Соціальні ініціативи Віталія Михайлішина – це крок назустріч чернівчанам

Соціальні ініціативи Віталія Михайлішина – це крок назустріч чернівчанам

21.10.2015, 17:35

У цей непростий період економічної кризи в державі, обов’язок міської влади турбуватися про найбільш вразливі та соціально незахищені верстви населення: дітей, пенсіонерів, інвалідів.

Саме тому місцева партія «Рідне місто» розробила 7 соціальних ініціатив, які першочергово необхідно втілити у життя. Їх на свої вчорашній прес-конференції презентував кандидат від "Рідного міста" на посаду Чернівецького міського голови Віталій Михайлішин.

 Ці соціальні ініціативи стосуються найбільш важливих соціальних аспектів життєдіяльності Чернівців:

Повернення з 1 грудня 2015 року соціальних проїзних квитків для пенсіонерів, інвалідів, багатодітних родин пенсія (доходи) яких менша за 2000 грн./місяць.

Соціальний проїзний був запроваджений Віталієм Михайлішиним у 2012 році. Але після того, як Олексій Каспрук був обраний мером у 2014 році безкоштовний проїзд у маршрутках для пільгових категорій населення був скасований. В той же час подібні програми продовжують успішно діяти у багатьох обласних центрах України. А пільговий проїзд прописаний в умовах тендерів при розподілі маршрутів між перевізниками. Маршрути є власністю громади міста, і перевізники повинні бути соціально відповідальними. Безкоштовне перевезення малозабезпечених громадян не у години-пік не несе додаткового фінансового навантаження на перевізників.   

Знижка 20% для пенсіонерів у комунальних аптеках міста.

Ціни на медикаменти зросли у 7-8 разів. Багато людей похилого віку опинилися у ситуації, коли вони змушені обирати між їжею та ліками. Наші батьки віддали своє здоров’я, розбудовуючи Чернівці. І знижка на ліки в комунальних аптеках має стати шаною міської влади за їх нелегку працю.

Знижка 20% для малозабезпечених чернівчан на житлово-комунальні послуги.

Сьогодні люди з острахом очікують платіжки за комунальні послуги. Адже газ, світло, вода подорожчали у рази, а зарплати і пенсії залишилися на старому рівні. Найбільше підвищення тарифів по малозабезпечених верствах населення. Дійшло до того, що люди вечорами сидять у темряві, бо економлять світло. Не дозволяють собі зайвий раз попити чаю, бо економлять світло. Міська влада зобов’язана простягнути руку допомоги цим людям. А у міському бюджеті є кошти, аби компенсувати різницю в тарифі.

Оформлення субсидій та допомог за 20 хвилин. За потреби людей – оформлення вдома.

Нинішня система оформлення субсидій є принизливою. Адже чиновники змушують літніх людей бігати по інстанціях та збирати різноманітні, інколи, не потрібні довідки. Усі державні установи мають електронні реєстри. І сам чиновник може без проблем знайти та роздрукувати необхідну довідку. Міська влада повинна забезпечити максимально швидкий процес оформлення субсидій та інших допомог. А ті чиновники, які будуть продовжувати відправляти людей за довідками повинні бути звільнені з роботи.

Безкоштовне харчування дітей в навчальних закладах міста.

Шкільний обід коштує 15 гривень. Здавалося би сума невелика. Але для багатьох багатодітних родин  вона є непідйомною. мІська влада повинна потурбуватися про підростаюче покоління, а тому харчування усіх без вийнятку учнів у школах має бути безкоштовним.

Закріплення депутатів від «Рідного міста» за малозабезпеченими громадянами для постійної допомоги та опіки.

Досить часто чиновники, які працюють у сфері соціального захисту формально ставляться до виконання своїх обов’язків. Кожен пенсіонер, інвалід буде мати контакти свого депутата від «Рідного міста» і за потреби телефонувати. А сам депутат буде постійно контролювати, як чиновник вирішує проблеми малозабезпечених громадян. За потреби втручатися і надавати посильну допомогу.

Зниження цін на хліб у 2 рази для малозабезпечених громадян та пенсіонерів (програма «Соціальний хліб»).

Ця програма тривалий час успішно діє у Києві. Для того, щоб компенсувати виробникам різницю між ринковою та соціальною вартістю хліба з міського бюджету щорічно необхідно 5 мільйонів гривень. У масштабах міста це є не велика сума. Але вона стане реальною допомогою для багатьох малозабезпечених чернівчан.

 «Реалізація цих соціальних ініціатив суттєво полегшить життя, десяткам тисяч чернівчан, - переконаний кандидат у мери Чернівців від місцевої партії «Рідне місто» Віталій Михайлішин. – Для того, щоб вони стали реальністю необхідна політична воля міської влади та любов до свого міста і його мешканців. Тож, після перемоги на виборах я і команда «Рідного міста» за досить короткий час втілимо їх у життя».

Про це повідомляє прес-служба кандидата на посаду Чернівецького міського голови Віталія Михайлішина

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Наталія Данилюк

21 жовтня 2015 22:42