Стець порадив Гриценку «не займатися х ..ею» (оновлено)

Стець порадив Гриценку «не займатися х ..ею» (оновлено)

19.02.2013, 21:20

Реплика Михаила Чечетова о том, что депутаты должны ходить в парламент только в костюмах с галстуками, а не в вышиванках, перессорила оппозицию.

На днях "регионал" Михаил Чечетов высказал мнение, что народные депутаты не должны ходить на работу в Верховную Раду в национальных вышиванках, а только в классических костюмах с галстуками.

В ответ сегодня большинство оппозиционных депутатов пришло в парламент в вышиванках. В связи с этим оппозиционный депутат Анатолий Гриценко высказал свое мнение по этому поводу.

"Считаю, что депутаты в вышиванках в зале пленарных заседаний Рады — это смешно, несерьезно, проявление неуважения к законодательному органу. Вы видели американских конгрессменов или сенаторов с лентами на голове с орлиным пером? Разве они меньше патриоты своей страны, чем мы? Австрийских парламентариев, в кожаных шортах и национальной одежде, видели? Форма не компенсирует содержания, а тем более — его отсутствие. Это азы науки философии", — написал он на своей странице в Facebooke.

Неизвестно как в жизни, а в социальной сети однопартийцы высказали Гриценко степень своего уважения. Так, Александр Бригинец написал, что "все больше причин носить вишиванку! Раньше я носил вышиванку из любви к украинской истории, культуре и традиции, потом к этому добавился протест против антиукраинскости Януковича .... Теперь к этому коктейлю добавляется пренебрежение к позиции Чечетова, Журавского и Гриценко".

Анатолий Гриценко вступил в дискуссию и решил ответить дополнительными аргументами:

"Так что для нас главное: форма или содержание? Вышиванка с утра до вечера, прикрывающая часы за $30 000, страусиные туфли на ногах, куртка за $80 000, дорогой Mercedes, охранники вокруг, и голова пустая или еще хуже — с грязными помыслами? Или все-таки соответствующий dress code, когда речь идет о работе в государственном органе, и при этом — твердые жизненные ценности, чистые помыслы и ответственные действия, в интересах народа и страны? Еще раз повторяю: форма не компенсирует содержания, а тем более — его отсутствие. И утверждаю: если оппозиция отличается от власти только вышиванкой — тогда беда. И народу, и стране. Тем более, когда вышиванку вдруг одевают все как один. Не на праздник, а в рабочий день. Даже те, кто никогда ее не носил. Чтобы отличиться. Чем и от кого?"

На заседании фракции «Батькивщина» может быть «бойня» из-за позиции народного депутата фракции Анатолия Гриценко относительно вышиванок в Верховной Раде. Такое мнение высказал народный депутат этой же фракции Юрий Стець. «Я в шоке ... Я понимаю, что нужно всегда быть против, иначе ты просто не интересен, но додуматься до такого .... Думаю на фракции будет бойня», – написал г-н Стець на своей странице в соцсети Facebook.

При этом нардеп дал три совета Анатолию Гриценко. По его словам, г-н Гриценко должен извиниться», «не заниматься х ..ей» и более внятно объяснить свою позицию тем, для кого «вышиванка – это святое», например, родителям самого г-на Стеця.

«Иначе они поднимут его на вилы, при других обстоятельствах, лучше на Тернопольщину не ехать», – заявил Юрий Стець.

При этом он рассказал, что его «отца коммунисты повесили, деда расстреляли , бабушку на 25-ть лет отправили в Сибирь. «Мама там родилась и 8-м лет отсидела вместе с бабушкой», – сообщил нардеп.

Как сообщал НБН, народные депутаты от оппозиционных фракций «Батькивщина» и «Свобода» пришли в Верховную Раду во вторник, 19 февраля, в вышиванках; депутаты от фракции «УДАР» – в красных свитерах с надписью «Голосую лично».

В связи с этим народный депутат («Батькивщина») Анатолий Гриценко заявил, что оппозиционеры, придя в вышиванках, в вышиванках, продемонстрировали неуважение к высшему законодательному органу Украины. Он напомнил о том, что в мировой практике парламентарии разных стран надевают национальные костюмы лишь в выходные дни, но никогда – на работу.

«Форма не компенсирует содержания, а тем более – его отсутствие», – отметил нардеп, добавив, что в его семье «любят и уважают украинскую культуру и украинскую традицию».

При этом нардеп отметил, что в его семье «любят и уважают украинскую культуру и украинскую традицию».

Позафракційний депутат Олександр Доній також обурився заявою члена ВО "Батьківщина" Анатолія Гриценка, який назвав вишиванки в Верховній Раді проявом неповаги до законодавчого органу.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Коли Чечетов чи Журавський висловлюються проти вишиванок – це зрозуміло, бо вони належать до Партії регіонів, тобто партії, де фактично ідеологією є російський націоналізм, себто приниження української культури і вивищення російської. Але коли проти національних вишиваних українських сорочок висловлюється член фракції "Батьківщина" – це не нормально!", - написав Доній.

Він припустив, що Гриценко, який дозволив собі висловитись проти вишиванок у Верховній Раді, мало знає історію українського народу.

"Вишиванка – це і споконвічна культура, і зв'язок поколінь, і символ боротьби! Так, символ боротьби, бо в різні часи одне одягання української вишиванки було викликом Російській імперії або "совітам". Але Гриценкові, мабуть, це не відомо", - написав Доній.

Він додав, що має улюблену сорочку, вишиту учасницею ОУНівського підпілля Ольгою Косовською, яка відсиділа близько 7 років в таборах.

"Для мене її вишиванка – це символ передачі вогню боротьби від одного покоління до іншого. Анатолій Гриценко хоч і старший за мене, але не боровся поруч з нами за Незалежність України. Мовчав тоді. Тому він це не розуміє", - написав Доній.

"Але якщо не розуміє – то нехай хоч краще нині помовчить. Більше шансів буде зійти за українського патріота, аніж за однодумця Чечетових-Журавських", - додав він.

Як відомо, депутати від "Батьківщини" і "Свободи" прийшли до Верховної Ради у вівторок у вишиванках, депутати від УДАРу – у червоних светрах з написом "Голосую особисто".

Депутат від Партії регіонів Ганна Герман прийшла до парламенту в дорогому одязі Chanel.

Раніше нардеп від Партії регіонів Михайло Чечетов заявив, що ходити у вишиванках до парламенту не можна. А згодом "регіонал" Віталій Журавський заявив, що депутати, які прийшли у Верховну Раду у вишиванках, порушують регламент.

Под вечер дискуссия в публичной плоскости загорелась не на шутку, потому что к процессу подключилась "Свобода".

Вице-спикер Рады Руслан Кошулинский подчеркнул, что национальная одежда является священным символом и гордостью для любой нации, которая уважает себя и уважает историю своих предков. "Вышиванка в стенах украинского парламента так же органична, как государственный язык и соблюдение законов", — заявил он.

Не сложно себе представить какое будет продолжение этой истории вне публичной плоскости, но нужно отдать должное Михаилу Чечетову, который на ровном месте рассорил между собой оппозицию и довольно потирает руки. Кроме этого, Чечетов отвлек внимание от проблемы персонального голосования и еще сумел противопоставить ментальность жителей Востока и Запада Украины. Браво маэстро!

Джерело: delo.ua, nbnews.com.ua, та pravda.com.ua

1


КОМЕНТАРІ (11)

avatar

Misha Shmorgun

19 лютого 2013 18:15

avatar

Сергій Воронцов

19 лютого 2013 18:52

avatar

Юрій Чорней

19 лютого 2013 19:21

Всім привіт! Однозначно не сприймаю псевдо патріотів у вишиванках (хабарники. корупціонери і просто злодюги), але з А.С. не погоджуюсь: це наша українська культура і в пику чечетовим та ківаловим потрібно не тільки вишиванку, але й буковинським депутатам (Бурбаку, Федоруку, Фіщуку...бути, як Кобилиця та одіти гачі та постоли. На завтра васупаємо з ним в дискусію. Питання не в вишиванці, а в принципі. І не тільки. Бо араби не нехтують своїм національним. Щодо парламентаріїв США, то культура в них англійська. Щодо Росії, то інтересно би поглядіти на Жириновського в лаптях...Слава Україні!

avatar

Микола Малярчук

19 лютого 2013 21:39

Варто було Глібці залишити на кілька хвилин свого Миколу без нагляду, як він у той самий момент встиг наплести купу словесного хмизу і навішати Федоруку постоли на додачу! Мало того, що нав,язали МТ груповий (тобто фракційний) однострій - боляче було дивитися на гордого Федорука у формі!, так ще й взують його у постоли! Й так вже взули!

avatar

Одна знайома

19 лютого 2013 23:32

Ю.Чорнею - думку висловлюєте слушну, втім не змогли втриматися, щоб трохи не покривити душею. Не зараз, а кожного разу під час спілкування з одним своїм добрим знайомим - натхненником та головним ідеологом проведенням цього соцреалістичного свята в Чернівцях. Чом би Вам, пане Юрію, не сказати тій людині в очі: ти не правий, боістина дорожче! Чом би не нагадати, що і він і всі його родичі, прикриваючись українською національною ідеєю, а вірніше модулюючи та використовуючи її відповідно до свого власного світогляду, будують Україну не для українців, а виключно для себе та своїх нащадків і всіх, хто стоїть на заваді цього будівництва, вважають своїми ворогами?

А щодо влади, то будь-яка влада, повторюю, будь-яка, ще з часів Риму зацікавлена у влаштуванні видовищ такого типу.

 

М.Малярчуку - а може б Ви впику опонентам голим почали ходити? Знаєте, який ефект буде?! У-у-ух!!! Не треба опускатися до рівня опонентів, тим паче опускати українські символи та святині. Для всіх свідомих українців вишиванка завжди була своєрідним родинним оберегом, який одягався лише на ду-у-уже великі свята, в основному релігійні, а решту часу тримався у скрині. Й не треба робити з вишиванки інструмент тиску на опонентів, бо в очах пересічної більшості вона перетвориться на другі шаровари. Молодь Чернівців і так вже перетворила цей символ духовності на кітч, яким хизується а-ля "подивись, а в мене май файніша, ніж у тебе". А тут ще й пітекантропи від політики взялися розповідати, кого у кого розстріляли, забуваючи, що обрано їх було не для психологічного самоаналізу та прилюдних сповідей, а для законотворення НА БЛАГО СВОЇХ СПІВГРОМАДЯН. Підкреслюю, співгромадян, а не для задоволення якихось ВЛАСНИХ потреб чи комплексів.

Щодо арабів. Цим (європейською цивілізацією) ми - білі християни - і відрізняємося від мусульман. Не до вподоби? - Приймайте іслам і червона Вам доріжка до Мекки. Хочете бути цивілізованим християнином - беріть приклад (звісно, тільки хороший) з представників європейських народів.

І ще одна невеличка рекомендація - прочитайте, а якщо читали то постарайтеся переосмислити ідею роману І.Багряного "Сад Гетсиманський". Там дуже добре показано, до чого призводить шароварщина.

avatar

читач

20 лютого 2013 14:42

Вперше бачу, що так вправно, інтелігентно, незлобно, а саме з добротою, хтось, окрім Воронцова, уміє висловлювати свої думки, які, до всього, приємно почути. Ось коли розумієш, що спілкування направду - розкіш. Ми знайомі?

avatar

Одна знайома - читачу (майже особисте)

20 лютого 2013 20:28

avatar

Юрій Чорней

20 лютого 2013 22:24

О, Юра! Вже дякую! Я знала, що ми завжди розуміли один одного з напів слова! Чекаю з нетерпінням на твоє повернення! А він також такий красивий і розумний як я?

avatar

Знайома - Юрію

20 лютого 2013 22:45

Это сайт знакомств для экзальтированных дамочек? Вы меня разочаровываете.

avatar

Елена

20 лютого 2013 23:50

Елена! Расслабтесь! Это сайт для слива нужной информации До сих пор, надо понимать, неприятный запах от него Вас не разочаровывал? Принюхались? Понравилось?

avatar

экзальтированная дамочка

21 лютого 2013 15:46