Стихійниий ринок на Зеленій і два незареєстрованих кафе перевірить змішана комісія, до того, як хтось отруїться

Стихійниий ринок на Зеленій і два незареєстрованих кафе перевірить змішана комісія, до того, як хтось отруїться

26.08.2017, 07:09

Ще на початку року ми розповідали про те, як ангар на вулиці Зеленій, де стихійні торговці продають харчі просто з землі, обростає зручностями. Там облаштували 2 кафе, про які у Держпродспоживслужбі ні слухом, ні духом. В одному із закладів вас і нагодують, і оковитої наллють, бо ніби мають ліцензію. Та цього замало, бо ж закон вимагає ще й наявності касового апарату. А його у кафе немає.

До того ж і з санітарними нормами не усе було гаразд – у працівників відсутні медичні книжки.

Та у Держпродспоживслужбі кажуть, цих закладів ніби й не існує. Бо ж відомостей про них не будо ані півроку тому, ані зараз. Вони незареєстровані. А отже, й працюють незаконно.

- Ніхто з суб’єктів господарювання не звертався, вони не зареєстровані як потужність. Не було скарг від мешканців, від пересічних громадян, споживачів, - повідомила Наталія Проданик, начальниця відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби м. Чернівці.

Та перевірити їх не можуть.

- Запроваджений мораторій на перевірки на проведення планових заходів, - пояснила Наталія Проданик, начальниця відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби м. Чернівці.

І перевірити такі заклади зможуть лише після того, як хтось отруїться. І звернеться з проханням про перевірку. Та аби контролюючі органи таки звернули увагу на незаконні кафе, у яких торгують підакцизними товарами, один із буковинських нардепів Максим Бурбак, звернувся до Державної фіскальної служби, аби вона перевірила, чому без наявного касового апарату у кафе продають алкоголь. У відомстві відповіли, що перевірку готують.

- З метою відпрацювання одержаної від вас інформації та в межах своєї компетенції ГУ ДФС у Чернівецькій області направило листи до Чернівецької міської ради, Чернівецького відділу поліції ГУНП та Управління патрульної поліції в місті Чернівці для надання пропозицій щодо здійснення спільних контрольних заходів стосовно стихійного ринку на вулиці Зеленій, - йдеться у повідомленні.  

1