Вимагання $400 тисяч із підприємця: справу Мунтяна скерували до суду

Вимагання $400 тисяч із підприємця: справу Мунтяна скерували до суду

03.09.2021, 16:38

Прокурор САП скерував до суду обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна у отриманні хабаря у розмірі 180 тис доларів та приватного підприємця – у наданні цієї неправомірної вигоди.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Facebook.

"В рамках досудового розслідування встановлено, що у липні 2019 року очільник Чернівецької облради висловив прохання одному із підприємців Чернівецької області надати йому неправомірну вигоду у сумі 400 тис. доларів США за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу", – йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що з серпня по жовтень 2019 року, детективами НАБУ було задокументовано факт отримання посадовцем частини обумовлених коштів, а саме 180 тис. доларів США, а в лютому 2020 року голові обласної ради повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Також про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.369 КК України, повідомлено і приватному підприємцю.

26 січня 2021 року матеріали справи було відкрито підозрюваним та їхнім захисникам.

"На сьогодні досудове розслідування закінчено. Обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті", – йдеться у повідомленні САП.

"Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду", – повідомила прес-служба САП.

Раніше ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді застави у понад 10 млн грн голові Чернівецької обласної ради Івану Мунтяну, якого підозрюють в отриманні 180 тис. доларів хабара.

1