Спецрепортаж ТВА про стихійний ринок на вулиці Зеленій

Спецрепортаж ТВА про стихійний ринок на вулиці Зеленій

16.11.2014, 18:58

На телеканалі "ТВА" розпочинається новий проект журналістських розслідувань. Перший пілотний спецрепортаж цього циклу про стихійну торгівлю на вулиці Зеленій вийшов в ефір у суботу, 08.11.2014 р., у програмі "Теми тижня". Це був специфічний матеріал через багато як об’єктивних, так і суб’єктивних причин, про які я розповім у цьому блозі. 

   Виконати елементарний та базовий закон журналістики про висвітлення всіх точок зору у цьому сюжеті було фізично неможливо. Кажуть, що відмова від коментаря - це також коментар. Утім, хочеться зупинитися на деяких принципових і важливих для мене особисто моментах цієї історії. 

   У кінці вересня я повернулася в Україну з-закордону, де мешкала більше року. В місцевому інформаційному просторі темою номер один на сесіях міськради і в ефірах телеканалів були колізії стосовно непорозуміння між "Бук ТБ" та міською радою. Цікавість стосовно цього конфлікту виникла ще й тому, що я мешкаю поруч зі стихійним ринком і знаю про незручності для міста не лише з бліц-інтерв’ю, але й зі власного досвіду. 

   Основним аргументом для відмови представників "Бук ТБ" зустрітися зі мною для інтерв’ю були звинувачення у тому, що мій матеріал - це політичне замовлення. Можливо, їм вдасться переконати в цьому своїх послідовників і навіть декого з вас. Проте, їм точно не під силу нав’язати мені галюцинацію про джинсове забарвлення мого репортажу. На будь-які вмовляння про коментар, усі в один голос повторювали мантру про "фонтан-добробут-аеропорт", тобто теми, які вони вважають незручними для нинішньої влади. Оскільки я та інші журналіст(к)и "ТВА" не узгоджують ні теми, ані готові матеріали з адміністрацією та співзасновниками телеканалу, не бачу жодної проблеми обрати одну із запропонованих тем для наступного розслідування. Тим часом факти про свої податкові парадокси та загравання з законом представники "Бук ТБ" нам так і не пояснили. 

 

      А поки проанонсую вихід наступного журналістського розслідування. У ньому я розповім про чиновників, які в умовах жорсткої економії та фактичної війни пишуть відповідні заяви й отримують матеріальну допомогу для вирішення власних "соціально-побутових питань" за рахунок сплачених нами податків. Ми разом із вами порахуємо, скільки карематів та спальників для учасників АТО можна було б купити за випрошені посадовцями надбавки до і так високих чиновницьких зарплат. 

Джерело: http://tva.ua/show/blog-record?id=458370

Фото: http://times.cv.ua

Раніше ми повідомляли: "Це конфлікт інтересів міського голови з тією людиною, яка це придбала, яка має це в приватній власності": Віталій Михайлішин про ситуацію навколо ринку на Зеленій

1


КОМЕНТАРІ (4)

  СКАЖІТЬ БУДЬЛАСКА ЩО ЦЕ ЗА ВЛАДА ВМІСІ І ВЗАГАЛІ ЧИ ВОНА Е ЕЛЕМЕНТАРНИЙ ПОРЯДОК НАВЕСТИ НЕМОЖУТЬ В МІСТІ НА ПРОСПЕКТІ СТАСЮКА СТИХІЙНИЙ БАЗАР  З МАШИН НА ТРОТУАРАХ ТОРГУЮТ ІТАЛІЙСКИМ ТОВАРОМ СПИРТНИМИ СЕГАРЕТАМИ БАРДАК В МІСТІ ПРИ ФЕДОРУКУ ТАКОГО БЕЗЛАДУ НЕ БУЛО

avatar

ГАМЗАТ

16 листопада 2014 18:18

А ЗАРАЗ КЕРУЄ ПРАВА РУКА ФЕДОРУКА - І ТОЙ КРАВ, І ТОЙ КРАДЕ - ХТО БІЛЬШЕ

avatar

РАВШАН

16 листопада 2014 20:43

Коли буде ТВА робити розслідування по рину Добробут, землях по вулиці Суворова.......? напишіть дату випуску ТВА щоб не пропустити. 

avatar

чернівчани

17 листопада 2014 07:35

     

      Цілком підтримую коментар Гамзата. Такий же стихійний "базар" на вул. Ентузіастів біля напівпустого ринку "Головний". Не повірю, що з усього міста неможливо вибрати одного порядного міліціонера для забезпечення порядку. Мабуть влада не компетентна чи це звичайне кришування.

 

P.S.Порадьте що з цим робити.

 

avatar

Віктор

17 листопада 2014 07:36