Справа регіонала Бауера живе і перемагає?!

Справа регіонала Бауера живе і перемагає?!

10.06.2015, 11:53

Комунальний заклад «Інститут післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області» знову лихоманить. Лише трохи більше року тому колектив інституту  протестував проти можливого призначення (фактичного нав’язування згори) на посаду заступника директора з наукової роботи колишнього директора департаменту освіти й науки, молоді та спорту Чернівецької ОДА, регіонала  Михайла Бауера. І ось тепер вже нова влада, у якої рік тому працівники закладу шукали  захисту і справедливості,  заходилася викручувати колективу руки і нав’язувати свої правила гри.

-          Департамент освіти і науки Чернівецької ОДА в особі його директора Оксани Палійчук  фактично оголосив війну  нинішньому керівнику «Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області», – переконаний депутат Чернівецької обласної ради Віталій Ткачук. – Як член постійної Комісії з питань приватизації та управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області докладно вивчив це питання. У намаганні домогтися того, щоб чиновницьке знову було зверху директор Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Оксана Палійчук  нехтує навіть демократичним волевиявленням трудового колективу цього комунального закладу. Щобільше, вимагає від обласної ради припинити "процедуру виборів директора". У кращих традиціях авторитарної влади не бажає рахуватися з думкою майже восьми десятків висококласних фахівців (це понад 90 відсотків членів трудового колективу!), які бачать своїм керівником Григорія Біляніна. Руйнівні наслідки нехтування волею людей, ігнорування вимог громадянського суспільства у всіх перед очима.  

-          У намаганні будь-що позбутися незручного керівника, директор департаменту готова пожертвувати майбутнім закладу, долею десятків людей, які в ньому працюють. Бо як інакше можна зрозуміти ініційоване пані Палійчук звернення  до профільного Комітету Верховної Ради України, яким вона ставить під сумнів статус інституту, як вищого навчального закладу? Хіба так чинить дбайливий господар? Адже йдеться про комунальний заклад, який працює на територіальну громаду. Чи посадовець такого рівня діє згідно з горезвісним принципом: «немає інституту – немає проблеми» в особі непокірного директора? Всупереч закону і здоровому глузду? До слова, Голова парламентського Комітету Лілія Гриневич, керуючись законами,  а не чиїмось ситуативним інтересом, статус  «Інституту  післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області» як вищого навчального закладу однозначно підтвердила.  Виходить у директора департаменту Оксани Палійчук свій закон і своя правда? Прикро, якщо долю закладів і людей далі вирішуватимуть кулуарні ігри, волюнтаризм керівників, короткострокові інтереси, а не інтереси справи й громади, - говорить  голова Чернівецької обласної партійної організації "Україна Майбутнього" Віталій Ткачук. – Проте навряд чи це комусь вдасться: часи не ті!

Про це повідомляє прес-служба ЧОО ПП "Україна Майбутнього"

1


КОМЕНТАРІ (3)

Хлопче, краще співай в карооке Егоїсті, в тебе це краще виходить.

 
avatar

Твоя шанувальниця

10 червня 2015 13:30

Хлопче, краще співай в карооке Егоїсті, в тебе це краще виходить.

 
avatar

Твоя шанувальниця

10 червня 2015 13:30

Віталька, наберися сміливості і перереєструй свою партійку  на "Україну минулого". Так буде справедливо, позаяк ти взявся захищати рудимент совкової освітянської системи. Забудь на хвильку про шансон і подумай головою - вона в тебе є: у двадцять першому столітті 130 дармоїдів, яких свого часу виперли з навчальних закладів і перехрестилися, сидять га горбу у вчительського загалу області і взаскоч доять бідних вчителів, здираючи останні копійки на бездарні методички, експозиції, олімпіади. ПА тепер ще й вишем себе називають. Можливо, матушка не геній менеджменту, але ж і Білянін аж ніяк на ректора не тягне. І справді, де перелік акредитованих ВАКом спеціальностей, де дипломовані випускники - їх немає і бути не може. Є тільки куплена за бомбони строка у міністерському реєстрі вищих навчальних закладів, де мертвих душ і без ІППОЧО на двох генпрокурорів вистачить.   

avatar

Абвербух

11 червня 2015 11:03