Міністр Квіташвілі розпочав люстраційну перевірку колишнього регіонала Ігоря Шкробанця

Міністр Квіташвілі розпочав люстраційну перевірку колишнього регіонала Ігоря Шкробанця

04.04.2015, 01:08

Про це повідомояється на офіційному сайті МОЗ України. Нагадаємо, міністерство охорони здоров'я розпочало масштабну реорганізацію роботи, заявив в п'ятницю, 3 квітня,  глава відомства Олександр Квіташвілі на брифінгу в "Українському кризовому медіа-центрі". В першу чергу, міністр повідомив про переформатування кадрового складу. За його словами, напередодні він звільнив глав всіх департаментів міністерства. 

Ігор Шкробанець тривалий час очолював управління і департамент охорони здоров`я, з ПР вийшов тільки після розстрілу Майдану. Після Революції Гідності депутат обласної ради від Партії регіонів і екс-начальник департаменту охорони здоров`я Чернівецької області Ігор Шкробанець пішов на підвищення - його призначили Т.В.О.  гендиректора Державного підприємства «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шкробанець вимагає від лікарів стежити за Каспруком, бо того ніби шукає СБУ

«Ви були першим заступником голови облосередку партії регіонів і регіоналом з 2000 року? ви агітували через підвідомчі ЗМІ за регіоналів? ви тільки після розстрілу Майдану вийшли з партії? були начальником департаменту охорони здоров’я за часів Януковича? Тоді вам пряма дорога на високу посаду в міністерстві охорони здоров’я України!», - написала у Facebook чернівецька активістка Надія Бабинська.

До міністра охорони здоров’я була подана ціла низка звернень щодо призначення Ігоря Шкробанця тимчасово виконуючим обов’язки генерального директора Державного підприємства "Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України". Про це повідомляв народний депутат Іван Рибак.

- Подана низка депутатських звернень до міністра охорони здоров’я і я думаю, що це кадрове питання буде вирішено, - зазначив Іван Рибак.

Нардеп Тіміш застерігає від співпраці з «запеклими регіоналами»: ці люди збережуть корупційні правила, які привели Україну в те місце, де вона є

Про це народний депутат України написав пост "ЗА ЩО БОРОЛИСЯ?" на своїй сторінці у ФБ. Він радить Шкробанцю самому написати заяву на звільнення і не доводити людей до гріха.

"ЗА ЩО БОРОЛИСЯ? 

Моя позиція,щодо призначення деяких одіозних представників Партії Регіонів у нову конфігурацію влади. Зокрема, щодо Ігора Шкробанця, одного з «ідейних регіоналів» Буковини, який зараз виконує обов’язки генерального директора державного експертного центру МОЗ України .

Рівно через рік після революції гідності ми стали на порозі тихої контр-революції і реваншу «регіоналів». Чи маємо ми, новообрані депутати безучасно стояти осторонь нової «кадрової політики» ? Ні! Якщо зараз не втручатися в ці процеси то ми отримаємо «в подарунок» незадоволення людей, а найголовніше – прямих ворогів змін та реформ у виконавчій владі, які будуть радіти кожній невдачі ментально чужим їм Уряду і Президента. Ці люди збережуть корупційні правила гри, які привели Україну в те місце де вона є сьогодні. Питання стоїть так – або ми люструємо «запеклих регіоналів» по закону та по-справедливості, або завтра люструють нас всіх разом з ними. Люди не будуть розбиратися в кольорі партійного квитка і питати про наявність чи відсутність недоторканості. Я пропоную наступний варіант подальших подій:

1) Шкробанець сам пише заяву на звільнення і щасливо йде.

2) Якщо сам не додумається – громадськості і депутатом звертатися до всіх осіб, які можуть прямо вплинути на його звільнення, аж до самого факту відставки. 

3) Якщо це не допоможе, зібратися з цього питання і звернутися з вимогою звільнити від всіх демократичних депутатів Буковини, які точно знають хто такий Шкробанець і як то кажуть, чим він дихає.

4) Якщо це не допоможе - поставити перед майбутнім кандидатом на посаду міністра охорони здоров’я умову за якої голоси депутатів Буковини за його кандидатуру прямо залежатимуть від звільнення цього одіозного регіонала . 

Для того,щоб це сталося потрібен постійний громадський тиск буковинської спільноти на всіх депутатів ВР від Чернівецької області та обласні партійні організації. Я зі своєї сторони зроблю все, щоб ситуація не дійшла до крайнощів. У разі, якщо не буде однозначного реагування- громадські активісти можуть позичити в столиці десь один чи декілька сміттєвих баків... Але надіюсь до цього не дійде. Після революції гідності в країні є справедливість, яка торжествуватиме в любому випадку. Просто не треба доводити народ до крайнощів. Шкробанцю краще самому написати заяву і не доводити людей до гріха. 

І на кінець є ще декілька питань,які турбують мене найбільше. Як такі люди, як Шкробанець опиняються на цих ключових посадах ? Хто його туди рекомендував і призначав ? Чому відбувається призначення «регіоналів» у нову владу? Відповідь на це питання варто шукати і нам депутатам, і буковинській громадськості".

ГО «Автомайдан-Чернівці» також зверталася до Міністра охорони здоров’я Олександра Квіташвілі з проханням встановити можливість та доречність перебування Ігоря Шкробанця на посаді Генерального директора Державного підприємства “Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України” та розглянути можливість звільнення Шкробанця І.Д. з цієї посади.

«Автомайдан» просить пана Квіташвілі взяти до уваги те, що свого часу Ігор Шкробанець перебував в лавах Партії регіонів (http://www.rudenko.kiev.ua/parties/pru050707) та всіляко підтримував злочинний режим Януковича і його прибічників (http://bukinfo.com.ua/show/news?lid=20926). Окрім того, Ігор Шкробанець займав посаду директора Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення Чернівецької облдержадміністрації саме за часів правління Януковича та його поплічника Папієва (http://molbuk.ua/persons/59282-shkrobanec-gor-dmitrovich.html).

«Автомайдан» закликає громадські організації Буковини долучитися до звернення, щоб не допустити до влади слуг кривавого режиму, який призвів до розстрілу мирних людей. 

1


КОМЕНТАРІ (12)

Подобається(( як прикриваються всі нинішні революцією гідності. Яка, панове, гідність у жебраків, в яких ви перетворили все населення країни?!

avatar

Негідно

03 квітня 2015 22:33

Грузина-історика геть з міністерства... Грузин займись мацоні і сулугурі... Аптеки перетворились на ювелірні магазини, по цінам... Люстратор хрєнов... Дома тебе дуже чекають...

avatar

БУКОВИНЦІ

03 квітня 2015 23:46

 Згідно декларації  все майно переписано на сім"ю.  Душі небесної сотні дивляться на нас з небес і просять на забувати того що сталося. Всі хто перебував в тій клятій партії є злочинцями. Їм не може бути прощення. 

avatar

володимир

04 квітня 2015 08:58

Але ж і "велике майно" - квартира на 80 квадратів((((

Сім’ї згадуваної сотні отримали не гірші

avatar

Заздріснику-володимиру

04 квітня 2015 09:20

Цікаві часи настали. Все перевернулося. Всіх грамотних, з великим досвідом фахівців утискають.

А що далі..............? Подумйте!

P.S. не спекулюйте Небесною Сотнею-це гріх.

avatar

Андрій Петрович

04 квітня 2015 10:45

Всі лікарі області бажають Ігору Дмитровичу успіху!!! Він прогресивна, грамотна та людина з досвідом. Нам зараз, в ці тяжкі часи, конче не вистачає таких фахівців в Країні!

Слава Україні! Героям слава!

avatar

МЕДИЧНА ГРОМАДА ОБЛАСТІ

04 квітня 2015 11:56

Колись був на лекціях Шкробанця. Дуже цікаві особливо з практичної сторони. Він вміє про складні речі доступно та просто говорити и доводити до студентів. Ми віримо, що в нього все складеться добре. 

А люстрацію він пройде спокійно. Студенство за Шкробанця. Нам є на кого рівнятись. Дякуємо вам, пане Шкробанець.

avatar

Студент

04 квітня 2015 12:01

Нам говорили о проф. шкробанце. у нас нет к нему претензий. бошльше претензий к тем, кто пишет на него, как ни странно, но пишут бывшие ярые коммунитсы, всякая маразматичная алкашня, бандюки, коррупционеры, на которые ничего в этой жизни не сделали и на них места уже для печатей и которых надо самих люстрировать. 

avatar

Люстратор всем

04 квітня 2015 12:11

доброго дня і з святом єврейської пасхи. пам"ятаю при шкробанце дуже багато відкривалось сільських амбулаторій и центрів кожен місяць по несколько закладов. за це йому дякує сільська громада та сільська медицина. ми часто бычили його по телебаченню ы вын приъжав в села. всы його поважають. люстрируйте когось другого а шкробанця не трогайте. нехай в эти дни придет разум в головы темных людей.

avatar

cімейний лікар глибока

04 квітня 2015 12:31

Знову і знову Шкробанець. Кому заважає? Чмя заказуха? Людина що, відмовляється від люстрації? Він що, когось вбив? Підіть спитайте в Департамент як згадують про нього фахівці, не "кухарки", які прагнуть правити бал. Спокійно пішов, ніеому не заважав робити краще. Заздрощі до професіонала від непрофесіоналів та бездарей. Дуже показово, коли гноблять у піст, одразу зрозуміло яка сила, не Божа точно.

avatar

Заздрисникам

04 квітня 2015 14:53

Паскудна ти людина , володя...

Всі вже побачили "завоювання" революції...

avatar

Чернівчанин

04 квітня 2015 22:48

Если вдруг вы стали для кого-то плохим, значит много хорошего было сделано для этого человека!!! (Фаина Раневская). Это лишь маленькое подтверждение благих, великих и общественно-полезных дел И.Д. Шкробанца! Спасибо Вам большое!!!

Э
С сайтаhttp://www.inpearls.ru/    

avatar

Правда жизни

04 квітня 2015 23:15