Сьогодні три роки з дня звільнення Слов’янська та Краматорська від проросійських терористів - як це було (ВІДЕО)

Сьогодні три роки з дня звільнення Слов’янська та Краматорська від проросійських терористів - як це було (ВІДЕО)

05.07.2017, 15:10

Свято визначено постановою Верховної Ради України. Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу Збройних сил України в Facebook, пише Експрес.online.   

"12 квітня 2014-го нерозпізнані озброєні чоловіки захопили міське управління міліції Слов'янська. Так фактично почалась окупація Донбасу. Уже 13 квітня Рада нацбезпеки і оборони України оголосила про початок АТО. Окупація Слов'янська тривала 84 дні. Бойовики Стрєлкова-Гіркіна правили в місті до початку липня. І тільки тоді, коли сили АТО цілком звільнили сусідню Миколаївку, у ніч проти 5 липня терористи були змушені залишити і Слов'янськ",- йдеться в повідомленні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні два роки з дня визволення Слов'янська та Краматорська

У Слов'янську вдячні екс-міністру Максиму Бурбаку за відбудовану школу імені Тараса Шевченка

- Сьогодні третя річниця визволення Слов'янська та Краматорська. Три роки, а ніби вчора. Максимум зусиль, щоб якнайшвидше відремонтувати школи, до 1 вересня, лікарні, вокзал. А війна досі триває. І деяким політиканам понад усе кортить дорватися до влади, будь-якими методами, і для них це найголовніше. Народний Фронт відстоював і надалі буде відстоювати і боротись за звільнення всієї української землі, відновлення територіальної цілісності нашої Держави. І це буде, я знаю! - прокоментував чергову річницю Максим Бурбак. 

- Рік тому, лідер парламентської фракції "Народного фронту", народний депутат України Максим Бурбак нагадав про річницю визволення Слов'янська та Краматорська. У ті важкі для країни дні він був міністром інфраструктури України у складі першого уряду Арсенія Яценюка. - Пам'ятаю, як в 2014 ми запускали першу електричку з Харкова до Слов'янська. Прийшла майже порожня. Люди боялися їхати. Як відновлювали розтрощені школи і садочки. Нехай розвиваються і оновлюються ці міста. Нехай люди в них будуть щасливі і житимуть завжди в мирі, - побажав Максим Бурбак 2016 року. 

 

1