Сьогодні головний лісівник Чернівецької області Анатолій Ковальський святкує 65-річчя

Сьогодні головний лісівник Чернівецької області Анатолій Ковальський святкує 65-річчя

14.04.2015, 13:32

Сьогодні, 14 квітня, святкує 65-річчя начальник Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Йосипович Ковальський.

Анатолій Йосипович – справжній лісівник за покликанням. За своє життя піклувався про ліси Харківщини, Криму та Буковини. Проявив себе, як вмілий і надійний керівник. Тому багато років поспіль обіймав керівні посади у лісовому господарстві Криму.

Більше сорока років свого життя він присвятив наполегливій праці на благо країни. А починав з посади простого техніка відділу захисних лісонасаджень на Харківщині. Згодом посів директорське крісло  у Сімферопольському спецлісгоспі, потім – у лісогосподарському об’єднанні «Кримліс». Шість років Анатолій Йосипович очолював Республіканський комітет Автономної Республіки Крим з лісового та мисливського господарства, після чого рік пропрацював начальником нашого Чернівецького обласного управління лісового господарства.

Реалізував себе Анатолій Йосипович і науковій ниві, був засновником і доцентом кафедри мисливствознавства, лісівництва та екології лісу Кримського агротехнічного університету. 

Анатолій Ковальський – кандидат економічних наук, відмінник лісового господарства України, заслужений працівник сільського господарства України, лауреат Премії Ради Міністрів АР Крим (нагороду отримав за розвиток рекреаційно-туристичної діяльності), член Національної спілки фотохудожників України, член Королівського фотографічного товариства Великої Британії. А нещодавно його нагороджено церковною медаллю «За жертовність і любов до України».

Анатолій Йосипович не раз проявляв свою тверду громадянську позицію і був активним учасником кримського Євромайдану.

На Буковині ми завдячуємо Анатолієві Ковальському за великий внесок у стабільну роботу лісового господарства, а також розвиток нового для нас напряму – туризму в гірській лісовій місцевості.

Лісівники Чернівецької області вітають свого керівника з Днем народження. Щиро бажаємо й надалі залишатися таким енергійним і невтомним, завзятим і неспокійним душею, щирим і щедрим на добро. Нехай Господь Бог щедро дарує Вам щастя, здоров’я, світлу радість та родинні гаразди.

Прес-служба Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства

1