Стало відомо, чи будуть перевіряти чернівецький бізнес цього року і кому очікувати перевірки?

Стало відомо, чи будуть перевіряти чернівецький бізнес цього року і кому очікувати перевірки?

06.01.2018, 11:33

Одним із нововведень Податкового кодексу України в системі планування податкових перевірок є  оприлюднення плану-графіка документальних планових перевірок на поточний рік на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову та митну політику, до 25 грудня року, що передує року, в якому будуть проводитися такі документальні планові перевірки.

До цього плану-графіку відбираються платники податків, які мають ризик щодо несплати податків.

На офіційному веб-порталі ДФС план-графік документальних планових перевірок на 2018 рік  оприлюднено до 22 грудня 2017 року.

План-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2018 рік можна переглянути за посиланням:

http://sfs.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/320874.html

Щодо проведення позапланових та фактичних перевірок то підстави для їх проведення визначено відповідно статтями 78 та 80  ПКУ і ми неухильно дотримуємося цих вимог.

З 1 СІЧНЯ 2018 РОКУ СИСТЕМУ БЛОКУВАННЯ ПОДАТКОВИХ НАКЛАДНИХ ЗУПИНЕНО

Головне управління ДФС у Чернівецькій області повідомляє, 30 грудня 2017 року в газеті «Голос України» опубліковано  Закон України від 07.12.2017 №2245-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році».

Даними змінами, зокрема, тимчасово зупинено систему блокування податкових накладних. Встановлено, що реєстрація податкових накладних/розрахунків коригування у Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) може бути зупинена у порядку, та на підставах, визначеному Кабінетом Міністрів України. До прийняття відповідного рішення Уряду зупинення реєстрації податкових накладних не провадиться. До 1 березня 2018 року Кабінет Міністрів України повинен визначити механізм зупинки реєстрації податкових накладних.

Для тих податкових накладних/розрахунків коригування, які заблоковано, передбачено:  податкові накладні/розрахунки коригування, реєстрацію яких у ЄРПН зупинено, реєструються з урахуванням вимог пунктів 2001.3 та 2001.9 та  пункту 201.10 Податкового кодексу України – 2 січня 2018 року, крім: податкові накладні/розрахунки коригування, по яких станом на 01.12.2017 року не подані пояснення і документи відповідно до підпункту 201.16.2 ПКУ;податкові накладні/розрахунки коригування, по яких прийнято рішення про відмову у реєстрації, по яких станом на 01.12.2017 року не розпочинали процедуру оскарження в адміністративному або судовому порядку.

Податкові накладні/розрахунки коригування, реєстрацію яких у ЄРПН зупинено з 01.12.2017 року та по яких платником податку після 01.12.2017 року подані пояснення і копії документів відповідно реєструються у ЄРПН у порядку, що діяв до набрання чинності цим Законом щодо зупинення реєстрації податкові накладні/розрахунки коригування в ЄРПН. Якщо протягом 5 робочих днів не прийнято та/або не надіслано платнику податку рішення про реєстрацію або відмову у реєстрації податкові накладні/розрахунки коригування, реєстрація таких накладних здійснюється на наступний робочий день, за днем закінчення терміну розгляду пояснень і документів платника податку.

1