Студенти медичного факультету розповіли чернівчанам, як уберегтись від грипу

Студенти медичного факультету розповіли чернівчанам, як уберегтись від грипу

26.01.2016, 15:27

На середину січня 2016 року у більшості регіонів України захворюваність на грип та інші ГРВЗ перевищила епідемічний поріг. Від ускладнень грипу померло більше 70 осіб. Турбуючись за своє здоров’я та здоров’я своїх близьких, багатьох жителів нашого міста цікавлять питання: Як відбувається зараження грипом? Як розпізнати цю недугу? Як вберегтися від зараження?

Саме з відповідями на ці питання 25.01. 2016 року студенти медичного факультету № 4 БДМУ за підтримки кафедр інфекційних хвороб та епідеміології (в.о. зав. кафедри, доц. Рандюк Ю.О.), педіатрії та медичної генетики (зав. кафедри, проф. Сокольник С.В.) в ТРК «Depot» провели просвітницьку акцію «Як вберегтись від грипу».

Студенти розповідали відвідувачам центру про шляхи зараження грипом, основні клінічні прояви цієї недуги, а також давали поради, як запобігти зараженню цією інфекцією. Відвідувачам та працівникам торгово-розважального центру були роздані інформаційні листівки з інформацією про грип.

Тематика акції викликала жвавий інтерес з боку відвідувачів та працівників ТРК «Depot», вони активно цікавилися різними аспектами поширення та клінічного перебігу грипу, його ускладненнями, тактикою ведення хворих і, особливо, профілактикою вказаної недуги.

Адже профілактика захворювань – краще, ніж лікування, а якщо здорова нація – то здорова і країна.

1