Сьогодні в суді слухається справа Тимошенко: Власенка не пускають у суд. Під будівлею сутички  (оновлюється)

Сьогодні в суді слухається справа Тимошенко: Власенка не пускають у суд. Під будівлею сутички (оновлюється)

19.04.2012, 13:58

У Харкові перед будинком обласного апеляційного суду, де сьогодні Київський районний суд Харкова розпочне попереднє слухання справи щодо діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України», проходять мітинги прихильників та противників екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Як передає кореспондент УНІАН, на площі Руднєва, де розташовано суд, проходять одночасно кілька масових акцій.

По периметру будівлі суду щільним кільцем вишикувалися працівники міліції.

Безпосередньо біля суду проходить акція противників Ю.Тимошенко. У ній беруть участь близько 2 тисяч осіб. Люди тримають державні прапори, транспаранти з написами: «Юля, лечись у нас! Заграница тебе не поможет», «Юлины руки ничего не брали, Юлины руки не крали, они только цены на газ поднимали», «Харьков – харьковчанам, а не Юлькиным фанам». Учасники акції також скандують: «Юлю пожизненно на нары!», «Юлю из камеры люкс в общую тюрму!».

На відстані близько 100 м від будівлі суду проходить акція протесту прихильників Ю.Тимошенко, у якій беруть участь близько 2 тисяч осіб (автобуси з її прихильниками з різних регіонів України продовжують прибувати). Люди тримають державні прапори, символіку БЮТ, «Батьківщини», прапори партій «Фронт Змін», «Наша Україна», УНП. Учасники акції вимагають об’єктивного розгляду порушених проти Ю.Тимошенко кримінальних справ.

Наприклад, відомомо, що близько 100 представників від Львівської обласної організації ВО „Батьківщина” ще вчора виїхали до Харкова. Активісти їдуть до Слобожанської столиці, щоб 19 квітня взяти участь в акціях на підтримку екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко біля суду. Про це повідомив УНІАН голова ЛОО ВО „Батьківщина” Роман Ілик, який очолює групу львів’ян. „Доїжджаємо до Харкова залізничним транспортом, одним автобусом та приватними автомобілями. Завтра о 10.00 ми збираємося біля Апеляційного суду на площі Руднєва, а далі пішою ходою пройдемо до Качанівської колонії”, - зазначив Р.Ілик.

Обидва мітинги розділені кордоном міліції.

До Харкова на суд у справі щодо діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України» прибули близько 70 народних депутатів від «БЮТ-Батьківщини». Про це кореспонденту УНІАН повідомив перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов.

За його словами, зокрема, до Харкова прибули Володимир Філенко, Юрій Одарченко, Сергій Сас, Ольга Боднар, Василь Кравчук, Сергій Підгорний, Роман Забзалюк та інші.

Як сказав народний депутат Володимир Яворівський, який також прибув до Харкова, під час судового процесу над екс-прем’єром Юлією Тимошенко у справі ЄЕСУ члени фракції «БЮТ-Батьківщина» вахтовим методом чергуватимуть у Харкові.

За словами В.Яворівського, 100 депутатів розбиті на три групи і по черзі приїжджатимуть на суд. «На фракції не було жодного, хто б відмовився їздити», - зауважив він.

У цей час на площі Руднєва, де розташовано Харківський обласний апеляційний суд, у будівлі якого проходитимуть засідання Київського райсуду Харкова, проводять мітинги прихильники і противники Ю.Тимошенко.

За даними міліції, в акціях вже беруть участь близько 5 тисяч осіб, і люди продовжують підходити.

Судові пристави зачитали у гучномовець рішення суду про заборону сьогодні проводити масові заходи на площі Руднєва.

"Прийшли судвиконавці із судовою забороною ставити намети на площі учасникам акціï", - написав у своєму Facebook депутат Олександр Сочка.



"Поки ïм пояснили, що тут будуть працювати депутатські приймальні. Стоять, радяться", - зазначив він.

 На цей час вже відбулося кілька сутичок між прихильниками Ю.Тимошенко і правоохоронцями, які намагалися знести намет «Батьківщини». Станом на 9:30 уже відбулося кілька сутичок між прихильниками Тимошенко й молодими людьми характерної зовнішності. Бойовики намагалися перешкодити встановленню агітаційного намету, сцени, але одержали відсіч.

Захист екс-прем’єра України Юлії Тимошенко не зацікавлений у відтермінуванні розгляду кримінальної справи щодо корпорації «Єдині енергетичні системи України».  Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу біля приміщення Харківського обласного апеляційного суду заявив журналістам захисник Ю.Тимошенко, народний депутат України Сергій Власенко.

«Захист не зацікавлений сьогодні у відтермінуванні справи», - сказав Ю.Власенко, коментуючи можливість перенесення попереднього засідання суду у зв’язку з відсутністю Ю.Тимошенко.

За його словами, з огляду на те, як суддя Печерського районного суду Києва Родіон Кірєєв розглядав «газову справу», плани захисту Ю.Тимошенко можуть бути порушені.

«Якщо сьогодні народиться другий Кірєєв, то вони не зважатимуть на наші плани», - сказав С.Власенко.

фото з Facebook Віктора Уколова. Журналісти й депутати намагаються потрапити в суд 

Будівля суду, де має розпочатися слухання в справі ЄЕСУ, закрита, і захисник Тимошенко Сергій Власенко не може потрапити в приміщення. Про це повідомляє прес-служба БЮТ. Власенко дзвонить у дзвінок, але ніхто не реагує й не відкриває двері. Також у зал не можуть потрапити депутати й журналісти. За словами Власенка, йому відомо, що зал суду повністю заповнена невідомими людьми.

Як повідомляв УНІАН, 29 березня прокуратура Харківської області направила до Київського райсуду Харкова кримінальну справу щодо ЄЕСУ.

Ю.Тимошенко у справі ЄЕСУ судитиме 36-річний суддя Костянтин Садовський.

За інформацією прес-центру СБУ, Ю.Тимошенко, яка очолювала корпорацію у 1995-1997 роках, «обвинувачується в організації ухилення від сплати податків на загальну суму понад 4,7 млн. грн., розкрадання і замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування більш як 25 млн. грн. податку на додану вартість, службовій підробці і в ухиленні від сплати 681 тис. грн. прибуткового податку. Методом розкрадання бюджетних коштів було упровадження корпорацією ЄЕСУ фінансової схеми заховання валютної виручки з використанням підконтрольних офшорних компаній».

Разом з тим, німецькі лікарі, які проводили медогляд Ю.Тимошенко, а також її адвокати заявляють, що стан здоров’я не дозволяє екс-прем’єру брати участь у судовому засіданні.

За даними Державної пенітенціарної служби, Ю.Тимошенко написала заяву про відмову брати участь у судовому засіданні щодо ЄЕСУ. Ю.Тимошенко в заяві вказала, що повідомленням Київського районного суду Харкова від 2 квітня 2012 року її було поінформовано про призначення на 10-ту годину ранку 19 квітня попереднього розгляду кримінальної справи №2310 за обвинуваченням її у вчиненні низки злочинів. “Користуючись своїми правами, передбаченими КПК України, прошу проводити попереднє засідання у вищевказаній справі за моєї відсутності у зв`язку з важким станом мого здоров`я”, - написала Ю.Тимошенко.

Глава німецької клініки "Шаріте" Карл Макс Айнхойпл, який відвідував засуджену, зазначив, що Тимошенко, у якої, за його словами, "хребетна грижа", не зможе у в'язниці отримати відповідне лікування, "яке б поставило її на ноги". "Лікарня "Шаріте" готова прийняти пані Тимошенко на лікування. У нас вона б напевно змогла повністю вилікуватися", - сказав Айнхойпл. Як відомо, німецькі лікарі (фахівці клініки "Шаріте") в минулу п'ятницю оглянули Тимошенко.

Італійці теж налаштовані лікувати Тимошенко. Регіональна джунта області Ломбардія в Північній Італії готова направити офіційну делегацію для перевірки стану здоров’я екс-прем’єра України Юлії Тимошенко. Про це повідомила головний редактор "Української газети в Італії" Маріанна Сороневич з посиланням на видання Legno storto. "30 березня радник області Ломбардія, член Демократичної партії Карло Боргетті представив голові місцевого органу виконавчої влади Роберто Формігоні запит щодо надання допомоги лідеру української демократичної опозиції Юлії Тимошенко у зв’язку з появою повідомлень про погіршення стану її здоров'я у в’язниці", - цитує видання Укрінформ.

Дочка екс-прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко Євгенія вчора, 18 квітня, зустрілася з дипломатами країн ЄС. Про це повідомляється на персональному сайті Ю.Тимошенко. Є.Тимошенко повідомила представникам країн Європейського Союзу про останні події, які відбулися в Україні, включаючи переслідування режимом Президента Віктора Януковича лідера опозиції і членів її колишнього уряду.

Дочка екс-прем`єра також поінформувала дипломатів про стан здоров‘я своєї матері та надала останню інформацію щодо нового політично-вмотивованого судового процесу та чергових маніпуляцій системою кримінальної юстиції для переслідування Ю.Тимошенко.

Зустріч, у якій також брав участь заступник голови партії "Батьківщина", колишній віце-прем‘єр-міністр у справах європейської та міжнародної інтеграції Григорій Немиря та захисник Юлії Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко, відбулася на запрошення європейської сторони.

фото з Facebook Остапа Семерака



КОМЕНТАРІ (1)

Банду геть!!!!  Руки геть від Юлі!!!   Свободу Юлі, Юрі і всьому українському народу.

avatar

Вболівальник

19 квітня 2012 09:47