Споживачі без лічильників мають додатково сплатити за газ за 9 місяців

Споживачі без лічильників мають додатково сплатити за газ за 9 місяців

15.03.2016, 23:29

Споживачі, які не мають лічильників, у березні отримають нові платіжки за лютий, ще й з донарахуванням різниці за останніх 9 місяців.

Причина цьому – скасування Вищим адмінсудом Києва постанови Кабміну щодо зменшення удвічі норм споживання газу для абонентів без лічильників. Норми були 3,4.5, та 9 метрів кубічних на людину, тепер  - повернули старі норми споживання, удвічі більші –  це 6, 9 та 18 кубометрів газу на людину.

Скасував постанову Кабміну суд в січні. Діяла вона - 9 місяців. Тому споживачам перерахують оплату за газ за цей період.  

Як журналістам Інформаційного агентства АСС повідомили в ПАТ «Чернівцігаз», в Чернівецькій області є понад 26 тисяч споживачів без лічильників, більшість із них – мешкають в Чернівцях.  Сума нарахування за 9 місяців у середньому буде – 600 гривень.

Вікторія Голодняк, фахівець зв’язків з громадськістю ПАТ «Чернівцігаз»: В січні цього року Вищий адмінсуд скасував постанову Кабміну про зменшення удвічі норм споживання газу абонентами без лічильників. Таку постанову було визнано незаконною та нечинною з моменту її прийняття. Оскільки зменшення вдвічі норм споживання газу не відповідали реальним обсягам, та поставили у нерівні умови споживачів газу взагалі. Ми здійснюємо перерахунок споживачам за той період, коли діяли ці норми – з травня 2015 по січень 2016 року. Ця різниця буде вказана у квитанції, тобто, людині потрібно буде сплатити цю різницю за 9 місяців. У рахунку буде розбито це як одна дев’ята. І ми даємо реструктуризацію – сплачувати до грудня по частинам.    

Источник: http://acc.cv.ua/chernivtsi/8945-spozhivachi-bez-lichilnikiv-mayut-dodatkovo-splatiti-za-gaz-za-9-misyatsiv. Сайт http://acc.cv.ua/

1