Суд у справі незаконного звільнення головного редактора ТВА Юлії Сафтенку  вислухав пояснення сторін (ВІДЕО)

Суд у справі незаконного звільнення головного редактора ТВА Юлії Сафтенку вислухав пояснення сторін (ВІДЕО)

06.05.2015, 23:05

Сьогодні, 6 травня, в Апеляційниому  суді Чернівецької області, відбулося чергове судове засідання у справі про відновлення на посаді головного редактора телеканалу ТВА Юлії Сафтенку. Перше засідання апеляційної інстанції відбулось 29 квітня 2015 року. 

На судовове засідання з’явилися позивачка, журналістка Юлія Сафтенку, юрист Незалежної медіа-профспілки України Олександр Тарасов, сторону відповідача представляв захисник ТОВ ТРК “ТВА” Денис Марчук. Сьогодні сторони у справі давали пояснення. 

Учасники судового процесу залишаються на своїх позиціях: відповідач - ТОВ ТРК “ТВА” просить суд залишити рішення Шевченківського районного суду і відмовити у задоволенні позовних вимог в повному обсязі, позивач - Юлія Сафтенку просить скасувати рішення суду першої інстанції та поновити її на посаді, оскільки її звільнили незаконно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НМПУ закликає Чернівецькі суди ухвалювати об’єктивні рішення щодо журналістів

У процесі судового засідання стало відомо, що роботодавець заплатив Юлії Сафтенку заробітну плату за повний місяць роботи (липень 2014 року), тобто не вирахував із зарплати суму за прогули, через які звільнив її, а це може свідчити про те, що прогули були “намальовані” пізніше.

(Джерела BukNews вказують, що наразі факт оплати роботодавцем Юлії Сафтенку заробітної плати за повний місяць роботи судом ще не встановлено. На цьому наполягає представник журналістки, який захищає  її інтереси в суді. Проте на каналі цю інформацію - про виплату зарплати за повний місяць роботи - заперечують. А на наступне судове засідання обіцяють подати суду відповідні докази.)  

Представник відповідача в суді ще раз підтвердив, що на ТОВ ТРК “ТВА” не було правил внутрішнього розпорядку та посадових інструкцій, згідно яких мали би працювати журналісти.

“Сьогодні стала зрозуміла позиція відповідача, який наполягає, що головний редактор не є журналістом, а це - нонсенс, бо журналіст - це не посада, а професія”, - зазначив юрист Незалежної медіа-профспілки України Олександр Тарасов.

Після майже двогодинних пояснень, численних питань і відповідей, колегія суддів прийняла рішення продовжити розгляд справи 20 травня 2015 року об 11.00. Також судді запропонували сторонам конфлікту вирішити спір “полюбовно”, тобто укласти мирову угоду.

Нагадаємо, Юлію Сафтенку звільнили з посади головного редактора каналу ТВА в серпні 2014 року за прогули, як написано у наказі про звільнення.

Тоді за цією ж статтею з роботи звільнили ще одного журналіста телеканалу  Івана Гончарюка. Журналісти ж вважають, що їхнє звільнення відбулося через  політичний тиск  директора ТОВ ТРК “ТВА” Валерія Сарфінчана, а саме за випуск в ефір сюжету «Сокирянське князівство або Межигір’я в мініатюрі» про “хатинку”  екс-голови Сокирянської РДА Василя Козака. 

Слід також зауважити, співвласники телеканалу Оксана Козлан та Людмила Пишна самоусунилися від вирішення конфлікту.

Джерело: 0372.ua

Фото Надії Бабинської. 

 

1


КОМЕНТАРІ (8)

ваша проблема що ви за бомбони все продасте, брехливі

avatar

до творчих

06 травня 2015 22:08

ваша проблема що ви за бомбони все продасте, брехливі

avatar

до творчих

06 травня 2015 22:08

ваша проблема що ви за бомбони все продасте, брехливі

avatar

до творчих

06 травня 2015 22:08

ваша проблема що ви за бомбони все продасте, брехливі

avatar

до творчих

06 травня 2015 22:08

ваша проблема що ви за бомбони все продасте, брехливі

avatar

до творчих

06 травня 2015 22:08

А навіщо 5 раз одне і теж повторювати? Заклинило?

avatar

Кирило

07 травня 2015 08:35

avatar

Иван Виеру

07 травня 2015 10:34

Опана! Чорней з Бабинською взяли на себе місію суддів, уже заявили про "судове засідання у справі НЕЗАКОННОГО звільнення Сафтенко". Далі вони назвуть себе наполеонами.

avatar

суддівська мантія

07 травня 2015 10:46