Спільнота молодих вчених та фанатів науки читатимуть лекції у Чернівцях

Спільнота молодих вчених та фанатів науки читатимуть лекції у Чернівцях

30.12.2016, 13:14

29 грудня в 105  аудиторії міської ради о 18 год. відбудеться захід під егідою організації 15x4 Chernivtsi. Це спільнота молодих вчених та фанатів науки, які виступають з науково-популярними лекціями і діляться своїми знаннями. Формат заходу передбачає чотири 15-ти хвилинні доповіді, після яких відвідувачі можуть задавати свої запитання лектору.

Це вже сьомий івент 15x4 у Чернівцях. Темами лекцій цього разу будуть: Трансформатор Тесли, Гармонії, Телепортація та Виникнення мови.

Лекторами були Микола Короп, Станіслав Романюк, Андрій Тужиков та Юрій Плантус відповідно. Крім цікавих інтерактивних лекцій, відвідувачі мали змогу побачити ще і робочий зразок трансформатора Тесли. Команда 15x4 Chernivtsi не зупиняється на досягнутому і обіцяє в новому році провести ще не один подібний науково-популярний захід, адже, як казав лауреат Нобелівської премії з фізики Фредерік Жоліо Кюрі, «Наука необхідна країні. Країна, яка її не розвиває, неминуче перетворюється на колонію». Саме ці слова найбільше мотивують учасників організації.

 

1