'Супрематичний' Федірко у півфіналі Національної премії України імені Тараса Шевченка

"Супрематичний" Федірко у півфіналі Національної премії України імені Тараса Шевченка

06.12.2013, 12:41

Художник Анатоль Федірко з арт-проектом "Супрематична Україна" пройшов до півфіналу Національної премії України імені Тараса Шевченка. Про це BukNews повідомив сам митець. 

26 листопада у київському Центрі Сучасного мистецтва «Совіарт» відбулася презентація арт проекту  Анатоля Федірка «СУПРЕМАТИЧНА УКРАЇНА» на здобуття національної премії ім.Т.Г.Шевченка 2014 р.

Чернівчани мали можливість бачити деякі з робіт художника супрематичного циклу на книгарні "Букініст". Тоді Анатоль Федірко вирішив відкрити пам'ятник невідомому народному депутатові України. 

 Виставку  відвідали не лише численні кияни і гості столиці, але й члени журі Національної премії України імені Тараса Шевченка. Зокрема поет Василь Герасим'юк і голова комітету премії поет Борис Олійник. На київській виставці найбільший ажіотаж викликав портрет Шевченка у стилі супрематизму.

За словами пана Федірка, Голова Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка Борис Олійник був уважним, а "супрематичний Шевченко" у виконанні здобувача премії не викликав у нього заперечень.  Федірко каже, що його Шевченко схожий на портрет, зображений на 100–гривневій купюрі.

Фінальне голосування за нових лауреатів премії відбужеться 17 грудня 2013 року. 

На фото Анатолій Криволап & Анатолій Федірко. 26.11.2013

1