Сокирянська РДА закупила овочів на 224 тисяч без тендеру: договори розірвано, одну особу притягнуто до дисциплінарної відповідальності

Сокирянська РДА закупила овочів на 224 тисяч без тендеру: договори розірвано, одну особу притягнуто до дисциплінарної відповідальності

29.09.2017, 10:23

Прокуратура Чернівецької області налагодила співпрацю із громадськими організаціями, які об’єднались у Всеукраїнський рух проти політичної корупції «Під контролем»

   За результатами злагодженої взаємодії органів прокуратури Чернівецької області, Управління Західного офісу Держаудитслужби та Всеукраїнського руху  проти політичної корупції «Під контролем» розірвано три договори укладені між відділом освіти, молоді та спорту Сокирянської РДА та приватним підприємцем про закупівлю овочів за державні кошти в сумі 224 тис. грн.

Встановлено, що незважаючи на те, що відповідно до ч. 1 ст. 2 Закону України «Про публічні закупівлі», укладаючи договори на закупівлю товарів  на загальну суму, що перевищує 200 тис. гри. мали бути здійснені відкриті торги,  вказані договори були укладені без застосування цієї процедури.

Завдяки вчасному виявленню вказаних порушень, договори розірвано, до дисциплінарної відповідальності притягнуто одну особу.

Наразі органи прокуратури Чернівецької області  вивчають інші інформація Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» при перевірці фактів вчинення посадовцями протиправних дій.

 Прес-служба прокуратури Чернівецької області

1