступ до публічної інформації»). Це є ПОВНЕ БЕЗЗАКОННЯ!!!

ЯКУ САМЕ ІНФОРМАЦІЮ БУДУТЬ ЗБИРАТИ ПРО ТЕБЕ?

Твоє расове або етнічне походження, політичні, релігійні, світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, а також дані , що стосуються здоров’я , особистого та статевого життя!

Власне кажучи, про тебе будуть знати все, ти будеш під повним контролем!!!

З ЯКОЮ МЕТОЮ ЗБИРАЮТЬ ПЕРСОНАЛЬНІ ДАНІ ?

Будуть говорити, що з метою безпеки – для твого особистого захисту    (адже зараз підвищений рівень тероризму); для швидкого та кращого медичного обслуговування (у випадку, якщо станеться якийсь нещасний випадок з тобою);  ти будеш отримувати послуги  у приватних та державних  установах за спрощеною процедурою.  Одним словом, під фальшивими  та демагогічними фразами про полегшене та краще життя – тобі будуть навязувати нову тоталітарну диктатуру! ПРАВОВУ НЕВОЛЮ!

Ти скажеш, що не може такого бути!

Але задумайся, шановний співвітчизнику! Коли твої права будуть порушувати (а їх порушують вже тепер, тільки ще не набули чинності санкції, які будуть застосовувати по відношенню до тебе!!! Але вже в цьому році будуть застосовувати покарання за непідвладність!!!) на державному чи місцевому рівнях, на місці твоєї праці, будуть впливати на обмеження твоєї свободи, на твоє вільне волевиявлення. Коли ти будеш протестувати проти беззаконня, яке буде чинитися– тебе зліквідують!

Уявімо ситуацію: Ти незадоволений діями влади або владу захопила групка «голубих», які на всіх державних рівнях просувають закони, які будуть сприяти розбещенню твоїх дітей та хочуть узаконити дозвіл на привселюдну педерастію; чи ти незадоволений п’ятимісячною затримкою заробітньої платні і як наслідок почнеш виявляти протест; скаржитись у вищі інстанції, а це не сподобається твоєму керівництву! Тоді тебе, як «бунтівника», знищать. Анулюють твої дані або заморозять їх дію. Ти не зможеш оплатити комунальні послуги, купити харчів для твоїх дітей в магазині або ж виконувати інші дії у приватних чи державних установах. Тиск на себе будеш відчувати до того моменту, допоки не зламаєшся і не будеш покірно  «танцювати під їхню сопілочку»!

ЯКІ БУДУТЬ НАСЛІДКИ?

Якщо ти своїм підписом добровільно даєш згоду на обробку ПД, тим самим ти власноручно  підпишеш – РАБСТВО!

Цікавим фактом є, що ті люди, які збирають твої дані, в разі  твоєї відмови від дачі підпису, несуть адміністративну відповідальність: штраф у розмірі від 5 000 до 17 000 грн.

ЧИ НЕ Є ЦЕ ЗАСТЕРЕЖЛИВИМ?!

Якщо ти вже підписав згоду, через свою непоінформованість, і хотів би відкликати свій підпис – то так легко цього не зробиш, бо володілець  твоїх даних (директор школи, начальник або уповноважена особа) буде противитися  повернути тобою підписаний бланк. Реакція може бути цікава – він на тебе накричить, буде нервуватися (з чого б це, якщо це звичайний документ), може погрожувати карою!

КОНСТИТУЦІЯ ТЕБЕ  ЗАХИЩАЄ!

Знай, що  тебе  можуть покликати з бухгалтерії, податкової інспекції чи пенсійного фонду, банку або з інших  державних чи приватних установ і  попросити, щоб ти «добровільно» підписав згоду на збір твоїх персональних даних.

Виходом для тебе є – не зявитися в цю установу, а коли вже зявився, то в жодному разі не підписувати документи, що містять словосполучення «персональні дані»!!!

Стаття 32 ч.2 Конституції України голосить: «Не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу БЕЗ ЇЇ ЗГОДИ»!

Конституція України є понад всі закони України, так як вона має найвищу юридичну силу! (див. стаття 8 Конституції України).

Зверни увагу на цю нахабність ворога України (Євросоюз), який напряму атакує Конституцію України!

Стаття 29 ч. 2 закону «Про захист персональних даних» № 2297-VI голосить: «Якщо міжнародним договором України, згода на обовязковість якого надана ВР України, встановлені інші правила, ніж ті, що передбачені законодавством України, то застосовуються правила міжнародного договору України».Ця стаття суперечить статті 9 ч. 2 Конституції України, цитуєм: «Укладення міжнародних договорів, які суперечать Конституції України, можливе лише після внесення відповідних змін до Конституції України».

Українці! Не допустимо, сумнівним міжнародним договорам потоптати Конституцію нашої держави, щоб Україна перестала існувати! НЕ ПРОДАВАЙТЕ БАТЬКІВЩИНУ!!!

ЩО РОБИТИ , ЯКЩО ТИ ВЖЕ ДАВ ЗГОДУ НА ОБРОБКУ ПД?

1. Написати заяву на відкликання свого підпису. Вказати, що у звя’зку з тим, що ти не бажаєш, щоб твоїми даними оперував, хтось крім тебе і що ти свій підпис поставив несвідомо так як ти був недостатньо поінформований. Вказати, що цей документ порушує твої конституційні права, ст. 32 Конституції України!

Заяви напиши у двох примірниках (один залиши собі, другий передай тому хто реєструє); Обов’язково зареєструй ці заяви (дата, підпис того хто прийняв, слово «прийняв» або «отримав»…)без цієї реєстрації твоя заява не буде мати юридичної сили. Вимагай, щоб тобі повернули той документ (оригінал), під яким ти підписався!

  • 2. Цей пункт для тих, які зобов’язані збирати ПД: запропонуйте своїм підлеглим оформити мотивовану відмову від підпису, і подайте документи на реєстрацію. Якщо вам відмовлять, то ви маєте право звернутися в суд, аргументуючи це тим, що фізичні особи  відмовились від обробки ПД на основі законів України. Вас не повинні штрафувати.
  • НЕ БІЙСЯ ВІДСТОЮВАТИ СВОЇ ПРАВА, РОЗКАЖИ ПРО ЦЕ ВСІМ!!!

     

    ЯК ЛЮДИНА МОЖЕ ВТРАТИТИ СВОЇ ПРАВА ТА СВОБОДУ?

    – першим кроком є збір персональних даних;

    - другим кроком є прийняття біометричних паспортів;

    - третім є пластикова картка, на якій будуть  усі твої дані (смарт карта) – паспорту вже не буде!

    - останнім кроком  – ЧІПУВАННЯ !

    Все буде зроблене так , що твоє життя сильно ускладниться без цього, бо закони поставлять тебе до такої ситуації, що ти або приймеш чіп (тавро) на праву руку  чи чоло і будеш в диявольській системі, або ти поза системою і будеш переносити різноманітні терпіння та гоніння!

    ЗРОБИ ПРАВИЛЬНИЙ ВИБІР!

    Якщо не приймеш тавро, навіть за ціну великих терпінь і переслідувань, то отримаєш велику нагороду від Господа Бога – ЖИТТЯ ВІЧНЕ В НЕБІ  !

    Якщо ти приймеш чіп (тавро) – то дим твого мучення буде здійматися НАВІКИ ВІЧНІ!!! (пор. Одкр. 14,11)

    ЯКІ КРОКИ МАЄШ ЗРОБИТИ?

    -            домагатися створення спеціальної громадської комісії, яка буде контролювати законодавців та інформувати громадськість перед прийняттям  нових законів, щоб не вирішували нашу долю без нашого відома громадян.

    -            домагатися, щоб на ці антиБожі, антилюдські та антиконституційні закони президент наклав вето(закон 2297-VIта ті закони , що з ним зєднані)

    -            домагатися покарання та усунення з посади  тих людей, що пишуть та приймають  анти Божі та антилюдські закони в Верховній Раді;

    -            за будь-яку ціну зберегти суверенітет України та її незалежність від «благополучного» Євросоюзу, який знаходиться в кризі!

    Ми повинні повчитися з нашого недалекого минулого, коли  були під ярмом Радянського Союзу.

    P.S :

    НАС Є БІЛЬШЕ, не допустимо, щоб жменька можновладців (олігархів), маніпулювали нами! Якщо ми об’єднаємось і виступимо проти безбожних законів, то зможемо змусити їх змінити закони на такі, що зберігають наше життя!

    Покажемо їм, що ми не сіра маса чи бидло, яким можна маніпулювати, а такі ж самі повноправні громадяни у своїй державі, як і вони.

    Будьте правдивими християнами!

    avatar

    30 вересня 2013 15:51

    А хіба вл.Онуфрій не в долі з священиком?Два чоботи пара...

    avatar

    дмитро

    30 вересня 2013 22:49

    З чого то ти взяв? Ти що бачив? Якийсь нехлюй це собі бовкнув, а решта і раді в зуби взяти. Треба взагалі мати якісь клепки в голові, а судячи з того хто це сказав, то в нього навіть віри в серці немає. Такщо не варто вірити всякому "брєду сивої кобили", а мислити тверезо і здраво.

    avatar

    01 жовтня 2013 12:31

    Я бачу,що кінця і краю не буде.Навчилися молоти язиками,як оті баби базарні і раді старатися. Доказів,як не було так і немає і повірте їх ніколи не буде.Знаєте чому???,та тому,що не має чого  доказувати,просто не реальна така сума яку ви назвали.Так що будьте добрі позатикайте свої смердючі роти і не позорте села і людей,які проживають у ньому та вашого священника.Не будьте підлабузниками і не допомагайте декому підливати масла у вогонь.З Богом.

    avatar

    спостережлива

    04 жовтня 2013 01:04

    Дмитро, судячи з ваших слів, ви обізвали владику злодієм і хабарником. А, отже, ви не визнаєте його духовне пасторство і не бажаєте коритись йому, як єпископу. Тоді УВАЖНО прочитайте коментар Ортодокса за 26 серпня і втовкмачте собі в голову, що 64 правило 6 Вселенського Собору говорить:   Мирянин, який не підпорядковується своєму єпископу, повинен бути відлучений. Хто не визнає самого єпископа і не кориться як справжній християнин його рішенням, той себе відлучає від Церкви Божої, тому АНАФЕМА!!! (Ап. 31; II всел. 6; III всел. 3; IV всел. 18; трул. 31, 34; гангр. 6; сердик. 14; антиох. 5; карф. 10, 11; двукр. 14, 15).  Вдадика Онуфрій чесна, порядна, мудра людина, яка в Церкві давно і він один з перших стояв проти свавілля Філарета Денисенка. він бачить душі людські. І НЕ СМІЙТЕ ЗАЗІХАТИ НА ЙОГО ДОБРЕ ІМ'Я І ЧЕСТЬ. Ви, Дмитро, в свою душу загляньте та добре там покопирсайтесь, бо «Добра людина з доброго скарбу добре виносить, а лукава людина зо скарбу лихого виносить лихе» (Мф. 12, 35). Думки, слова і поступки  людини відображають її душу. Подібний бачить подібне. Злодій у всіх бачить здатність до злодійства, перелюбник вважає, що всі блудники; п'яниця не вважає за чоловіка того, хто відмовляється від спритного, бо всі мають випивати... До якої категорії ви відноситесь вже  і так зрозуміло. Не судіть, і не судимі будете. За кожне пусте слово, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня (Матв.12:36). Макарій Оптинський каже: «Вівця пастиря не судить, який би він не був. Судити священика значить судити Самого Христа; якомога цього стережіться!» Дмитро, одумайтесь, перегляньте позиції, покайтесь. Бог ременем нікого не б'є. Маєте родичів, можливо й дітей чи внуків, а може будете ще мати. не накликайте гнів Господній на них. Не лишайте їх а здорового і щасливого життя. Мир вам і вашим рідним.

    avatar

    ????????

    04 жовтня 2013 12:51

    може і так .На все воля Божа...

    avatar

    дмитро

    05 жовтня 2013 08:50

    А погрожувати не треба.Богом не прикриватися треба,а любити Його,а значить і любити ближніх а не погрожувати їм...І критику треба достойно сприймати а не вдписувати ,що який святий каже.

    avatar

    дмитро

    07 жовтня 2013 21:35

    Ви собі ж суперечите. Бо яке відношення має критика до любові? Хто критикує, той осуджує. А хто осуджує - не має в ньому любові. Любов довготерпить, милосердствує, любов не заздрить, любов не величається, не гордиться, не безчинствує, не шукає свого, не дратується, не мислить зла, не радіє неправді, але радіє разом істині, все покриває, всьому вірить, усього сподівається, все переносить. Любов ніколи не минає (1 Кор. 13,4-7). А святі отці нас наставляли з любов'ю, не критикували і не осуджували за проступки і тим паче не погжували нам. Вони хотіли щоб ми менше грішили і спаслися. А ви Дмитро любите своїх ближніх? Чи священик і владика вам не ближні? До чого ця дискусія? Перед ким хочете виправдатись? Не лицемірте! Ніхто вам не погрожує. Можна сприймати все як поради. Мир вам.
    avatar

    ??????????

    14 жовтня 2013 22:44

    Люди добрі візьміться нарешті за розум і перестаньте нести нісенітниці,хай з вас не сміються навколишні села та і взагалі весь район та половина області.Оброзуміться нарешті не тримайте ні на кого зла,впустіть добро та мир в свої серця і все стане на свої місця.Добра вам та спокою. 

    avatar

    спостережлива

    16 жовтня 2013 01:51

    ці комуняки взагалі не бояться Бога !!!!!!!!!!!!!!!!! спочатку наробили шум на всю область , а тепер побачили, що нічого їм не вдалось і де вони тепер????????????????? позорно їм тепер навіть вийти на вулицю.........................  нехай не лізуть до церкви зі своїми правилами бо вони нічого спільного з богом не мають.............

    avatar

    Valentina

    16 січня 2014 12:41

    https://www.facebook.com/vadim.savchenko.18/posts/846664422020928 будет любопытно

    avatar

    Эдуард

    28 листопада 2014 20:44

     Да чмо он ГАЛИМОЕ. Рано или поздно ему воздасться, но если кто не в курсе, то он недавно себя выдал по полной и получил тоже по заслугам, но от него пострадал и до сих пор имеет гемор с судом правый человек. Дело было в Эйлате, на святой земле, на набережной этот Ярослав пытался снять себе наночь по бысрому проститутку при этом на кануне бросив свою святую группу которую привез Синай. Короче получил от мужа девушки в глаз, бежал поджав хвост, потерял свои документы, которые ему правые люди вернули, но и пострадали от телеги которую он повидимому накатал по быстрому ментам. Короче кто его будет видеть и кому он должен при первой же возможности не давать спуску ни при каких обстоятельствах. так же и мы поступим если его когда либо увидем.

    И если ты, Ярик, видешь это, то знай тебя ищут те кому ты должен. Беги по дальше и косячь по больше, легче и быстрее найти будет. Оставь всех в покое а то задавит все это рано или поздно..

    avatar

    29 листопада 2014 19:47

    avatar

    Vadim Savchenko

    01 грудня 2014 17:20

    Люди добрые dayte v komentarii tochniy adress Ярославa  Мурганa . 

    ochen nado ))

     

    avatar

    anton

    01 грудня 2014 20:05

    Садить таких священников,а мужчина защитил честь своей жены..Бог все видит и в любом случае каждый получит то, что заслужил

    avatar

    Марианна

    04 грудня 2014 14:36

    avatar

    Евгения

    04 грудня 2014 17:19

    avatar

    Евгения Прокопчук

    04 грудня 2014 17:24

    avatar

    Евгения Прокопчук

    04 грудня 2014 17:34

    Абсолютно согласна с Евгенией!!!
    Прекрасная семья, люди чистейшей души встретились с такой нечистью в поповской сутане, Где же справедливые законы, если теперь человек должен отбывать наказание за то, что защитил честь своей жены?
    Я знаю Лидочку не один десяток лет и могу с абсолютной уверенностью заявить, что это чудный, солнечный и чистейший человечек, который верит в добро и готов прийти на помощь любому. Поэтому я вполне понимаю Вадима, который встал на защиту любимой женщины.
    А этот "горе - священник"позорит и свою Церковь и свою страну. Господь справедлив и каждый получит то, что заслужил: и тот, кто содеял, и тот, кто поверил... Всему свое время. А Лидочке и Вадиму Пусть Господь даст терпения и веры в Божью Справедливость. Удачи вам, ребята, мы все с вами!!!!!

    avatar

    Галина Степанова (Назаренко)

    04 грудня 2014 18:41

    Я многое слышала о современной вере....Но такие люди, как этот священник, просто порочат лицо церкви,совершая настолько богохульные деяния...церковь для таких людей лишь средство обогащения, а "псевдовера",которую они якобы несут людям, лишь лицемерная ложь...я человек верующий и мне крайне неприятно осознавать, что виновные гуляют на свободе, прикрываясь своим церковным саном,а невинные и честнейшие люди расплачиваются за его злодеяния...

    Лиду я хорошо знаю.я была ее преподавателем в университе.Первое,что хочется сказать о ней- Лидочка очень позитивная и жизнерадостная!Она безумно обоятельна!Пользовалась авторитетом и уважением среди однокурсников.Лидочка всегда и всем готова была помочь.В учебе она была очень старательной и  трудолюбивой,а я ценю таких студентов!Ещё я могу перечислить в ней такие качества,как честность и справедливость,отзывчивость и дружелюбность,эти качества меня всегда притягивают в людях,поэтому наше общение с Лидочкой не ограничились студенческими годами.Мы и сейчас регулярно переписываемся и общаемся.О ней можно сказать в одном предложении:Лидочка- лучик света в нашем, погрязшем в грехах мире!

    Я верю,что справедливость восторжествует!Бог всегда на стороне правды!!!А тот человек,который представляется священником,обрел на свою душу множество грехов,и ему стоило бы подумать как их искупить перед Всевышним,а не продолжать клеветать  на невинных людей и обретать новые грехи!Божьего благословения вам, мои дорогие Лидочка и Вадим!!!

    avatar

    Екатерина Акиншина

    04 грудня 2014 19:35

    Я к сожалению Лиду и Вадима близко не знаю, но отдыхая в Эйлате, познакомился с ними. Дважды с Вадимом погружался, показывал удивительный подводный мир. Вадим очень классный инструктор по дайвингу, при возможности ещё бы понырял. Те кто самневаются во всей этой неприятной истории подумайте сами, зачем человеку с более чем 10-ти летнем стажем и с хорошей прибыльной работай размениваться на такую глупость и портить себе все из-за каких-то несчастных 350€, бред полнейший. Лида и Вадим, желаю вам скорейшего благополучного разрешения этой ситуации. Я за вас молюсь, оставайтесь с Богом. ????

    avatar

    Игорь

    04 грудня 2014 20:00

    Познакомилась с Лидой и Вадимом за неделю до того, как случилось это шокирующее событие - проходила у Вадима курсы дайвинга в Эйлате. Поверить не могла, когда Лида позвонила в слезах и рассказала эту историю - как честные, справедливые, надежные, добрые и счастливые люди могли ради каких-то 350 долларов ограбить, избить " ни в чем неповинного человека " ? Искренне верю, что справедливость восторжествует и турист получит по заслугам. Вадим и Лида - не просто хорошие, располагающие к себе люди, но и мастера своего дела - никогда я не чувствовала себя такой счастливой, как во время погружений с Вадимом! Верю, что правда рано или поздно раскроется и священник получит по заслугам!

    avatar

    Юлия

    05 грудня 2014 10:43

    Никогда не могла подумать, что закон Израиля такой безрассудный. Я была в ужасе, когда узнала об этом происшествии, так как я знаю Лиду еще до репатриации ее в Израиль и сразу было понятно, что это все священник придумал. Какие же бывают мерзкие люди.
    С Лидой я познакомилась еще в Симферополе и в ней всегда было видно воспитание, доброту и образованность. Любой уважающей себя девушке не понравилось такое поведение, я живу в Бат ям и если бы мне попался такой урод, я бы в туже минуту пошла в миштару и написала бы жалобу, так как в Израиле кто первый пожаловался тот и прав, а права женщин тут защищаются. 
    Очень жаль, что есть в мире такие мерзкие люди, как этот священник и самое страшное если он в чужой стране так нагло себя ведет, то как ведет себя там где живет?
    Земля круглая и этому гаду еще всё вернётся, держитесь Лидочка и Вадим!

    avatar

    Елена

    05 грудня 2014 14:08

    Добрий день.
       Ми повністю зареєстровані і сертифіковані кредиту фірма, яка пропонує забезпечені
    і незабезпечені кредити приватним особам і компаніям за низькими відсотковими
    ставка 2%.
    Ми пропонуємо довгостроковий і короткостроковий loans.Our компанія зафіксувала дуже
    прогресивний
    Надання нашим клієнтам, особливо першокласні фінансові послуги
    територія
    Синдиковані кредити і надання капіталу для приватних осіб і компаній.
    Контактний Email: [email protected]

    avatar

    Franc

    09 травня 2016 23:04