Створення опорних шкіл неодмінно спричинить звільнення вчителів

Створення опорних шкіл неодмінно спричинить звільнення вчителів

20.03.2016, 17:07

- У кожній із трьох громад буде по одній опорній школі. Навколо неї об`єднаються інші - філії. Поки, кажуть, у підпорядкованих закладах будуть заступники, а все керівництво сконцентрується в опорних школах. Тобто там буде директор, а в інших – завідуючі філіями, - розповідає голова Чернівецької обласної профспілки працівників освіти і науки Володимир Дудчак. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Буковині влаштують змагання серед шкіл: ті, які визнають опорними, отримають з бюджету 5,5 мільйонів гривень

- Ніхто з учителів це не сприймає з великим захопленням. Ця реформа стосується всіх освітян, і зачепить кожного. Адже, наприклад, в опорній школі повинні викладати кращі вчителі. Зрозуміло, частково доведеться змінити персонал. З однієї школи працівника можуть «перекинути» до іншої, когось звільнять, хтось піде за власним бажанням. Потрібно це враховувати. Та поки що це все балачки. Конкретики немає, хоча планують відкрити їх до 1 вересня. До того часу треба видати накази про утворення шкіл, попереджувати людей, якщо їх будуть звільнювати. Та й умови треба зробити відповідні, під`їзд до шкіл. Не можуть же дитину везти автобусом на інший кінець району.  А ось що із харчуванням буде у таких опорних школах? Багато непродуманого є. Ми не знаємо, як має бути. Років 10 тому школи реорганізовували, була вся документація, плани. Опорні школи тоді створювали добровільно за рішенням громади і влади. Але через брак грошей це призупинилося. Нині все відбувається примусово, - вважає В. Дудчак.

Яна МАРІЯНЧУК

Джерело: http://vidido.ua/

1


КОМЕНТАРІ (3)

До опорних шкіл дітей та вчителів будуть підвозити фірами.

avatar

Дон Педрос

20 березня 2016 15:40

Пане Дудчак, ви не розповідайте казочки людям, а згідно Закону дійте і захищайте інтереси вчителів, учнів, батьків. Ви живете за рахунокк внесків вчителів, то ж і відстюйте їх інтереси, а не попаді.

avatar

Юрій

21 березня 2016 09:35

Шановний  пане голова профспілки працівників освіти і науки В. Дубчак чи щирим серцем ви вірити  в проек про опорні школи живучи в Україні і будучи свідком про величезну корупцію чиновників нашої держави. Чому ви не піднімаєте питання про працевлаштування багатьох вчителів які випускають ВУЗиБ чому ви не захищаєте вчителів які після впровадження цього проекту залишаються без роботи. Наша держава лише все закриває, але нічого не відкриває (фабрики, заводи).Так і поступово закрию,ть ,школи. І ваша посада  зобовязує вас стати на захист вчителів . Запропонуйте  Міністерству освіти інший проект який би був на благо жителям сільської місцевості, малих міст, вчителів ,дітей. Томущо у нашої держави спочатку (на папері) є гроші а потім нема і виживайте самі.

avatar

олена

26 травня 2016 23:25