Судову владу на Буковині віддадуть дніпропетровсько-кримським (оновлено 15.07.2013)

Судову владу на Буковині віддадуть дніпропетровсько-кримським (оновлено 15.07.2013)

14.07.2013, 02:06

Вища рада юстиції України призначила головою Чернівецького апеляційного суду Миколу Васильовича Олійника, який до цього очолював Жовтневий районний суд Дніпропетровська.

Як повідомляє інтернет-портал "Місто Ч", Микола Олійник народився у 1957 році у Дніпропетровську. У 1975 влаштувався на Південний машинобудівний завод звичайним робітником – і одразу ж вступив на заочне навчання до Харківського юридичного інституту. У 1980-823 роках працював нотаріусом, 1982-85 – консультантом з нотаріату та адвокатури відділу юстиції Дніпропетровського облвиконкому. У лютому 1987 року Миколу Олійника обирають суддею, і вже у червні цього ж року його призначають головою Жовтневого районного суду Дніпропетровська. У грудні 1998 року він отримав звання заслуженого юриста, а у квітні 2000 року був обраний суддею безстроково.

А от суддею Апеляційного суду Чернівецької області Микола Олійник був обраний на засіданні Верховної Ради України лише 20 червня 2013 року (266 голосів «за»). Його обрання підтримали Партія Регіонів, КПУ, майже половина позафракційних і… більшість фракції УДАР, зокрема, Оксана Продан, Роман Ванзуряк і Роман Романюк. Фракції «Батьківщини» і «Свободи» не дали за це рішення жодного голосу. Далі все було справою техніки: 2 липня Вища рада юстиції призначила Миколу Олійника головою Апеляційного суду Чернівецької області, а 8 липня інформація про це з’явилася на сайті суду.

Микола Олійник не замішаний в жодному гучному скандалі. Чи не єдиний виняток – у 2008 році йому закидали прийняття на роботу в Жовтневий райсуд особи з непогашеною судимістю, а потім – зняття цієї судимості. Проте справу зам’яли, в тому числі завдяки рідному племіннику Святославу Олійнику, який тоді був народним депутатом від БЮТ та членом парламентського комітету з питань правосуддя.

Як відомо, недавно завершилися повноваження Олексія Черновського, який очолював Апеляційний суд Чернівецької області з 2007 року.Микола Олійник народився в листопаді 1957 року в Дніпропетровську, закінчив Харківський юридичний інститут. Одружений, дружина – приватний нотаріус, має двох синів. Заслужений юрист України.

Судову владу на Буковині віддадуть дніпропетровсько-кримським 
3-06-2013

Як стало відомо "Часу" з власних достовірних джерел, в Чернівецькій області планується заміна керівного складу Апеляційного суду Чернівецької області. Зокрема, наприкінці червня, коли закінчується каденція нинішнього керівництва суду, до Чернівців їде "суддівський керівний десант" з Дніпропетровська та АР Крим.

Зокрема, подейкують, що головою суду призначать нинішнього голову Жовтневого районного суду Дніпропетровська Олійника, а його заступником буде голова Апеляційного суду АР Крим Сергій Лунін.

Як там буде насправді, покаже час.

Нагадаємо, що наразі в області в керівництві правоохоронних органів вже немає буковинців. Начальник міліції - киянин Олександр Демидов, начальник УСБУ - Сергій Семишкур з Чернігівщини, прокурор області - черкащанин Петро Коваль.

Ми звернулись за коментарем до голови Апеляційного суду Чернівецької області Олексія Черновського:

- В силу завершення каденції керівництва апеляційного суду Чернівецької області та наявності декількох вакансій, Вища кваліфікаційна комісія суддів України нещодавно рекомендувала трьох осіб, в тому числі і названих вище, для обрання їх Верховною Радою суддями Апеляційного суду Чернівецької області.

А щодо конкретних кандидатів на адміністративні посади, то Олексій Черновський зауважив, що механізм призначення визначений законодавством України - за заявами бажаючих покермувати Рада суддів загальних судів України надає відповідну рекомендації Вищій раді юстиції, яка остаточно приймає рішення з цього питання.

Джерело: www.chas.cv.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

avatar

Гость

14 липня 2013 09:23

В  вашей  газете выражения  "крымские", "днепропетровские", раньше  было "донецкие" ...Областная  газета с хамовитыми  намеками ?  Не  стоит  разжигать   внутри Украины подобные деления,  это  должно быть  уголовно  наказуемо.  Представителя Буковины  (с Кицьманского р-на), например, с удовольствием приняла  крымская  Ялта и, подобных, намеков  даже  крымские татары  не  делали. Они  что, умнее?

avatar

9-ф

14 липня 2013 12:16

Видно, что 9-ф - далек от наших местных реалий, если спрашивает, умнее ли журналиста Кобевка и его газеты крымские татары. Конечно умнее! И порядочнее! А вместе с ними - якутские чукчи, аляскинские алеуты и амазонские дикари. Глупее разве что антарктические пингвины, но их никто и не спрашивает! Я подчеркиваю, что речь идет именно о журналисте Кобевко, потому что сам по себе он отличный парень - действительно умный, добрый и очень порядочный. Но маска журналиста и шеф-редактора превращает его в пингвина!

avatar

10-й

14 липня 2013 12:43