Суд у Чернівцях відмовився скасувати депутатство через букву в прізвищі

Суд у Чернівцях відмовився скасувати депутатство через букву в прізвищі

11.11.2015, 11:57

Чернівецький окружний адміністративний суд 10 листопада відмовив у задоволені адміністративного позову виборчині Інни Пустовіт щодо скасування рішення міської виборчої комісії про депутатство в Чернівецькій міській раді кандидатки від партії "Народний контроль" Юлії Сафтенко. Це друга відмова Чернівецького адміністративного суду щодо Юлії Сафтенко, повідомляє чернівецька ОПОРА. Питання стосувалось прізвища кандидатки. 

9 листопада до Чернівецького окружного адміністративного суду від виборчині Інни Пустовіт надійшов адміністративний позов щодо скасування протоколу та рішення Чернівецької міської територіальної виборчої комісії у частинах затвердження участі Юлії Сафтенко у розподілі мандатів Чернівецької міської ради. Відповідачем у справі була Чернівецька міська територіальна виборча комісія (МТВК), а третіми особами, заявленими судом, - Юлія Сафтенко та Чернівецька міська організація політичної партії Народний контроль. Представники Народного контролю на судовому засіданні присутніми не були, про причини неявки й свою позицію відносно позову суд не повідомили. У свою чергу, інтереси Юлії Сафтенко на судовому засіданні захищав її представник.

4 листопада Чернівецькою МТВК було прийнято рішення (постанову) щодо встановлення черговості кандидатів у депутати у виборчому списку від Чернівецької міської організації політичної партії "Громадський рух""Народний контроль у багатомандатному виборчому окрузі, які мають право на участь у розподілі депутатських мандатів, та визнано обраним депутатом від цієї партії Юлію Сафтенко. В адміністративному позові зазначено, що "1 жовтня, на момент реєстрації кандидата у депутати, такого громадянина як СафтенкО Юлія Костянтинівна не існувало… Обрання депутатом особи, яка не існувала на момент реєстрації кандидатів в депутати, порушує мої (Інни Пустовіт) права як виборця".

В адміністративному позові зазначається, що Управління ДМС у Чернівецькій області листом від 6 листопада на ухвалу Шевченківського районного суду м. Чернівці повідомило, що Ленінським РВ УМВСУ в Чернівецькій області 11 липня 2000 року сформовано та видано паспорт громадянина України СафтенкУ Юлії Костянтинівні… А 24 жовтня 2015 року Шевченківським РВ у м. Чернівці УДМС у Чернівецькій області на підставі свідоцтва про зміну прізвища з СафтенкУ, оформлено та видано паспорт громадянина України СафтенкО Юлії Костянтинівні.

В позивній заяві позивач просив скасувати затвердження міською комісією черговості кандидатів у депутати від Народного контролю, які отримали право на участь у розподілі депутатських мандатів, у частині Юлії Сафтенко.

10 листопада Чернівецький окружний адміністративний суд у складі суддів Ігоря Маренича, Олександра Лелюка та Георгія Спіжавки постановив в задоволені адміністративного позову відмовити повністю та стягнути з позивача Інни Пустовіт судовий збір до Державного бюджету України у розмірі 974,40 гривень. 

У рішенні суду йдеться, що "оскаржувані Інною Пустовіт рішення, прийняті Чернівецькою міською виборчою комісією Чернівецької області, фактично не порушують її права, свободи та інтереси як виборця. Тобто в даному випадку особисті виборчі права позивача як виборця оскаржуваними ним рішеннями виборчої комісії не порушуються". Суд вирішив, що Чернівецька міська виборча комісія Чернівецької області діяла на підставі, у межах повноваження та у спосіб передбачені законом, а заявлені позовні вимоги є "безпідставними та необґрунтованими, а тому задоволенню не підлягають". Позивач має два дні на оскарження рішення в апеляційному суді.

1


КОМЕНТАРІ (4)

шахрайка з кримінальною справою яка підробляє документи на пару з мусорами , а ще зрікається коріння і прізвища чоловіка і дітей, то і є лице партії Народний контроль. Клоуни в цирку придурків   злодіїв  і шахраїв.

це ЗАТ під назвою партія народний контроль ВЖЕ НІКОЛИ В ЧЕРНІВЦЯХ НЕ ВІДМИЄТЬСЯ ВІД ШАХРАЙСТВА І КРИМІНАЛУ! 

І яка людям різниця НА КОРУМПОВАНІ ПРОДАЖНІ СУДИ ДЕ СУДИЛИЩА ЗА БАБЛО І ПО ЗВІНКУ ВЛАДИ))))))))

avatar

Денис

11 листопада 2015 10:40

Боже, скільки емоцій у Дениса! Особисто я радий, що Сафтенко буде в міській раді, Сподіваюсь на її принциповість стосовно недобитих регіоналів з "рідного міста" і їх замаскованих поплічників, що пройшли в списках "Самопомочі", "Солідарності" і т. д.   

avatar

Кирило

11 листопада 2015 10:48

може в людей і емоції є,бо від вас шахраїв народ вже мутить. А от в тебе юля-що наче то-Кирил совісті нема як порядності.Шахрайка і пліткарка.Осуд неминучий і ганьба кожної сесії якщо апеляція лишить рішення в силі.Про кримінальну твою справу юля-Кирил так говорити нема про що, кінец ясний. Від таких юль_Кирилів ховати треба документи в міськраді бо підробляти і шахраювати вмієш.І як не погребувала прізвищем чоловіка і дітей та власним походженням , то треба іншим депутатам добре слідкувати за документами. Позорище яке!

avatar

Юлі-Кирилу

11 листопада 2015 14:57

       Сафтенку, якобы, официально поменяла свой паспорт в связи с изменением своей фамилии, НО, тогда, каким образом, -

1.  У неё оказалось два паспорта с разными фамилиями (СафтенкО и СафтенкУ)?!

2.  Каким образом, эти два разных паспорта имеют один и тот же номер, и одну и туже серию?!

3.  При замене паспорта, предыдущий изымают (в обязательном порядке!), что предотвращает разные махинации в разных сферах жизнедеятельности гражданина!

НАЛИЦО СОВЕРШЕНО ДВА УГОЛОВНЫХ ПРАВОНАРУШЕНИЯ:

1.  Подделка официального документа (ч.1 ст. 358 УКУ).

2.  Использование (махинация) поддельного документа.

     И мой репост предыдущего комментария -

Стаття 358. Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чивикористання підроблених документів, печаток, штампів

1. Підроблення посвідчення або іншого офіційного документа, який видається чи посвідчується підприємством, установою, організацією, громадянином-підприємцем, приватним нотаріусом, аудитором чи іншою особою, яка має право видавати чи посвідчувати такі документи, і який надає права або звільняє від обов'язків, з метою використання його підроблювачем чи іншою особою або збут такого документа, а також виготовлення підроблених печаток, штампів чи бланків підприємств, установ чи організацій незалежно від форми власності, інших офіційних печаток, штампів чи бланків з тією самою метою або їх збут -

караються штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадянабо арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Примечание: необлагаемый минимум доходов граждан в уголовных производствах на сегодняшний день составляет 609 гривен. 100х609=60900 (шестьдесят тысяч девятьсот гривен!).

Сафтенку накануне выборов подделала свой паспорт (изменила в нём свою фамилию на Сафтенко), с целью скрыть свою румынскую национальность и для общественности представлять себя в роли ПАТРИОТКИ-УКРАИНКИ.

Сначала ТВК, по данной подделке паспорта, направил материалы для разбирательства в милицию. А несколько позже административный окружной суд по данному делу принял отдельную ухвалу и направил её в прокуратуру и милицию. Скорей всего, данные сведения уже внесены в ЕРДР и открыто уголовное производство по ч. 1 ст. 358 УКУ. Где-то, через месяц Сафтенку будет объявлено подозрение, а затем, следователь направит обвинительный акт в суд.

          4.  Використання завідомо підробленого документа -

карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Даже, если мера ответственности судом будет назначена в виде штрафа, то, всё равно, у Сафтенку будет судимость за совершение уголовного преступления и, таким образом, сразу же после вступления в законную (юридическую) силу судебного решения она на основании Закона о местных выборах тут же будет лишена депутатского мандата. И не сможет балотироваться в любой орган власти до погашения судимости (как минимум, лет 5!).

Примечание:  на данный момент уже известно, что в отношении гр-ки Сафтенко Ю. К. открыто уголовное производство по ч.4 ст. 358 УКУ.

Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина, журналист.  

 095-474-37-54                 [email protected] 

avatar

Геннадий, Черновцы

12 листопада 2015 08:30