Суд зняв арешт із квартири депутата Бешлея

Суд зняв арешт із квартири депутата Бешлея

23.07.2014, 18:52

Апеляційний суд Чернівецької області задовольнив апеляцію депутата міської ради Володимира Бешлея, в якій він клопотав зняти арешт його квартири на вулиці Хотинській. Про це повідомляє кореспондент molbuk.ua

Судовий розгляд апеляції Бешлея відбувся у середу, 23 липня. Сам депутат на засідання Апеляційного суду не з’явився - його представляв адвокат Анатолій Попов.

Суд не задовольнив першу апеляцію сторони Бешлея про те, аби кримінальну справу щодо квартири депутата розглядав Першотравневий районний суд, а не Садгірський.

Натомість Апеляційний суд задовольнив апеляцію сторони Бешлея, в якій клопоталося про зняття арешту квартири депутата. За словами адвоката, була порушена процедура арешту квартири - спершу майно арештували, а пізніше вже відкрили кримінальне провадження.

Водночас суд не задовольнив клопотання представників ЗМІ Чернівців, які були присутні на засіданні, про надання дозволу на проведення фото- і відеофіксації засідання. Представник прокуратури не заперечував, щоби журналісти знімали засідання. Натомість, адвокат Попов заперечив, заявивши, що він "вперше бачить цих людей, і не впевнений, що це журналісти". Крім того, він висловив думку, що журналістів зібрав представник прокуратури начебто для свого захисту в суді.

Суддя заявив, що журналісти мають право перебувати на судовому засіданні, однак проводити фото- і відеозйомку їм не дозволяється.

Нагадаємо, раніше група депутатів міської ради звернулася до прокуратури міста Чернівців з проханням перевірити законність отримання депутатом Бешлеєм квартири.

Після цього, у рамках відкритого кримінального провадження, був накладений арешт на квартиру депутата Володимира Бешлея.

У 2011 році Володимир Бешлей отримав квартиру площею 70 кв. м. на вулиці Хотинській, як член сім’ї позачерговика - своєї бабусі. У черзі за квартирою він стояв всього два тижні.

Раніше адвокат Анатолій Попов захищав інтереси міськради на суді з ініціативною групою "Захистимо Чернівці", яка вимагала проведення у Чернівцях референдуму з розпуску міської ради через незаконне відсторонення з посади міського голови Миколи Федорука. Крім того, він захищав інтереси міськради на суді проти ринку "Добробут", коли міськрада намагалася відсудити частину землі приватного ринку.

Джерело: molbuk.ua

1