Стихія наробила великої біди у Кам’янці на Глибоччині (ФОТОРЕПОРТАЖ) Оновлено о 22.30

Стихія наробила великої біди у Кам’янці на Глибоччині (ФОТОРЕПОРТАЖ) Оновлено о 22.30

20.06.2016, 20:24

Про це повідомив голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян

- Сильний вітер з дощем пошкодив багато приватних будинків і господарських споруд, зірвав дахи та лінії електропередачі, повалив дерева, понищив огорожі та майже всю городину. Масштаб руйнувань важко уявити.

Поінформував про це телефоном голову ОДА Олександра Фищука та першого заступника голови ОДА Володимира Куліша, який виїхав на місце, щоб оцінити розмір завданих стихією збитків.

Разом з депутатом обласної ради Валерієм Грижуком, який від самого ранку допомагає постраждалим сім’ям долати наслідки буревію, здійснив об’їзд села, оглянув споруди, що зазнали руйнування, поспілкувався з людьми. Оперативно зв’язався з представниками РЕМу та обласним керівництвом ДСНС – обіцяють до вечора відновити енергопостачання села.

Найприкріше, що постраждали оселі та господарства літніх людей та людей з особливими потребами. Їм потрібно допомогти першочергово.

Згодом голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян разом з головою обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Володимиром Кулішем провів першу оперативну нараду за участю народного депутата України Григорія Тіміша, голови Глибоцької районної ради Петра Панчука та депутата обласної ради Валерія Грижука.

- Визначили першочергові кроки з ліквідації наслідків стихії на Глибочині. Роботи не на один день, збитки, завдані негодою, значні, - повідомив Іван Мунтян

Деякі подобиці розгулу стихії на Глибоччині повідомив також народний депутат України Григорій Тіміш

В ніч з 19 го на 20 те червня стихія наробила багато лиха в Чернівецький області. Зірвані дахи, пошкоджено лінії електропередач, повалені дерева, пошкоджені мости і розмиті дороги. Найбільше постраждало село Кам'янка Глибоцького району,.Разом з керівництвом області та Глибоцького району зробили об'їзд , за попереднім підрахунком більше 130 господарств залишилося без покрівлі, виведено з ладу кілометри ліній електропередач, два мости вже потребують капітального втручання. Створено штаб з ліквідації стихійного лиха, в селі працювало 5 бригад Глибоцького РЕМ, МНС, інжинери , кошторисники , депутати сільради складали дефектні акти, громада села активно допомогає постраждалим. З резервних фондів району і області виділятимуться кошти постраждалим, після остаточної оцінки відчуваю що потрібна буде підтримка з державних фондів. В епіцентрі буревію опинилися також Топорівка і Новоселиця , частина Садгори, Сучевени, де також потрібно втручання влади і допомога.

1