Суд над Біликом знову не відбувся

Суд над Біликом знову не відбувся

14.09.2020, 15:53

Судове засідання у справі №727/766/18 про підкуп виборців Ростиславом Біликом, призначено на 14 вересня 10: 00, не відбулося.

Дата судового засідання, була зазначена на офіційному веб-порталу Судової влади України, - повідомляє ОПОРА Чернівці.

Проте, присутніх в суді представників громадськості та журналістів було повідомлено, що суддя Галичанський О.І., який є головуючим у цій справі, перебуває у відпустці.

В такому випадку, було б правильним, якщо б дані офіційного веб-порталу Судової влади України відображали достовірну інформацію про дату судового засідання у цій справі.

Нагадаємо, що 7 серпня у справі Білика було допитано двох свідків, колишніх студентів ЧНУ, також прокурор подав до суду клопотання про виклик у судове засідання ще трьох свідків, шляхом надсилання їм повісток. Суд ухвалив: задовольнити клопотання прокурора, оголосити у справі перерву для подальшого виклику свідків.

Загалом у вказаній справі було допитано 5 свідків (поміж них, одного ключового*).

Дата наступного засідання поки невідома.

*Довідково:

09 листопада 2015 року Шевченківським районним судом м. Чернівці постановлено Вирок ( http://reyestr.court.gov.ua/Review/53305544 ) у кримінальній справі №727/8656/15-к, визнано винними за ст. 160 ч. 4 КК України Будзінського П.В., Марчиху Н.В., Вонса І.М., затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між обвинуваченими та прокурором, призначено вказаним особам узгоджену сторонами міру покарання за ст. 160 ч. 4 КК України , із застосуванням ст. 69 КК України , у виді 3 (трьох) років позбавлення волі та на підставі ст. 75 КК України звільнено таких осіб від відбування покарання з випробуванням, якщо вони на протязі 1 (одного) річного іспитового строку не вчинять нового злочину.

У вказаному Вироку зазначено, що в період часу з 22.10.2015 р. по 25.10.2015 р., обвинувачені діючи за вказівкою особи, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, згідно своєї ролі, вчинили дії направлені на підкуп виборців, які полягали в підшуковуванні осіб, згідних за винагороду в сумі 350 грн., незалежного від фактичного волевиявлення, проголосувати за конкретного кандидата в депутати до Чернівецької міської ради, матеріали відносно якого виділені в окреме провадження, та роз’яснюючи вказаним особам, що винагороду вони отримають після надання підтверджуючих фотознімків паспорта і бюлетеня з відміткою підтвердження віддання голосу за даного кандидата.

Угоди про визнання винуватості було укладено на тих умовах, що обвинувачені Будзінський П.В., Марчиха Н.В., Вонс І.М. повністю визнають свою винуватість у зазначеному вище діянні і зобов'язуються визнати беззастережно обвинувачення в обсязі підозри у судовому провадженні. Також, 25.03.2020р. було допитано (в якості свідка) в судовому засіданні у справі Білика одного із вказаних вище осіб, в результаті чого, останнім було повідомлено, що після ДТП, він не пам’ятає обставин справи і не пам’ятає за що був засуджений.

1