Сторожинеччина і польська гміна Андрихув стали партнерами

Сторожинеччина і польська гміна Андрихув стали партнерами

19.02.2016, 10:39

Лист про наміри партнерської співпраці поміж Сторожинецьким районом та гміною Андрихув  підписали у Польщі голова Сторожинецької РДА Ярослав Бартош та бурмістр Андрихува Томаш Жак. Як повідомляє прес-служба облпарторганізації ВО «Батьківщина», лист про наміри підписаний під час візиту офіційної делегації від Підгір’я на чолі з «батьківщинівцем» Ярославом Бартошем, за участі депутата облради від ВО «Батьківщина» Світлани Фочук, депутатів місцевих рад та сільських голів до Польщі.

Візит відбувся на запрошення бурмістра гміни Андрихув Томаша Жака у рамках налагодження партнерських стосунків міжтериторіально-адміністративними одиницями двох країн. Під час візиту українська делегація ознайомилася із життям гміни, сторони обмінялися досвідом у питаннях децентралізації державної влади, розвитку виробництва, туризму та функціонування соціальної сфери.

Посадовці й депутати відвідали підприємство водопостачання і водовідведення, виробничі підприємства, початкову школу та гімназію, пожежно-рятувальну частину і туристично-рекреаційні об’єкти.

За словами Ярослава Бартоша, підписання вказаного Листа – це лише перший крок. Згодом планується укласти угоду про співпрацю між Сторожинецьким районом та гміною Андрихув, яка дасть можливість залучати Сторожинецький район до проектів Європейського Союзу.

«Це історичний момент для Сторожинеччини, – зазначив Ярослав Бартош під час підписання Листа про наміри співпраці. – Відсьогодні на наших теренах ми втілюватимемо нову філософію державного управління, взірцем якої для нас слугує Андрихув та діяльність його очільників».

Водночас у рамках візиту Ярослав Бартош провів зустріч із Генеральним консулом України в Кракові Олегом Мандюком, під час якої обговорили актуальні питання налагодження міжнародної співпраці між Україною та Польщею.

Дружні стосунки з керівництвом гміни Андрихув започаткували минулого року. Відбулися взаємні відвідини делегацій партнерів, а ужовтні 2015-го Ярослав Бартош взяв участь у засіданні ради гміни Андрихув, під час якої виступив перед тамтешніми депутатами, представивши Сторожинецький район та оголосивши про бажання тісної співпраці із польською гміною. Сторожинець уже має партнерські відносини з польським містом Жгув, громада якого подарувала минулоріч буковинському райцентрові пожежну машину. 

 Прес-служба обласної організації партії ВО "Батьківщина"
1


КОМЕНТАРІ (2)

Підписали голова та бургомістр, а повідомляє, як про особисту заслугу, жулькіна партія .

avatar

Пі...ц

19 лютого 2016 09:44

ну то якби було навпаки, якби держустанова повідомляла про партійні заслуги - була б проблема. А так - всьо ок. Голова, який підписував - партійний, зробив справу, молодець. 

avatar

пі...цу

19 лютого 2016 11:54