'Сьогодні о 12 годині ми запустимо білу ракету': українська сторона готова до розведення військ на ділянці №3 - командувач ОС

"Сьогодні о 12 годині ми запустимо білу ракету": українська сторона готова до розведення військ на ділянці №3 - командувач ОС

08.11.2019, 09:42

Сьогодні, 8 листопада, о 12.00 годині українська сторона готова розпочати практичний процес розведення сил та засобів на ділянці №3, що в районі населених пунктів Богданівка – Петрівське Донецької області. Про це під час брифінгу сьогодні зранку заявив командувач Обєднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко.

Дата визначена, враховуючи останнє порушення режиму припинення вогню на цій ділянці, яке було зафіксовано 30 жовтня цього року. Цей факт відображений у щоденному звіті Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ від 31 жовтня.

- Відтак 7-денний режим тиші на ділянці розведення витриманий і ми готові виконати умови щодо розведення сил та засобів.

Тож, сьогодні о 12 годині ми запустимо білу ракету, що сигналізуватиме противнику про нашу готовність. Якщо ворожа сторона не відповість таким же сигналом, можна буде вважати, що противник зірвав не тільки процес розведення, а й вкотре порушив міжнародні домовленості, - сказав командувач ОС.

1