Спецмайданчик для транспорту: у Чернівцях поліція хоче витратити на будівництво майже 17 млн грн

Спецмайданчик для транспорту: у Чернівцях поліція хоче витратити на будівництво майже 17 млн грн

01.09.2023, 18:55

Патрульним Києва потрібен новий корпус за 144 млн грн, а Чернівцям - спецмайданчик за 16,8 млн грн.

У Києві патрульна поліція хоче витратити 145 млн грн на новий департамент, а Головне управління Нацполіції в Чернівецькій області планує побудувати спецмайданчик для зберігання траспортних засобів за 16,8 млн гривень.

Таку інформацію розміщено на сайті публічних закупівель Prozorro. Договір про "Будівництво центру автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху" від Департаменту патрульної поліції Києва опублікували 15 серпня, а тендер на "Нове будівництво спеціального майданчика для зберігання траспортних засобів на розі вул.Заводської та вул.Коломийської, м.Чернівці" від ГУНП Чернівецької області з'явився на порталі Prozorro 22 серпня.

Тендер ГУНП у Чернівецькій області

Як стало відомо з інформації на Prozorro, 22 червня Головне управління Чернівецької області виграло тендер на "Розробку проєктної документації по об'єкту: "Нове будівництво спеціального майданчика для зберігання транспортних засобів" у Чернівцях на суму 226 тис гривень.

Після цього, 22 серпня, на порталі опублікували інформацію про новий тендер від Чернівецього ГУНП на "Нове будівництво спеціального майданчика для зберігання траспортних засобів на розі вул.Заводської та вул.Коломийської, м.Чернівці" на суму 16 млн 880 тис гривень.

Зі слів нардепки Фединої, мешканці Чернівців кажуть, що ділянки для такого будівництва у місті немає. Проте, чи виграє Головне управління цей тендер, дізнаємося 4 вересня.

Чи на часі такі витрати?

30 липня, коли президент Володимир Зеленський перебував з робочим візитом в Івано-Франківську, він висловився щодо ремонту доріг. Президент наголосив, що бруківкою ворога з країни не вигнати.

"Зараз точно не час для заміни, хай на мене не ображаються деякі представники місцевої влади, але точно не для заміни бруківки. Вибачте. Бруківкою ми ворога не виженемо з нашої держави. Тому будемо прикрашати міста вже переможні. Також варто шукати позабюджетні джерела для інших напрямків", - заявив український лідер під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад.

Проте, незважаючі на обурення суспільством та наголошенням Президента, подібні тендери продовжують з'являтися та, на жаль, часто отримують перемогу.

Джерело: https://informator.ua/uk/nova-adminbudivlya-ta-specmaydanchik-dlya-transportu-u-kiyevi-ta-chernivcyah-policiya-hoche-vitratiti-na-budivnictvo-ponad-160-mln-grn

1