Статки ректорів державних університетів Чернівців

Статки ректорів державних університетів Чернівців

06.10.2017, 15:32

Сайт громадської журналістики Колона, проаналізував декларації ректорів Чернівецьких університетів. Ректор ЧНУ не згідно декларації не має власного автомобіля, а його колега ректор БДМУ володіє двома легковимами. Детальніше про статки ректорів Чернівецьких унверситетів в матеріалі.

Буковинський державний медичний університет, ректор – Бойчук Тарас Миколайович

Бойчук очолює Чернівецький університет з 2010 року.

У своїй електронній декларації за 2016 рік ректор медичного університету Буковини вказав двох членів сім’ї. Дружина ректора – Ірина Бойчук та син Ігор Бойчук.

У минулому році Тарас Бойчук мав кілька видів доходів, серед яких зарплата за основним місцем роботи (ВДНЗ України “Буковинський державний медичний університет”) – 283 тисячі 453 гривні, матеріальна допомога на оздоровлення (ВДНЗ України “Буковинський державний медичний університет”) – 4 853 грн., гонорари та іні виплати (ВДНЗ України “Буковинський державний медичний університет”) – 20 774 гривні, процети (ПАТ Комерційний банк “Приватбанк”) – 67 грн..

Дружина Бойчука, Ірина працює у іншому державному університеті Буковини, де отримала зарплату за основним місцем роботи (Чернівецький національний університет імені Ю.Федьковича) – 90 010 гривень, окрім зарплати пані Ірина отримала і матеріальну допомогу на оздоровлення (Чернівецький національний університет імені Ю.Федьковича) – 4 053 грн.. Всього 16 гривень Ірина Бойчук отримала як процети у Приватбанку.

Ректор буковинського медичного коледжу зберігає у готівці 94 тисячі гривень та 9 350 доларів. Його дружина зберігає ще 45 тисяч гривень готівкою.

Серед житлової площі у декларації ректора вказано лише житловий будинок площею у 171,8 метрквадратних який і належить декларанту. Будинок знаходиться у Чернівцях, а знаходиться у власності Бойчука з 1998 року, вартість будинку на момент набуття права власності не відомо.

У декларацї Бойчука вказана земельна ділянка власником якоє є третя особа, а саме Чернівецька міська рада. Земельна ділянка знаходиться у Чернівцях, а її площа становить 503 метри квадратних.

У 2014 та 2015 році Бойчук Ірина стала власницею двох земельних діляонк у селі Мигове, Вижницького району. Площа ділянок 625 та 430 метрів квадратних, відповідно. Першу ділянку було придбано за 24 тисячі 750 гривень.

Син декларанта Ігор Бойчук, є одним з власників іншого нежитлового приміщення з місцями загального користування площею 333,7 м. кв., у Чернівцях. Йому належить 35% цього приміщення, власником інших 65% є Іван Малофій.

Тарасу Бойчуку належить два легкових автомобілі, Mazda 3 та Mercedes-Benz 250, 2007 та 1994 року випуску відповідно. Ірина Бойчук є власницею автомобіля Volkswagen Passat, 2011 року випуску, який придбала за 367 737 гривень.

Тарас Бойчук має два авторських права. Один з них це є комп’ютерна програма “Електронний журнал академічної успішності”, яка знаходиться у власності самого декларанта – 51%, Адріана Бербе – 21%, Ігора Геруша – 10%, Володимира Хородкоського – 10%. Інше авторське права стосується комп’ютерної програми  “Медична інформаційна програма “Університетська поліклініка”, Тарасу Бойчуку належить – 51%, його сину Ігору – 10%, Адріану Барбе – 29%, Володимиру Хородовському – 10%.

Тарас Бойчук є головою правління у Чернівецькій обласній громадській організації “Асоціація випускників Буковинського державного медичного університету“.

Світлина від BukNews.

Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, ректор – Мельничук Степан Васильович

Фото з Вікіпедії

Мельничук очолює університет з 2005 року.

У розділі про членів сім’ї Степан Мельничук вказав дружину Тетяну Аркадіївну Мельничук.

Серед доходів у 2016 році Мельничук вказав зарплату отриману за основним місцем роботи (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича) – 213 501 грн., зарплату отриману за сумісництвом (провідний науковий співробітник в інституті Термоелектрики) – 22 671 грн., пенсію (від Управління Пенсійного фонду у м. Чернівці) 15 349 грн., та пенсію (від ГУ Пенсійного фонду у Чернівецькій області) – 47 911 грн., подарунок у грошовій формі (ЧООПП освіти і науки) – 500 гривень.

Доходи дружини склала лише зарплата (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича) – 54 846 гривень.

Серед нерухомості в Степана Мельничука вказана лише квартира площею 119,3 метри квадратниху Чернівцях. Тетяна Мельничук є власницею садового (дачного) будинку площею 145,9 м.кв., боксу для легкових автомобілів – 22,2 м.кв., та трьох земельних ділянок площами 598, 547 та 599 метрів квадратних, двома останніми пані Тетяна володіє з 30 травня 2013 року. Уся нерухомість Тетяни Мельничук знаходиться у Чернівцях.

Ректор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича не має власного транспортного засобу. Про те автомобілем володіє його дружина, яка є власницею Шкоди Октавіа, 2007 року випуску.

Світлина від BukNews.

Якщо громадяни знають про зловживання своїм становищем та не доброчесне заповнення е-декларації ректорами університетів, просимо повідомляти нашу редакцію про такі факти на електронну скриньку – kolona.ukraine(собака)gmail.com.

Автор: KOLONA

Джерело: https://www.kolona.net/statki-rektoriv-derzhavnikh-universitetiv-chernivciv/

1