Справа Новодністровського мера вийшла на всеукраїнський рівень. А дії судді Сокирянського районного суду вже має підстави розглядати  Вища рада юстиції

Справа Новодністровського мера вийшла на всеукраїнський рівень. А дії судді Сокирянського районного суду вже має підстави розглядати Вища рада юстиції

27.04.2012, 21:56

Постанову Вінницького адміністративного апеляційного суду, який визнав незаконними дії депутатів Новодністровської міської ради щодо дострокового припинення його повноважень, Руслан Панчишин кваліфікує, не як прихильність суддів до нього особисто, а як торжество закону. Хоча вся ця судова тяганина тривала добрих 4 місяці.

Натомість судом першої інстанції - Сокирянським районним, суддя якого виніс скасоване рішення вже зараз має всі підстави зайнятися Вища  рада юстиції, - наголосив відповідаючи BukNEWS чинний мер Новодністровська Руслан Панчишин.

Під час апеляції було встановлено, що суд першої інстанції прийняв рішення з порушенням матеріального і процесуального права, - підкреслив пан Панчишин.

Рішення судів Руслан Панчишин не коментує, хоча й не приховує того, що здивований швидкістю, з якою суддя Вищого адміністративного суду одноосібно виніс рішення про призупинення дії постанови  Вінницького адміністративного апеляційного суду, який визнав незаконними дії депутатів Новодністровської міської ради щодо дострокового припинення його повноважень. Ухвалу він виніс вже за день після звернення, хоча зазвичай на це йде значно більше часу. До того ж рішення суддя ухвалив одноосібно, хоча до складу колегії Вищого адміністративного суду входять п'ятеро суддів.

У будь-якому разі, зараз справа відновлення Новодністровського міського голови на його посаді вже з регіонального вийшла  на національний рівень.

Але всьому свій час і як діям суддів, так і тому факту, що рішення  Вінницького адміністративного апеляційного суду від моменту ухвалення і до часу його призупинення, тобто з 12 квітня і аж до 20 квітня, так і не було виконане, обов'язково буде дана правова оцінка.

Пройшовши всі щаблі судової гілки влади,  Руслан Панчишин  згодом планує звернутися до Вищої ради юстиції і Верховної Ради України з проханням дати відповідну оцінку всім фігурантам процесів.

1