Стараннями лісівників УПЦ Московського патріархату отримала ще одну капличку на Буковині

Стараннями лісівників УПЦ Московського патріархату отримала ще одну капличку на Буковині

17.07.2017, 16:33

                      Капличка на перехресті  доріг

    У наших лісівників завжди вистачає турбот: зелені насадження охороняти та захищати, заготовляти деревину та дбати про створення нових лісових екультур.

Та попри виробничі турботи працівники Вашківецького лісництва знайшли час і кошти та спорудили капличку на перехресті лісових доріг. Ініціатором цієї доброї справи став лісничий Микола Дмитрюк, а також майстри. У стислі строки з Божою поміччю вдалося зробити таку добру справу. Саме з Божою допомогою, бо, як відомо, марно трудиться будівничий, якщо дому не будує Господь. А Господь довіряє таку справу, як будівництво Божих храмів, тільки добрим і мудрим людям.  Наші лісівники є саме такими.

   Нині, коли капличка виблискує на сонці куполами, хочеться щиро подякувати усім, хто брав участь у будівництві, зокрема майстрам лісництва Дмитру та Петру Дячукам, Юрію Лінському, Михайлу Гнатишину, Ярославу Олійнику, Петру Теслицькому, робітникам Миколі Попадюку, Олексію Шандру, Миколі Маньковському, Юрію Аронцю  і, звичайно, лісничому Миколі Дмитрюку. Значну допомогу у будівництві надали директор місцевого цегельного заводу депутат районної Ради Микола Зав’ялець та приватний підприємець Микола Опаєць, за що їм теж щира вдячність.

    І ось в день Святих апостолів Петра і Павла зібралися працівники лісництва, лісмисливгоспу та навколишніх сіл, щоб урочисто освятити новобудову. Чимало з них пожертвували у капличку ікони та вишиті рушники. Настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці с. Карапчів о. Георгій відслужив службу Божу та окропив пожертву свяченою водою. Виголошуючи проповідь, він високо оцінив труди та пожертви, вкладені у будівництво каплички та сказав про те , що люди споруджують духовні обителі, аби воздати хвалу Богові, помолитися за благополуччя та попросити у Всевишнього прощення. Сама ж  святиня покликана пробуджувати в людських серцях віру у Бога, щоб ми не лише визнавали його існування, а й відчували Господнє піклування про кожну людину.

    Зараз, у ці чудові літні дні, чимало відпочивальників та любителів «тихого» полювання вирушають до лісу. І ось тут, на перехресті доріг, вони матимуть змогу зайти до каплички та щиро помолитися Богу. Ми  ж  повинні пам’ятати, що усю цю навколишню красу створив нам сам Господь, і ми маємо її оберігати.

   Тож нехай це місце стане пристановищем Віри, Надії та Любові до Бога та ближнього.

 Прес – служба Берегометського ДЛМГ

1