Співчуття у зв'язку із загибеллю французьких колег-журналістів

Співчуття у зв'язку із загибеллю французьких колег-журналістів

08.01.2015, 13:03

Голова медіа-профспілки висловив співчуття у зв’зку із загибеллю французьких  колег під час теракту в Парижі.

 8 січня 2015 року. Голова Незалежної медіа-профспілки Юрій Луканов  написав листа співчуття Алену Ремі, надзвичайному і повноважному послу Франції в Україні. У листі  висловлено співчуття у зв’зку із загибеллю колег під час  теракту в Парижі.

 «Українців глибоко вразив жорстокий  теракт у Парижі, - сказано в листі, -  який забрав життя дванадцятьох співробітників журналу  Charlie Hebdo і одинадцятьох поранив. Ми вражені мужністю наших колег з журналу, адже вони продовжували робити свою роботу, не зважаючи на погрози.

 Хай загиблі спочивають з миром. Пораненим ми бажаємо якнайшвидшого одужання».

 У посланні наголошується, що особливо ця трагедія вразила  українських  журналістів, адже  загинули і постраждали їхні колеги через свою професійну  діяльність.  

 «Ця жахлива трагедія, - пише Юрій Луканов, -  показала, що головна мішень сил зла на нашій планеті – це свобода слова, адже саме вона є основою основ демократії, яка забезпечує  права і свободи громадян.  Українські журналісти дуже близько до серця прийняли цю трагедію, оскільки за останній рік вони теж стали мішенню для міжнародного тероризму і на власному досвіді відчули, наскільки це жахливо».  

 Автор листа висловлює переконаність, що вбивати за те, що хтось висловлює відмінні думки – це дикість. Він наголошує: такому не має бути місця на планеті. «Злочинна діяльність терористів має бути припинена. Прихильники демократії лише спільними зусиллями можуть подолати це зло, яке приносить страждання всій планеті».

 Голова НМПУ запевнив: «У цей скорботний час ми разом з вами сумуємо і обурюємося.  У той же час ми непохитні у своєму прагненні захищати демократію у нашій країні і на планеті в цілому». 

 Джерело: nmpu.org.ua

У мережі з'явилися кілька відео нападу на паризький журнал Charlie Hebdo.

На одному з них видно, як двоє автоматників холоднокровно застрелили поліцейського.

На другому чутна стрілянина і крики "Аллах акбар". Кількість жертв нападу сягнула вже 12 осіб.

У Парижі поліція вже встановила особи підозрюваних у вчиненні теракту

У Парижі поліція вже встановила особи підозрюваних у вчиненні теракту


Французька поліція розшукує двох братів-парижан та ще одного чоловіка у зв’язку з терактом в Парижі.

Про це повідомляє низка французьких видань з посиланням на джерела у поліції. Водночас, офіційно слідство не коментує дану інформацію.

Reuters стверджує, що розшукується двоє братів віком більше 30 років та ще однин підозрюваний, дещо молодший за віком.

Інше джерело, процитоване Le Figaro, уточнює, що вік підозрюваних – 34, 32 та 18 років. Обидва брати народилися в Парижі, один з них вже був засуджений через причетність до тероризму.

Третій підозрюваний – походженням з міста Реймсу, пише видання l’Union.

Відомо, що раніше поліція проводила обшук у квартирі, яку найімовірніше використовували терористи, однак нікого не було затримано.

Користувачі соціальних мереж серед карикатур французького сатиричного журналу Charlie Hebdo, редакцію якого розстріляли, знайшли також роботи на так званий «референдум», який проходив у березні 2014 року в Криму та на дії президента Росії Володимира Путіна в Україні. Про це повідомляють Крим. Реалії.

Зокрема, один з малюнків карикатуристів журналу показує весь сенс кримського «референдуму» і подальшої анексії півострова - людина кидає бюлетень в пушку танка.

Раніше, вранці в середу троє зловмисників увірвалися в будівлю, де розташовується редакція Charlie Hebdo в 11-му окрузі Парижа, і відкрили вогонь по людям, які перебували там. Нападникам вдалося втекти з місця події на автомобілі. Жертвами нападу стали 12 осіб, у тому числі - чотири художника видання, двоє поліцейських і оглядач радіостанції France Inter. Ще 11 осіб отримали різні поранення.

Детальніше читайте на УНІАН 

1