Спалах COVID-19 на Буковині: інфікованих транспортуватимуть санітарним вертольотом

Спалах COVID-19 на Буковині: інфікованих транспортуватимуть санітарним вертольотом

21.05.2020, 13:32

Вертоліт обладнано ізоляційною капсулою, біозахисними комплектами, знезаражувальним душем, ізоляційною камерою і спеціальним модулем, у якому капсула фіксується в польоті.

У Чернівецькій області заступив на чергування спеціально обладнаний для транспортування інфекційних хворих санітарний вертоліт Мі-8. Про це повідомляє Департамент комунікації МВС України.

«У Чернівецькій області на цілодобове чергування заступив санітарний вертоліт МВС для транспортування інфекційних хворих. За рейс може перевозити 4-6 хворих на відстань до 1200 км. Якщо ситуація загостриться, а лікарні будуть перенавантажені, область скористається цією перевагою», - зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авакову влаштували пікет у Чернівцях

У свою чергу, голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук підкреслив, що область отримала підтримку протягом всієї роботи по боротьбі з коронавірусною інфекцією.

«Без підтримки уряду та Офісу президента Чернівецька область не змогла б упоратися з проблемою. Завдяки взаємодії з громадянським суспільством ми взяли ситуацію під контроль і зупинили швидке поширення інфекції», - сказав він.

«Зараз з 19706 виявлених хворих коронавірусом в Україні - 2842 зафіксовано в Чернівецькій області. Це близько 14% від загальної цифри по країні. Сьогодні я особисто відвідаю лікарні, визначені для лікування Covid-19. Перевіримо роботу закладів, стан забезпеченості їх всім необхідним для лікування хворих коронавірусом, поспілкуємося з медпрацівниками», - зазначив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Довідка

Вертоліт МІ-8 брав участь в миротворчих місіях ООН і в останній раз працював в Республіці Малі. Його передали ДСНС на умовах безоплатного договору.

Вертоліт обладнаний ізоляційною капсулою BIO-BAG EBV-30/40, біозахисними комплектами, знезаражувальним душем, ізоляційної камерою і спеціальним модулем, в якому фіксується капсула в польоті.

Фото: прес-служба МВС

 У повідомленні зазначається, що вертоліт МІ-8 брав участь у миротворчих місіях ООН і востаннє працював у Республіці Малі. Його передали ДСНС на умовах безоплатного договору. Вертоліт обладнано ізоляційною капсулою BIO-BAG EBV-30/40, біозахисними комплектами, знезаражувальним душем, ізоляційною камерою і спеціальним модулем, у якому капсула фіксується в польоті.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков, Степанов і Немчінов полетіли у Чернівецьку область розбиратися з епідемічною ситуацією

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 21 травня, під час брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що разом з Аваковим і міністром Кабінету міністрів Олегом Немчіновим відвідає Чернівецьку область, що найбільше потерпає від COVID-19. Вони мають намір оцінити епідеміологічну ситуацію на місці, поспілкуватися з медпрацівниками і з’ясувати, яка додаткова допомога їм потрібна в боротьбі з коронавірусом.

Станом на сьогоднішній ранок у Чернівецькій області зареєстровано 2 тис. 842 випадків COVID-19.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/ 

1