Сторожинецький та Хотинський лісгоспи не будуть передавати в концесію найбільшій в Європі компанії лісозаготівельнику, - Іван Рибак

Сторожинецький та Хотинський лісгоспи не будуть передавати в концесію найбільшій в Європі компанії лісозаготівельнику, - Іван Рибак

26.09.2018, 15:19

Транснаціональні корпорації поставили собі за мету знищити лісову галузь України та взяти її під контроль через використання інструменту концесії.

 Таку думку висловив народний депутат України Іван Рибак

Про недопущення прихованої приватизації українських лісів, збереження десятків тисяч робочих місць у галузі, профільну освіту та податкові стандарти  говорили на IV з`їзді лісівників України.

- Працівники лісового господарства стурбовані через нинішній розвиток подій. Протягом останнього тижня у засобах масової інформації розповсюджують неправдиві повідомлення з метою штучно створити навколо галузі негативне інформаційне поле, - розповів Іван Рибак

- Зокрема, позавчора ввечері у мережі інтернет було опубліковано матеріал про нібито плани Держлісагенства передати в концесію 5-ти українських лісгоспів найбільшій в Європі компанії лісозаготівельнику, серед яких Сторожинецький та Хотинський лісгоспи, що знаходяться на території Чернівецької області. Проте сьогодні на з`їзді виконуючий обов`язки голови Держлісагенства Володимир Бондар чітко заявив, що дана інформація є фейком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільшій в Європі компанії можуть передати в концесію 5 українських лісгоспів, в тому числі Сторожинецький та Хотинський

- Хочу зазначити, що у цьому питанні у нас із керівництвом Держлісагенства єдина принципова позиція: український ліс повинен залишатися в руках нашої держави. Ніякої прихованої приватизації та деребану лісу не буде! Держава повинна зберегти монополію в українських лісах, а лісопродукції повинні випускати українські підприємства, сплачуючи податки та створюючи робочі місця з гідною заробітною платнею тут, в Україні.

- Наголошую, незважаючи на фейкові інформаційні повідомлення в мережі інтернет та по телебаченню, в яких показують голі гірські хребти десь в Латинській Америці та видають їх нам за Карпатські, ми не віддамо в управління іноземцям наше національне багатство - українські ліси! - запевнив Іван Рибак. 

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д Ivan Rybak.

ДОВІДКОВО: 

З 25 по 28 вересня в Києві проходить 17-та Міжнародна виставка LISDEREVMASH, яка вважається головною подією галузі лісового господарства та деревообробки. У Міжнародному виставковому центрі понад 150 компаній з 17 країн світу представили до уваги відвідувачів спецтехніку, обладнання, інструменти та комплектуючі.

Так як цього року З`їзд лісівників України відбувся в рамках проведення виставки, народний депутат України Іван Рибак разом із колегами  відвідали представлені стенди та поспілкувалися з учасниками заходу. Приємно бачити, що серед представлених на експозиції компаній, значну частину рішень для лісової та деревообробної галузей пропонують саме українські виробники, яким також є чим здивувати.

1