Спеціальна комісія,  сформована за дорученням Яценюка, перевіряє факти незаконної вирубки лісу У Чернівецькій області

Спеціальна комісія, сформована за дорученням Яценюка, перевіряє факти незаконної вирубки лісу У Чернівецькій області

14.08.2015, 12:49

У Чернівецькій області спеціальна комісія із представників міністерств екології, агропромислового розвитку та Генпрокуратури перевіряє факти незаконної вирубки лісу. Цей орган сформували за дорученням прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, повідомляє ТСН.

Комісія вже декілька днів працює у лісових господарствах Чернівецької області. Місцеві громадські активісти, які документують факти незаконної вирубки лісу і вже неодноразово зверталися із доказами до правоохоронних органів, звинувачують столичних ревізорів у необ'єктивності. Мовляв, спочатку їх запросили взяти участь у роботі комісії, а пізніше без пояснення причин виключили з її складу.

Активісти переконані, що комісія навряд чи зможе оцінити масштаб незаконних вирубок та викрити схеми контрабанди лісу до Румунії, бо працюватиме на Буковині лише близько тижня. За такий термін провести ревізію усіх лісових угідь області просто неможливо.

- Вони можуть поїхати, поїсти, випити і поїхати назад, - вважає заслужений лісовод України Володимир Дарчук.

У комісії ж звинувачення спростовують. Кажуть, що робота йде, і вже найближчим часом пообіцяли відзвітувати перед засобами масової інформації.

- Перевірки тільки почалися, і вони будуть там ще деякий час іти. Бо там є якісь кримінальні провадження, і ви розумієте, є слідство, - розповів член комісії Олег Кілару.

1