Справи фальсифікаторів виборів Папієва і Білика обговорять на міжнародній конференції

Справи фальсифікаторів виборів Папієва і Білика обговорять на міжнародній конференції

14.12.2016, 15:01

Сьогодні в Києві відбувається конференція "Виборчі злочини та відповідальність: виклики та можливі рішення". 

Організатори конференції  ГО «Опора», Міністерство внутрішніх справ України, Генеральна прокуратура, Рада ЄС.

Метою конференції є оцінка ефективності існуючих механізмів відповідальності за виборчі злочини за результатами місцевих виборів 2015 року в Україні, а також напрацювання дорожньої карти для їх подальшого удосконалення. 

 Передбачається, що у заході братимуть участь т.в.о. голови Нацполіції України Вадим Троян, заступник голови Нацполіції – начальник ГСУ Олександр Вакуленко, заступник голови  Нацполіції – начальник Департаменту захисту економіки  Ігор Купранець.

- З вітальним словом до присутніх звернулися пан Мортен Енберг (Голова Офісу Ради Європи в Україні), Олександр Вакуленко (заступник глави Національної поліції України), Дмитро Сторожук (Перший заступник Генерального прокурора України), пані Інна Урсу (менеджер програм, Управління зі сприяння у виборчих процесах та перепису населення Генерального директорату ІІ Ради Європи), котрі відзначили важливість ролі громадянського суспільства у виявленні і попередженні вчинення виборчих злочинів, - повідомляє Громадянська мережа ОПОРА. 

Не зміг не завітати на сьогоднішню конференцію організованою Громадянською мережею Опора та Національною поліцією України за підтримки Ради Європи. Тема дуже актуальна для Чернівців:"Виборчі злочини та відповідальність", - написав на своїй сторінці у ФБ народний депутат України Максм Бурбак

Розкажу нашим європейським колегам про справу фальсифікатора минулорічних місцевих виборів в Чернівцях Ростислава Білика, як її намагались поховати і хто, можливо, стоїть за всіма подіями. І про справу Михайла Папієва нагадаю. Буде цікаво. Я Вам обіцяю, адже документів достатньо.

Тема важлива не лише для мене. Зустрів 1-го заступника Генерального прокурора України Дмитра Сторожука, члена ЦВК Андрія Магеру, начальника ГУНП в Чернівецькій області Сергія Пілігріма, - повідомив. М.Бурбак

1