Сокирянський штаб Порошенка намагається списати свої помилки, організувавши перевибори керівника району? Прізвища та речення дописані невідомою рукою

Сокирянський штаб Порошенка намагається списати свої помилки, організувавши перевибори керівника району? Прізвища та речення дописані невідомою рукою

15.05.2014, 11:48

12 травня в Сокирянах відбулося віче. Ініціатором цього заходу виступив начальник Сокирянського координаційного штабу опозиційних демократичних сил Юрій Морозов, який вже цього разу позиціонує себе з виборчим штабом кандидата в Президенти України Петра Порошенка. Про це BukNews повідомили ініціативна група Громадський актив району.

Основні питання – Про суспільно-політичну ситуацію в Україні; Про висунення кандидатур на посаду голови Сокирянської районної ради та його заступників;  обговонення кандидатури на посаду голови Сокирянської РДА. Здається, організатори віче більше намагаються зберегти минуле, а ніж дивляться в майбутнє. Адже не так давно ці люди через тиск на депутатів районної ради на позачерговій сесії обрали на посаду голови свого кандидата, який в подальшому самоусунувся від виконання обо’язків.

За ці півтора місяці багато змінилось і, на привеликий жаль, не в кращу сторону. Найперше викликає сум самий вигляд району. Нещодавно завершився місячник благоустрою, але складається враження, що в цьому куточку Буковини його взагалі не було: дерева і бордюри не побілені, вулиці не прибрані, на узбіччях торішнє сміття. Далі. В останні роки район займав лідерські позиції в рейтингу соціально-економічного розвитку Чернівецької області, і за підсумками І кварталу цього року знову посів перше місце. Заборгованості із заробітної плати на підприємствах, в бюджетних установах не було. На разі в місцевому райавтодорі його працівники зарплату не отримують, на черзі медики, освітяни. Бажання жити по-новому призводить до того, що економіка поступово руйнується. На сьогодні виробництво в сокирянському лісгоспі призупинено і його працівників чекають не найкращі часи. Що ж до освіти. Вже кілька тижнів поспіль сільських дітей Непортове, Галиця до школи не підвозять – кажуть, немає грошей на пальне. Тому одні діти, батьки яких не мають транспорту, йдуть пішки, а інші сидять дома. Продовжуючи тему дітей, хочу зауважити, що припинилися й перевірки малозабезпечених сімей. Знову ж таки кажуть, що немає грошей на пальне. А навіщо ж новій владі знати, чим живуть неблагополучні сім’ї, чи не голодні їх діти, чи не прогулюють уроки? Напевно, головне, щоб своїх біда не спіткала. 

Зрештою, як бачимо, ця влада не має ні стратегії, ні авторитету і не бачить або ж не знає, що робити. Тому через народне віче намагається списати помилки на будь-кого іншого, організувавши перевибори керівника району. Тепер, коли в районі більш-менш спокійна політична ситуація і всі найважливіші події відбуваються на сході країни, люди, причетні до виборчої кампанії, намагаються її штучно розхитати. Для чого? Адже головне, що наразі турбує всіх людей, це їх безпека. Сокирянщина – прикордонний район, хоч і не з Росією, проте люди переживають через можливі сепаратиські провокації. Тому на часі слід було б розглянути питання про підсилення захисту кордонів району, блокпостів і особливо такого стратегічного об’єкту нашої держави як Дністровська ГАЕС.

Однозначно, організатори віче не можуть не знати, що питання суспільно-політичної ситуації в країні та обговорення кандидатури на посаду голови райдержадміністрації вже розглядалось на загальних зборах жителів району, адже були там присутні, в тому числі й Морозов. Крім того, вони не можуть не знати, що юридичної сили та наслідків немає жодне з питань, винисених на віче.

Такі моменти вказують скоріше на факти дескредитації районним штабом свого кандидата в президенти П.Порошенка в очах його виборців і роздратування. Прихильні до Порошенка сокирянці вірять, що зможуть жити по-новому, що країна буде жити без корупції, що при владі будуть чесні й порядні люди. Чи не навмисно організовується віче, щоб послабити позиції кандидата в Президенти? Питання залишається відкритим. Адже Петро Олексійович в теперішній непростий час неодноразово закликає до спокою та виважених рішень, а також уникнення масових громадських зібрань, які можуть дестабілізувати ситуацію і загострити протистояння.

РЕЗОЛЮЦІЯ
 Сокирянського Народного Віче від 12.05.2014р.
 м.Сокиряни

 Україна опинилася перед серйозною загрозою окупації російським агресором.

Під міфом «нормалізації суспільно-політичної ситуації в Україні» Росією окуповано територія Криму і м. Севастополь. На кордонах України стоять російські військові формування, готові в любу хвилину перейти кордон з метою повної окупації нашої Батьківщини. Росією проводиться активна ідеологічна і диверсійна війна на нашій території.

 В цій ситуації ми висловлюємо свою вдячність світовій спільноті за підтримку та солідарність з нами - українським народом. Ми категорично засуджуємо дії кремлівського режиму Путіна і закликаємо припинити загарбницькі дії.

 Велика честь і слава українським військовим формуванням, задіяним у цьому протистоянні з окупантами. Ми високо цінуємо і підтримуємо професійні дії українських прикордонників, національної гвардії внутрішніх військ і військовим України, які залишилися вірними Присязі українському народові.

 На фоні цих подій, ми стурбовані відсутністю адміністративних кадрів в нашому районі, наділених законною повнотою влади. До сьогоднішнього дня залишаються вакантними посади голови райдержадміністрації та голови районної ради. Районом керують прибічники режиму Януковича і партії «регіонів», що абсолютно незрозуміло і недопустимо після подій на Майдані в грудні-лютому минулої зими, де загинула «Небесна сотня», віддавши своє життя за нову європейську Україну без корупції, без олігархічних сімей та їх прибічників у владі.

 Наш район межує з Молдовою і, при відсутності міцної адміністративної влади, можлива дестабілізація в Чернівецькій області з території Придністров’я. Це результат реальної регіональної політики партії «регіонів» і запроданців від партії «Батьківщина», які складають більшість в Сокирянській районній раді. Їхня основна мета незаконний захват перспективних придністровських земель, цінних чорноземів та майна громади Сокирянського району.

Тому ми вимагаємо:

1. Від голови Чернівецької облдержадміністрації: негайно подати в.о. Президента України подання на призначення голови Сокирянської РДА кандидатури з числа осіб, які не співпрацювали з режимом Януковича і негайно звільнити нині діючих заступників голови Сокирянської РДА, що заплямували себе протизаконними діями на користь попередньої влади, а саме: Бойко О. С, Банчука Б. М, Безкупського П.П.

 2. Від Сокирянської районної ради: депутатам від партії «регіонів» та запроданцям-депутатам від партії «Батьківщина» негайно скласти свої депутатські мандати у зв’язку з знищенням ними місцевого самоврядування, та постійним порушенням Законів України.

 3. Виразити недовіру роботі Сокирянської районної ради і почати процедуру її розпуску.


 4. Для захисту життя і гідності громадян та їхнього майна мешканців Чернівецької області створити підрозділ громадської організації «Буковинська сотня» на Сокирянщині.

 Звертаємося до наших земляків, віруючих усіх церков і конфесій с закликом підтримати наші вимоги, відстояти державну цілісність і незалежність України, бути пильними, організованими і дисциплінованими з метою захисту нашої держави, прийняти активну участь у виборах Президента України.

З нами Бог!
 За нами Україна!
 Слава Героям України!
 Слава Україні!

Примітка: Прізвища та речення дописані невідомою рукою.

1