'Судний день для тунелекопів': у суботу чернівчани розпочнуть відкликання депутатів від Самопомочі з міськради

"Судний день для тунелекопів": у суботу чернівчани розпочнуть відкликання депутатів від Самопомочі з міськради

24.03.2018, 10:55

О 15:00 чернівчани будуть вирішувати долю міста у Центральному палаці культури, на Театральній площі!

Що відбудеться? Небайдужі мешканці міста зберуться разом і підведуть підсумки роботи депутатів, яких обирали до міської ради. Якщо робота чиновників буде, м'яко кажучи, незадовільною, люди сформують ініціативну групу і збиратимуть підписи для відкликання недобросовісних обранців.

Як це буде? Чи знали ви, що існує "Порядок про відкликання народних депутатів"? Він працює дуже просто - за 20 днів можна повністю змінити склад ради, просто відправивши зібрані підписи чернівчан до територіальної виборчої комісії.

Що для цього потрібно? Приходьте ЗАВТРА, 24 березня о 15:00 до Центрального палацу культури, візьміть із собою паспорт та бажання змінювати місто.

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук прогнозує спроби зриву зборів із відкликання шістьох депутатів міськради, які заплановані на суботу, 24 березня.

Про це посадовець сьогодні сказав у ефірі передачі "Політика", яка вийшла у прямому ефірі на телеканалі ТВА, пише molbuk.ua

Зокрема, він, коментуючи заплановані збори, зазначив, що "фінансово-земельна" більшість міськради виступає категорично проти відкликання цих депутатів".

"Це ж блюзнірство. Ми всі чітко розуміємо: люди пройшли від "Самопомочі". Люди, які ставили галочку в бюлетені, вони бачили "Самопоміч", Садового, Львів - як приклад... Чим закінчилося? Їх вигнали із "Самопомочі", чотири депутати написали заяви про добровільне складання повноважень. Я взагалі не можу зрозуміти, що робить Богдан Ковалюк у сесійній залі та на ефірах інших телеканалів? Про що може говорити людина, яка, по-перше, була першим номером - тобто, всі його голоси - це голоси "Самопомочі". По-друге, добровільно і не під дулом автомата сама приніс заяву, а після того не написав жодної заяви про відкликання. Рада голосує - і, о диво - голосів на затвердження цієї заяви немає", - сказав міський голова.

"Завтра буде спроба у законний спосіб відкликати цих депутатів, яких "Самопоміч" висувала. Я знаю, що будуть спроби зірвати ці збори, будуть суди, буде все, що завгодно. Бо написати заяву по формі - це одне, а складати депутатський мандат не хочеться. Тому вони будуть вгризатися за цей депутатський мандат", - додав Каспрук.

Раніше повідомлялося, що 24 березня о 15.00 у Центральному палаці культури відбудуться народні збори з відкликання шести депутатів міськради - Богдана Ковалюка, Андрія Брязкала, Аліни Олевич, Віталія Гавриша, Олександра Ставчанського та Віталія Матвієнка.

 ***

 Нагадаємо, у грудні 2016 року лідер парламентської фракції "Самопоміч" Олег Березюк у Чернівцях заявив про службове розслідування щодо діяльності депутатів фракції "Самопоміч" у Чернівецькій міськраді.

 Результатом цього розслідування була рекомендація керівництва партії написати усім членам фракції у міськраді заяви про складання депутатських повноважень.

 У березні 2017 року четверо обранців "Самопомочі" написали ці заяви, проте міськрада відмовилась ухвалити це рішення, відправивши відповідне питання на довивчення.

 19 березня 2018 року усі шестеро депутатів "Самопомочі" заявили про саморозпуск фракції.

1