Справу про дискредитацію Яценюка передано від Нацполіції до СБУ

Справу про дискредитацію Яценюка передано від Нацполіції до СБУ

01.08.2018, 19:09

Кримінальне провадження за фактом втручання в діяльність лідера партії "Народний фронт" Арсенія Яценюка з метою його відставки з посади прем'єр-міністра України передано від Національної поліції до Служби безпеки України.

 "20 липня 2018 року Генеральна прокуратура України підслідність у кримінальному провадженні №12018000000000282 визначила за Головним слідчим управлінням Служби безпеки України", - повідомили у Нацполіції у відповідь на запит інтернет-видання "Українська правда" з приводу цієї справи.

 Як повідомлялося, в травні Нацполіція розпочала кримінальне провадження за фактом втручання в діяльність А.Яценюка з метою його відставки з посади прем'єр-міністра.

 "Після низки публікацій в ЗМІ і звернень народних депутатів, Головним слідчим управлінням Національної поліції України розпочато кримінальне провадження за фактом втручання в діяльність Арсенія Яценюка під час його перебування на посаді прем'єр-міністра України з метою перешкоджання його діяльності і подальшої відставки з посади глави уряду", - повідомляла прес-служба Нацполіції.

 Кримінальне провадження відкрито за ч.1 ст.344 Кримінального кодексу України (втручання в діяльність державного діяча).

 "Крім того, слідство розглядає версію змови групи осіб для реалізації цього злочинного задуму. За попередніми висновками, вони здійснювали втручання шляхом підкупу громадян, організації проплачених мітингів і поширення дискредитаційної і неправдивої інформації в ЗМІ та через народних депутатів, експертів, інших осіб. За інформацією народного депутата України Олександра Онищенка, лише протягом 2015-2016 років на такі акції було витрачено понад $30 млн ", - повідомляла Нацполіція.

 За інформацією радника глави МВС України, нардепа фракції "Народний фронт" Антона Геращенко, після заяви народного депутата-втікача Олександра Онищенка, який "сам заявив, що витратив десятки мільйонів доларів за вказівкою президента Порошенка на дискредитацію Арсенія Яценюка, зокрема, були проплачені білборди з антипрем'єрськими гаслами, десятки мітингів, були проплачені наметові містечка депутата Сергія Капліна навпроти Кабінету Міністрів, - усе це входить до складу злочину щодо перешкоджання роботі державного діяча".

 "... відхід Арсенія Яценюка супроводжувався брудною кампанією, проплаченою корупційними грошима, організованої на замовлення Олександра Онищенка", - вказав тоді А.Геращенко.

 О.Онищенко підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. У СБУ заявили також про досудове слідство щодо О.Онищенка за ознаками державної зради.

Джерело: https://ua.interfax.com.ua/

1


КОМЕНТАРІ (2)

Геращенко .... афтарітет ...ГГГ

avatar

четаржу

01 серпня 2018 19:13

Цей тип сам себе дискредитував перед всім українством світу. Цього не бачить лише бурбачило...

avatar

Юрій

02 серпня 2018 08:44