Стало відоме ім'я буковинського чиновника, якого затримали на кордоні з румунським паспортом

Стало відоме ім'я буковинського чиновника, якого затримали на кордоні з румунським паспортом

13.10.2016, 13:59
Чиновника затримали співробітники контррозвідки СБУ спільно з прикордонниками

Як повідомляли раніше, співробітники контррозвідки Служби безпеки України спільно з прикордонниками затримали у пункті пропуску "Порубне" на Буковині чиновника Хотинської райдержадміністрації, який намагався виїхати за кордон за румунським паспортом на машині з чеськими номерами.

Як повідомляє сайт Громадські новини з посиланням на власні джерела, затриманий посадовець – головний спеціаліст з питань взаємодії з правоохоронними органами та запобігання корупції апарату Хотинської РДА Дорофей Віталій Михайлович.

Наразі тривають заходи із з’ясування усіх обставин діяльності посадовця, у тому числі у розрізі його службової діяльності.

Джерело: https://pogliad.ua/news/bukovina/stalo-vidome-imya-bukovinskogo-chinovnika-yakogo-zatrimali-na-kordoni-z-rumunskim-pasportom-314076

Як повідомляє газета "Час"Він поїхав за кордон і купив собі авто з чеською реєстрацією. Аби не платити податки Українській державі, ввіз авто як громадянин Румунії. З`ясовується, у нього було подвійне громадянство.

Авто Д. завіз одне із найкрутіших в Європі - Фольксваген-Фаетон об`ємом 4,2 літра. Ціна такої машини - від 4 500 000 до 5 271 000 гривень.

Звідки такі гроші у чиновника районного рівня, який задекларував за 2014 р. доходи в сумі 45 786 грн. 30 коп.? Аби купити таке авто, цьому чиновникові потрібно працювати, як мінімум, 110 років. За цей час нічого не купувати і зовсім не витрачати свою зарплату. Тільки складати її для купівлі авта.
Зараз за порушення Митного кодексу Д. сплатить 300 відсотків від того, що мав би сплатити.

Що стосується паспорта громадянина Румунії, то вже справа СБУ. Що стосується коштів, - де взяв, як наколядував чи насіяв - питання, якими нехай займеться прокуратура чи НАБУ.

Якщо цього не буде зроблено, то навіщо нам митниця, прокуратура, СБУ і НАБУ?

Петро КОБЕВКО 

P.S. З джерел, яким ми довіряємо, стало відомо, що чиновник про якого йде мова раніше працював у податковій міліції та в УБОЗі.

1