«Сьогодні питання соборності та єдності знову згуртувало сорокамільйонну українську націю», - Іван Мунтян

«Сьогодні питання соборності та єдності знову згуртувало сорокамільйонну українську націю», - Іван Мунтян

22.01.2016, 20:00

В сесійній залі Чернівецької обласної ради відбулись урочистості з нагоди Дня Соборності України. «Сьогодні, як і 97 років тому, питання соборності та єдності нашої землі знову згуртувало довкола себе сорокамільйонну українську націю, - сказав голова обласної ради Іван Мунтян, звертаючись до присутніх на урочистому дійстві. - Незважаючи на те, що агресор сьогодні намагається розколоти нашу державу, ми, українці, показали, що ми єдині і боремося за її незалежність». Голова облради наголосив, що сьогодні завдяки нашим героям, патріотам, волонтерам, Україна продемонструвала всьому світу готовність відстоювати кожен клаптик української землі.

«Ми не маємо права підвести людей, довіру яку вони надали депутатам, державним службовцям всіх рівнів, підвести український народ», - підкреслив Іван Мунтян. Він також зауважив, що два роки тому на Майдані загинули герої, а український народ зрозумів, що зовнішній ворог - це Росія, яка через тодішню владу вона намагається розколоти наш народ, державу. І те, що сьогодні відбувається у нашій країні, - це не наслідки дворічної давності, це триває з першого дня, як Україна оголосила свою незалежність.

Іван Мунтян подякував патріотам, які стояли за правду, за Україну, привітав учасників урочистостей з великим державним святом і вручив Почесні грамоти обласної ради та подарунки тим, хто не шкодуючи власного життя та здоров’я відстоює територіальну цілісність нашої країни – учасникам антитерористичної операції на Сході України. Голова облради вручив також високі державні нагороди. Почесною грамотою Верховної Ради України були відзначені колектив Чернівецької обласної філармонії та заслужений академічний Буковинський ансамбль пісні і танцю ім. А.Кушніренка. Цього дня чимало наших краян – митців, журналістів, господарників, отримали державні нагороди та почесні звання.

Іван Мунтян також долучився до проведення національно-патріотичних святкових акцій, які представники різних політичних сил Буковини провели сьогодні на Центральній площі м.Чернівців. Так, урочистий молебень, символічний ланцюг єдності та українські народні пісні у виконанні аматорського хору «Гомін Буковини» і чоловічої хорової капели «Дзвін», і міжнародний флеш-моб "Україна єдина #United Ukraine" об’єднали буковинську владу з громадою краю в ім’я процвітання Буковини та України.

 Джерело: Прес-служба обласної ради

1


КОМЕНТАРІ (2)

румуно-молдавські гражданє знают о чйом каварять)))

румунска бібіка

avatar

пачпор рамуна

22 січня 2016 19:44

"Кожному румуну в Україні - румунський паспорт" - сказав Мунтян Іон

avatar

Юрій

23 січня 2016 19:14