Суд повернув 64 тисячі доларів одному з фігурантів провадження у справі передачі «Брусниці»

Суд повернув 64 тисячі доларів одному з фігурантів провадження у справі передачі «Брусниці»

03.12.2019, 14:33

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду частково зняла арешт з майна, яке вилучили під час обшуків на підприємстві «БАТ-ЦЕНТР». Повернули 64 тисячі доларів та роутер.

В ухвалі суду йдеться про те, що 16 жовтня детективи НАБУ обшукали робоче місце одного з фігурантів кримінального провадження. Згідно з інформацією  джерел UA: Буковина, обшуки проводили на робочому місці підприємця Юрія Кушніра.

ТОВ «БАТ-ЦЕНТР» розташований у Чернівцях на вулиці Південно-Кільцевій, 51 А. Власником цієї фірми є Дорел Пентелейчук, згідно з даними Міністерства юстиції. За цією ж адресою зареєстрований ТОВ «Буковинський оздоровчий комплекс «Брусниця». Цьому підприємству обласна рада передала в оренду на 49 років санаторій «Брусниця». Власниками компанії є Марія Кушнір та Людмила Кушнір.

Згідно з ухвалою суду, НАБУ підозрює голову облради Івана Мунтяна в отриманні хабара за передачу санаторію в оренду. Водночас Іван Мунтян каже, його віддали в оренду через конкурс. На нього подалось тільки одне підприємство – ТОВ «Буковинський оздоровчий комплекс «Брусниця». Заявку на участь подали 8 серпня. За даними порталу Youcontrol, «Буковинський оздоровчий комплекс «Брусниця» заснували за два дні до цього – 6 серпня.

Джерело: UA: Буковина

1