Сьогодні в Стамбулі відбулася церемонія підписання томосу для ПЦУ, який від 7 січня буде доступний для загального огляду у Києві (наживо)

Сьогодні в Стамбулі відбулася церемонія підписання томосу для ПЦУ, який від 7 січня буде доступний для загального огляду у Києві (наживо)

05.01.2019, 14:27

 Президент України: Звершилося! Вітаю усіх нас із сьогоднішньою подією – підписанням Томосу про автокефалію Православній Церкві України. Разом з вами з нетерпінням чекаю на вручення Томосу і Літургію, коли вперше будуть співслужити Вселенський Патріарх і Митрополит Київський і всієї України. Ця служба Божа стане наочним втіленням надій і сподівань України.

 І як сьогодні сказав Патріарх Київський і всієї України Епіфаній: «Складний був шлях до сьогоднішнього благословенного дня. Але саме таким складним і скорботним є шлях правди!». Історичну справедливість, на яку так чекали та наполегливо молилися українці, - відновлено.

 Сьогодні, 5 січня, в Стамбулі відбулася церемонія підписання томосу для Православної церкви України.

Президент України Петро Порошенко та глава Православної церкви України, митрополит Епіфаній  відлетіли до Стамбула, передає Радіо Свобода.

6 січня після божественної літургії документ про автокефалію вручать митрополиту Православної церкви України Епіфанію.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Все свинорилі коцаби і їхні срако лизи котрі увесь час жвинділи незнаючи того факту що спочатку охрещували нашу землю і наш люд і коли це відбувалось, на місці тої сраної московії жаби квакали і чучундри ссали у п'яних норвежців з шведами! А вже пізніше так років на тисячу у нас украли наші реліквії ікони цінні папери ця проклята расєянская отродия,а взагалі віру і мову вкрасти неможливо! тепер будуть чітко розкладені крапки над і! і ходіть до москальскої церкви сраколизи Гундяєвські!!!

avatar

Taras

05 січня 2019 22:53